za. sep 24th, 2022
kaartje 33 jaar

Dat ben ik dus, al 33 jaar ondernemer! Ik had het niet eens in de gaten, maar ik kreeg een (reclame-) kaartje van een of andere geldverlener. Klaarblijkelijk zit ik in een doelgroep die geld nodig zou kunnen hebben om uit te breiden. Jammer voor hen, maar ik ben daar niet in geïnteresseerd.

Mijlpaal: 33 jaar ondernemer zijn

Op het kaartje stond: “elke mijlpaal is een reden om te vieren“. Ik vier het niet, maar ik wil er wel even bij stil staan. Want 33 jaar is natuurlijk mijn halve leven, sterker nog, méér dan mijn halve leven.

Ik weet niet hoe jullie dit soort dingen ervaren, maar ik word er altijd een beetje melancholisch van. Terugkijken is eigenlijk niet mijn ding, ik kijk liever vooruit. Wat wil ik bereiken met dit blog? Welke reizen zitten er nog in de planning? Wat wil ik nog doen met de rest van mijn leven?
(En om daar maar even meteen antwoord op te geven: een inkomen uit het blog halen *), Nieuw Zeeland in december, pianoles nemen, wandelen met de hond, goede boeken lezen, leuke projectjes haken en proberen zo lang mogelijk door te gaan met wat ik leuk vind om te doen.)

Al 33 jaar ondernemer ! Met dit kaartje vierden wij het 25 jarig jubileum van De Kinderkleding Winkel
De Kinderkleding Winkel, 25 jaar

Een beetje terugkijken dan maar

Om er bij stil te staan moet je toch een beetje terugkijken. Terug naar 13 oktober 1986. Op die dag stapten mijn vriendin I. en ik samen naar de Kamer van Koophandel om ons in te schrijven. We hadden een hele goede naam, vonden we zelf, De Kinderkleding Winkel. Het was duidelijk wat we gingen verkopen, we moesten het alleen nog maar even doen.

In het begin van de winkel hadden we 4 kastjes van 1 meter breed. Vrijwel alles maakten we zelf of we lieten dat onze stagiaires doen. We zaten in de Valeriusstraat, een leuke woonstraat in Amsterdam Zuid, maar vlakbij een winkelstraat, de Cornelis Schuytstraat.

Naarmate de jaren vorderden gingen we meer en meer inkopen en maakten we steeds minder zelf. De grote tafel achterin de winkel verdween omdat we ruimte nodig hadden om de winkel uit te breiden. Na 15 jaar werd de winkel te klein en gingen we op zoek naar een groter pand in de buurt. Dat werd de Beethovenstraat, waar we een geweldig leuk pandje vonden, dat drie keer groter was, maar toch nog betaalbaar.

De Kinderkleding Winkel in de Beethovenstraat in 2003
De Kinderkleding Winkel, 2003

Enig eigenaar

5 Jaar later stapte mijn vriendin uit de winkel en werd ik enig eigenaar. De webshop werd geopend en het werd steeds drukker. Gelukkig heb ik vrijwel altijd geluk gehad met goede en leuke meiden in de winkel. Ik ben met velen van hen nog steeds bevriend, zelfs nu de winkel niet meer bestaat.

Vanaf 2013, met de opkomst van het internetshoppen, werd het elk jaar stiller. Ik probeerde nog een laatste strohalm. In 2016 verbouwde ik de winkel grondig naar de smaak van dat moment en veranderde ik de naam in All Kinds of Things Conceptstore. Helaas mocht dit niet meer baten. De omzet bleef maar teruglopen en ik besloot eind 2018 te stoppen met de winkel.

All Kinds of Things BLOG

Per 1 april 2019 heb ik de naam bij de Kamer van Koophandel verandert in All Kinds of Things BLOG of AKOT, zoals ik het ook af en toe noem. Vanaf die tijd ben ik voltijds blogger, hoewel ik het nog steeds raar vind om te zeggen. Als ik met iemand kennis maak, vertel ik eerst altijd wat ik gedaan heb om dan uiteindelijk bij het bloggen te eindigen. Tekstschrijver heb ik mezelf ook wel eens genoemd.

Het blog voor 60plussers gaat over “het goede leven”. Het kan gaan over boeken en films, over reizen, over haken en handwerken, over bakken en koken, over kinderen en ik heb ook een categorie gezondheid. Maar het All Kinds of Things blog gaat ook over shoppen, want met name de kleinere winkels hebben aandacht nodig. Bovendien gaat dit blog voor zestigers soms ook over het onvermijdelijke, het ouder worden.

Al 33 jaar ondernemer dus!

Maar al met al heb ik me nooit uitgeschreven uit het Handelsregister en ben ik dus al 33 jaar ondernemer! Het past bij me, ik ben zelfstandig en ook eigenwijs. Mijn moeder vertelde me altijd, dat ik als kind altijd zei: “zelf doen”, het zit in mijn karakter. Laat mij mijn eigen gang maar gaan …

Het kaartje eindigde met de mooie woorden: “wij wensen u een prachtig jaar toe, vol met groei, voorspoed en geluk voor uw onderneming!

Joepie! Op naar de volgende 33 jaar ondernemer zijn. Dan ben ik 96, moet kunnen … 😉


*) Vind je mijn blog bij jouw merk passen? Kijk dan eens bij samenwerking, misschien kunnen we elkaar helpen.

Jeannet is al 33 jaar ondernemer en dat vieren we (niet).
Opening All Kinds of Things Conceptstore, 2016

By Jeannet

4 thoughts on “33 Jaar ondernemer, Joepie!”
  1. Hi Jeannet,

    Als afzender van het kaartje reageer ik even op je mooie blog. Je verhaal is 1 van vele ondernemers in de retail (jammergenoeg) tegenslagen voor grote en kleine winkels. Tegelijk vinden ondernemers vaak weer een nieuwe weg, zoals jij met je BLOG. Veel geluk in de dingen in het vooruitzicht voor de volgende 33 jaar 😉

    Folkert Eggink
    Funding Circle

    1. Hoi Folkert, wat leuk! Dank voor je reactie, en helaas, dit blog is ook ontstaan om andere eenpitters te helpen aandacht te krijgen. Ken je Knutsel Frutsel in Amsterdam? Het is een speelgoedwinkel, die ook net de noodklok heeft laten luiden. Ze krijgen gelukkig wat aandacht van de lokale nieuwsdiensten, en ik heb recent ook een blogje over ze geschreven. Dat internet is een prachtig medium, maar het maakt ook veel kapot. gr. Jeannet

Comments are closed.