Over mij

Van site naar blog

All Kinds of Things is veranderd.

All Kinds of Things Conceptstore bestaat niet meer. Ik heb het dik 2 jaar geprobeerd met de nieuwe formule, maar het lukte niet wat ik wilde, en daarom heb ik op 1 december j.l. de stekker eruit getrokken. Als je graag wilt weten waarom het al met al niet lukte, ik heb er een stukje over geschreven. 

Maar omdat ik altijd ideeën heb, hoe ik dingen kan veranderen, ga ik deze site veranderen in een blog. In een blog waar ik ook zelf behoefte aan heb. 

Het invullen van meer tijd

Ik ben de laatste 32 jaar ondernemer geweest. En als je dat bent, dan ben je altijd met je bedrijf en in mijn geval met je winkel bezig. Mijn vrije tijd stak ik in het bekijken van hoe andere kinderkleding-winkels het deden. Ik ging op bezoek, kijken en soms ook wel eens een beetje afkijken. We doen het allemaal. Of ik las een tijdschrift en dacht, o, daar kan ik wat mee. Ik haakte babyballen, dasjes of cactussen om te verkopen in de winkel. Ik hield mijn Facebook bij, mijn Instagram, mijn blog en ik bekeek hoe ik mijn site kon optimaliseren. Allemaal dingen die ik trouwens leuk vond om te doen, laat dat duidelijk zijn. 

Maar nu ik geen winkel meer heb en dus opeens zeeën van tijd, nu weet ik niet wat ik moet doen. Ik heb eigenlijk geen hobby’s, want de winkel was in feite altijd mijn hobby. En dat is een probleem, mijn probleem. Deze blog is mijn oplossing!

Het All Kinds of Things blog

In eerste instantie is het dus een manier om mezelf bezig te houden, ik zeg het maar eerlijk. Ik mis de gesprekjes in de winkel met klanten. In die gesprekjes, die hoogstens 5 minuten duurden, kwamen de meest gewone en de meest ongewone onderwerpen aan de beurt. Die gesprekjes waren gezellig, leuk, ontroerend en/of interessant. Daarom wil ik met dit blog diezelfde gesprekjes houden en gaat het dus ook over all kinds of things. Maar ik realiseer me wel, dat dit geen gesprekjes zijn, maar het slechts een “monoloog” is. Daarom zou ik het ontzettend leuk vinden als jullie reageren. Want dan begint het tenminste op een gesprekje te lijken.

De all kinds of things-onderwerpen zullen steevast ook gaan over kleine winkels. Ik blijf me daar hard voor maken. Die leuke éénpitters geven de winkelstraat zoveel meer sjeu en variatie. Als die er niet meer zijn en alleen de ketens over blijven, dan is er gewoon niets meer aan. Dan val je vanzelf in de onlinewereld en hoef je nooit meer naar een winkelstraat. Ik moet er niet aan denken, hoe saai het dan gaat worden. Winkels maken de buurt en de straat zoveel meer levendig.

Toegegeven, dit blog is natuurlijk ook online. Maar naarmate er meer en meer online gewinkeld wordt groeit de behoefte aan contact met echte mensen. En IK BEN EEN ECHT MENS, ook al is dit blog een online-medium. Dus mail me of reageer op het blogje zelf. Wil je iets aan me kwijt, dan reageer ik, beloofd.

En dan nog wat: ik haat het woord blog, maar er is geen Nederlands woord voor helaas. Als je het hebt over bloggen, dan weten de meeste mensen wel wat je aan het doen bent. Dus: welkom bij het All Kinds of Things BLOG!

Jeannet van der Knaap onderhoudt het All Kinds of Things BLOG
Jeannet van der Knaap

2 gedachten over “Over mij”

 1. Hi Jeannet,

  Wat een leuke site/blog, het leest als een ‘gesprekje’! Lekker persoonlijk, heel fijn om te lezen!
  Blij met de tip om de schil mee te koken van de pompoen!

  Groeten Anouk

 2. Hoi Anouk, wat leuk dat je de moeite neemt om even te reageren, want dat is nou precies wat ik wil met deze stukjes, een beetje interactie.
  En ja, van die schil meekoken, heb ik ook een tijdje geleden van iemand gehoord, en daar was ik ook zo blij mee, het scheelt een hoop gehak en gedoe.
  Nogmaals dank voor je reactie, groeten, Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *