Connect with us

All Kinds of Things

Applecrumble, mik-en-mix bakrecept

Bakken en Koken

Applecrumble, mik-en-mix bakrecept

Het wordt een nieuwe sport voor me, bakrecepten verzamelen die makkelijk zijn, dus “mik-en-mix”-recepten. Dit recept voor Applecrumble, of je mag ook zeggen dit appelkruimel toetje, ontving ik van Marjo van den Noord, die het mamablog www.mar-joya.nl onderhoudt. Gezellige blog, helemaal als je kinderen of kleinkinderen hebt. Neem eens een kijkje.

Maar voor nu, dit is het mik-en-mix bakrecept voor Applecrumble met suiker en kaneel. Deze hoeveelheid is goed voor 4-6 personen.

Applecrumble, de ingrediënten

  • 4 grote appels (of 5 kleine) in stukjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 50 gram suiker
  • 180 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 180 gram margarine
  • snufje zout
  • boter om de schaal mee in te vetten of gebruik passend bakpapier

Applecrumble, het recept

Vet eerst de ovenschaal in of doe het bakpapier erin en verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de appelstukjes met de kaneel, de basterdsuiker, het citroensap en de 50 gram suiker in een schaal en meng goed. Doe vervolgens dit mengsel in de ovenschaal.

Maak dan de crumble van de overige ingrediënten, de crumble die dus over de applecrumble heen gaat. Doe alles tegelijk in een mengkom en mix met je handmixer tot er een kruimelig deeg ontstaat.

Verdeel dit tenslotte over de stukjes appel en zet het een half uur in het midden van de oven.

En dan misschien nog wel het belangrijkste: dit appelkruimel toetje smaakt heel lekker! Wij aten hem als toetje met lekkere lobbige yoghurt ernaast. Kan ook met slagroom natuurlijk. 🙂

De Applecrumble of het appelkruimel toetje komt uit de oven en is klaar om gegeten te worden, het was heel lekker!

Bakken met (klein-)kinderen

Ik ben ondertussen uit de kleine kinderen, maar Marjo had dit recept samen met haar jonge kinderen gemaakt. Veel stukjes appel gingen tussen de bedrijven door de verkeerde kant op, maar ze kreeg het voor elkaar om de Applecrumble mèt voldoende appels erin te voltooien.

Tip van Marjo: zet alle schaaltjes met ingrediënten alvast klaar met de juiste hoeveelheden erin. Dan hoeft je (klein-)kind het er dus letterlijk alleen maar in te mikken. Ik vind dit trouwens ook heel handig, dus ik doe net alsof ik een kind ben. Want ook ik vind dit een heerlijk appelkruimel toetje.

Als je van bakken houdt, kijk dan eens bij de andere mik-en-mixrecepten, Brooddeeg en Bananenbrood.

More in Bakken en Koken

All Kinds of Me

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement EreadersEreaders

mrsdejong #ad

All Kinds of Facebook Likes

Pagina’s

To Top