vr. jul 1st, 2022
Recept van The Lemon Kitchen, avocado met geitenkaas en lemoncurd

Ik heb een onderdeel “bakken en koken”, als onderdeel van dit blog. Maar aangezien ik zelf geen koker ben, vind ik het lastig om hier artikelen voor te schrijven. Maar ik heb het als volgt opgelost: ik noem eens in de zoveel tijd, ik wil er geen tijdstip aan hangen, sites waar ik met veel genoegen mijn bak- en kookinspiratie uit haal. Ik ben een mens, die bij de hand genomen moet worden. Ik wil precies weten wat ik moet doen. Dus recepten moeten luid en duidelijk zijn. Dit zijn mijn 3 inspiratie-sites:

bakken en koken door The Lemon Kitchen
Bospaddestoelen Crostini door The Lemon Kitchen

The Lemon Kitchen

Jadis Schreuder is de eigenaar van The Lemon Kitchen. Ze gebruikt in elk recept, je raadt het al, citroen bij het bakken en koken. Waarom? Citrusvruchten zijn bijzonder omdat je het sap én de zest (rasp) kan gebruiken als smaakversterker, waardoor je kunt volstaan met minder zout. Ik heb een aantal keren van haar iets gemaakt en het was steeds verrukkelijk.

Het leukste van Jadis vind ik, dat ze nog zo jong is (29), en heel enthousiast bezig is met haar onderneming en site. Daar word je zelf ook geïnspireerd door. Ze werkt vaak samen met bedrijven of merken. Zo heb ik via haar lemoncurd geprobeerd, en dat is dus heel lekker met avocado, waar ik eigenlijk niet van hou. En daar hoort dan ook nog geitenkaas bij. Bovenaan deze pagina zie je de foto staan. Je kunt het recept zelf vinden op The Lemon Kitchen.

Wortelcake met walnoten en sinaasappel door Simpele Recepten

Simpele Recepten voor bakken en koken

Miranda Bernáth heeft vroeger, als eigenaar van restaurant De Nieuwe Koningin in Haarlem, mij vaak te eten gehad. Maar toen woonden we nog in dezelfde straat.

Na 10 jaar is het restaurant gestopt, maar het bakken en koken zit nog steeds in Miranda en daarom heeft ze een mooie site gemaakt met Simpele Recepten. En simpel is helemaal mijn ding, zoals jullie begrijpen. Wat ik ook handig vind aan haar site, is de inhoudsopgave of receptenindex zoals zij het noemt. De recepten staan daar gewoon van A-Z, zoals in een kookboek, opgesteld. Ga snel naar Simpele Recepten.

Tarte Tatin met paprika en geitenkaas door Lekkere Recepten voor 2
Tarte Tatin met paprika en geitenkaas door Lekkere Recepten voor 2

Elisabeths Magazine

En dan de laatste van de 3 inspiratie-sites is de site van Elisabeth van der Ark. Bij haar merk je, dat ze kookt voor haar plezier en dat ze ook van simpel houdt en van eerlijk. Ik ben met Elisabeth in contact gekomen omdat we even oud zijn en die leeftijd is in het wereldje van de bloggers redelijk uniek. En dat zorgt toch voor een band.

Haar site heet Lekkere Recepten voor 2, omdat er al genoeg sites zijn waar de recepten voor 4 personen zijn uitgeschreven. En oude types zoals wij hebben geen kinderen meer thuis, dus daarom zijn recepten voor 2 heel handig. Bij ons zijn alle kinderen nu toch al ruim 2 jaar de deur uit en nóg maken we elke avond te veel eten. Het blijft heel lang in je systeem.
Ga eens kijken bij Elisabeths Magazine.

Bakken en koken door AKOT

Ik heb de afgelopen tijd ook wel wat recepten online gezet. Bijvoorbeeld eentje over een Yacon ovenschotel. Een yacon is een appelwortel, die rond oktober/november op de markt komt. Maar ik heb ook een bananenbrood gebakken, die wilde niet goed rijzen. Ik kan echt wel een beetje hulp bij het bakken gebruiken, dus ik heb ook bananenbrood gemaakt met behulp van een bakmengsel en die smaakte prima, al zeg ik het zelf. Maar een kok of een bakker ga ik nooit van ze lang zal ze leven worden.

De bovenstaande 3 koks kunnen het wel echt. Probeer het maar eens!


By Jeannet