Connect with us

All Kinds of Things

Over mij

Van site naar blog

All Kinds of Things is veranderd.

All Kinds of Things Conceptstore bestaat niet meer. Ik heb het dik 2 jaar geprobeerd met de nieuwe formule, maar het lukte niet wat ik wilde, en daarom heb ik op 1 december j.l. de stekker eruit getrokken. Als je graag wilt weten waarom het al met al niet lukte, ik heb er een stukje over geschreven. 

Maar omdat ik altijd ideeën heb, hoe ik dingen kan veranderen, ga ik deze site veranderen in een blog. In een blog waar ik ook zelf behoefte aan heb. 

Het invullen van meer tijd

Ik ben de laatste 32 jaar ondernemer geweest. En als je dat bent, dan ben je altijd met je bedrijf en in mijn geval met je winkel bezig. Mijn vrije tijd stak ik in het bekijken van hoe andere kinderkleding-winkels het deden. Ik ging op bezoek, kijken en soms ook wel eens een beetje afkijken. We doen het allemaal. Of ik las een tijdschrift en dacht, o, daar kan ik wat mee. Ik haakte babyballen, dasjes of cactussen om te verkopen in de winkel. Ik hield mijn Facebook bij, mijn Instagram, mijn blog en ik bekeek hoe ik mijn site kon optimaliseren. Allemaal dingen die ik trouwens leuk vond om te doen, laat dat duidelijk zijn. 

Maar nu ik geen winkel meer heb en dus opeens zeeën van tijd, nu weet ik niet wat ik moet doen. Ik heb eigenlijk geen hobby’s, want de winkel was in feite altijd mijn hobby. En dat is een probleem, mijn probleem. Deze blog is mijn oplossing!

Het All Kinds of Things blog

In eerste instantie is het dus een manier om mezelf bezig te houden, ik zeg het maar eerlijk. Ik mis de gesprekjes in de winkel met klanten. In die gesprekjes, die hoogstens 5 minuten duurden, kwamen de meest gewone en de meest ongewone onderwerpen aan de beurt. Die gesprekjes waren gezellig, leuk, ontroerend en/of interessant. Daarom wil ik met dit blog diezelfde gesprekjes houden en gaat het dus ook over all kinds of things. Maar ik realiseer me wel, dat dit geen gesprekjes zijn, maar het slechts een “monoloog” is. Daarom zou ik het ontzettend leuk vinden als jullie reageren. Want dan begint het tenminste op een gesprekje te lijken.

De all kinds of things-onderwerpen zullen steevast ook gaan over kleine winkels. Ik blijf me daar hard voor maken. Die leuke éénpitters geven de winkelstraat zoveel meer sjeu en variatie. Als die er niet meer zijn en alleen de ketens over blijven, dan is er gewoon niets meer aan. Dan val je vanzelf in de onlinewereld en hoef je nooit meer naar een winkelstraat. Ik moet er niet aan denken, hoe saai het dan gaat worden. Winkels maken de buurt en de straat zoveel meer levendig.

Toegegeven, dit blog is natuurlijk ook online. Maar naarmate er meer en meer online gewinkeld wordt groeit de behoefte aan contact met echte mensen. En IK BEN EEN ECHT MENS, ook al is dit blog een online-medium. Dus mail me of reageer op het blogje zelf. Wil je iets aan me kwijt, dan reageer ik, beloofd.

En dan nog wat: ik haat het woord blog, maar er is geen Nederlands woord voor helaas. Als je het hebt over bloggen, dan weten de meeste mensen wel wat je aan het doen bent. Dus: welkom bij het All Kinds of Things BLOG!

Jeannet van der Knaap onderhoudt het All Kinds of Things BLOG
Jeannet van der Knaap
5 Comments

5 Comments

 1. Anouk

  14 januari 2019 at 4:42 pm

  Hi Jeannet,

  Wat een leuke site/blog, het leest als een ‘gesprekje’! Lekker persoonlijk, heel fijn om te lezen!
  Blij met de tip om de schil mee te koken van de pompoen!

  Groeten Anouk

 2. Jeannet

  14 januari 2019 at 5:13 pm

  Hoi Anouk, wat leuk dat je de moeite neemt om even te reageren, want dat is nou precies wat ik wil met deze stukjes, een beetje interactie.
  En ja, van die schil meekoken, heb ik ook een tijdje geleden van iemand gehoord, en daar was ik ook zo blij mee, het scheelt een hoop gehak en gedoe.
  Nogmaals dank voor je reactie, groeten, Jeannet

 3. Gloria Hoop

  17 februari 2019 at 9:26 am

  Goedemorgen Jeannet,

  Afgelopen woensdagmiddag kwam ik erachter dat De Kinderkledingwinkel/All kinds of things niet meer is.

  Ik liep met mijn zoon in de Beethovenstraat na ons bezoek aan HLZ. Gelukkig het laatste bezoek in deze serie van jemoet12scholenopdelijstellende. Dus teruglopend naar de auto;
  “We moeten even langs de Kinderkledingwinkel”
  Hij:” waarom?”
  “Nou, omdat ik er vroeger altijd kwam en nu niet meer in de buurt woon dus als ik in de buurt ben moet ik even langs. En omdat het een leuke winkel is”.
  Zoon: “ohja die winkel!”

  Helaas.
  Mijn zoon Marcus is op 5 dec 2007 op de Beethoven geboren. Helaas was ons appartement te klein en weken we uit naar Amsterdam West. Maar de eerste 11 maanden van zijn leven kwamen we regelmatig wat kopen. Ik kan me bijna elk kledingstuk nog herinneren dat ik bij jou in de afgelopen jaren heb gekocht. Eens in de zoveel tijd kwam ik nog wel eens langs. Soms omdat ik in de buurt was en soms omdat ik wist dat jullie zouden hebben wat ik nodig had. Mijn laatste bezoek was afgelopen zomer 2018. Met mijn dochter Uma. Ze heeft nog een leuke riem en een etui (Frozen kon echt niet meer in groep 5) van haar eigen zakgeld gescoord. We hadden een damesmiddagje winkelen en moesten natuurlijk even langs jouw winkel. (Er stond een andere mevrouw/collega achter de kassa. Ook altijd heel aardig)

  Ook ik maak me schuldig aan online winkelen voor de kinderen . Het scheelt een hoop tijd en ergernis. Met als resultaat dat veel leuke kleine winkels verdwijnen.

  Ik wens je heel veel succes met alles wat je verder doet en nog gaat doen.
  Je had echt de leukste winkel en was de leukste en liefste mevrouw van de Beethovenstraat.

  Liefs en dikke Knuffel
  Glory, Marcus en Uma

  • Jeannet

   18 februari 2019 at 4:30 pm

   Hoi Glory, wat een lief berichtje! Dankjewel. Heel leuk om te lezen, dat de winkel nog steeds een plekje in (in ieder geval) jouw hart heeft. Marcus weet het nog wel dus en Uma ook. Leuk, die kids, ik weet ze nog wel. Ach ja, je hebt het gelezen, het ging niet meer. Ik ben er ook niet echt rouwig meer om. De laatste jaren was het ook niet leuk meer. Alles proberen en niets dat lukt, dat is heel frustrerend. Enfin, ik heb een nieuwe weg ingeslagen, het webloggen ofwel bloggen. Stomme term, maar wel leuk om te doen. Er gaat een wereld voor me open. Als je het goed vindt, zet ik jouw naam ook op de mailinglist, kan je lezen wat ik zoal bedenk. Wie weet zie ik je nog wel eens, groeten aan Marcus en Uma. Jeannet

   • Gloria Hoop

    21 februari 2019 at 10:46 pm

    Yep, zet mij maar op de lijst

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top