Voor de leukste babykleding en kraamcadeautjes in Haarlem kun je terecht bij Room42 in de Grote Houtstraat 94. Een tijdje geleden had Room42 ook zwangerschapskleding en zaten ze dichter bij het Houtplein. Sinds de verhuizing in 2019 is de winkel zich gaan specialiseren in babykleding en leuke hippe kraamcadeautjes. En hoeveel leuker en handiger is het niet om in een echte winkel te shoppen en het juiste advies te krijgen!

En ook al promoot ik altijd het échte winkelen, nu, tijdens de Corona-crises, is het misschien toch fijner om online te shoppen. Dat kan sinds kort ook bij Room42. Er is een brandnew webshop!

Op dit moment is het zaak om kleine ondernemers als Room42 een hart onder de riem te steken. Omzetten zijn gekelderd naar een dieptepunt en elk zakje dat verkocht wordt telt mee. Recent schreef ik dit blog erover: steundeondernemer, juist nu. Laten we ze helpen door online bij deze kleine ondernemers te kopen.

Voor de niet Haarlemmers: de Grote Houtstraat is de grootste winkelstraat van Haarlem. Je kunt er uitgebreid shoppen, want er zitten nog veel meer leuke en hippe winkels in de straat, zowel ketens als éénpitters. Babywinkel Room42 is een goed voorbeeld van een leuke éénpitter.

Room42 is een leuke winkel met babykleding en kraamcadeautjes in Haarlem. Het interieur is rustig gehouden.

Deense zusjes

Room42 (spreek uit: “room for two” op zijn Engels) wordt gerund door twee Deense zusjes. Deze gezellige en aardige meiden hebben ontzettend veel ervaring in fashion en design en helpen je goed met het kiezen van het juiste kraamcadeautje. En mede door hun eigen ervaring als moeder weten ze welk pakje handig is. Ze weten met welke nieuwste baby noviteit de jonge moeder heel erg mee geholpen is. En ook weten ze de maat, die je het beste kan kopen. Daarom kun je hun advies zonder meer opvolgen.

Het zal je niet verbazen dat deze gave babywinkel in Haarlem voelt als een Scandinavische winkel: het interieur is zo rustig mogelijk gehouden. En ook de kleuren van de babykleding en de andere kraamcadeautjes bepalen die mooie Deense sfeer. Ik hou ervan.

Pakjes met HAARLEM voorop bedrukt: één van de leukste kraamcadeautjes bij Room 42 voor babykleding in Haarlem

Kraamcadeautjes

Eén van de leukste en dankbaarste kraamcadeautjes om te geven is babykleding. En ook al vinden veel mensen dat moeilijk “want ik weet haar smaak niet”, toch kun je bij Room42 net dát pakje vinden, waar je bij de nieuwbakken moeder gaat scoren. En hoe leuk is het niet, dat je van de moeder na een paar maanden hoort, dat ze ontzettend veel plezier heeft gehad van het pakje dat jij voor haar hebt gekocht!

Rustige bescheiden babykleding, zonder toeters en bellen, staat een baby het mooist. Deze winkel voor babykleding in Haarlem heeft een zorgvuldig bij elkaar gezochte collectie. Helemaal volgens de trend van nu en helemaal met de kleuren van nu. En mocht je een kraamcadeautje zoeken voor een Haarlemse baby, dan zijn die pakjes met HAARLEM erop natuurlijk het beste cadeau wat je kunt vinden.

Als je dat toch allemaal nog te moeilijk vindt, dan zijn er nog legio verrassende hippe kraamcadeautjes te vinden in de winkel. Van bijtringen in duurzaam rubber tot slaapzakjes van ecologisch katoen. En natuurlijk knuffels!

Knuffels zijn volop te koop bij Room42, de leukste winkel voor babykleding in Haarlem

Leuke babywinkel in Haarlem

Een aantal van jullie weten, dat ik zelf ruim 30 jaar in deze branche werkzaam ben geweest. Daarom kan ik het nog steeds niet laten om een babywinkel voorbij te lopen. Ik vind het nog steeds leuk om te zien wat er nu weer te koop is. Aangezien ik in Haarlem woon, weet ik wel wat hier aan babywinkels zijn.

Room42 is echt een leuke winkel voor kraamcadeautjes en babykleding in Haarlem en ik vind het jammer, dat ik alleen nog maar mag kijken (en niet kopen!). De kleinkinderen laten nog even op zich wachten helaas. Anders zou ik het wel weten: ik zou Room42 helemaal leeg kopen … 😉

Een grote collectie babykleding heeft deze babywinkel in Haarlem

Hier nog een lijstje met andere leuke winkels in Haarlem:Dit artikel schrijf ik omdat ik deze winkel zie zitten. Ik word er niet voor betaald. Kleine winkels, de zogenaamde éénpitters, hebben het moeilijk in deze tijd van Internetgeweld en daarom probeer ik door middel van deze stukjes zelfstandige winkels een beetje te helpen. Shop local, shop offline