Connect with us

All Kinds of Things

Bakken | kruidige cake met appelmoes

Kruidige cake met appelmoes

Bakken en Koken

Bakken | kruidige cake met appelmoes

In het kader van de “mik-en-mix”-recepten deze week een kruidige cake met appelmoes om te bakken. Ik kreeg het recept van Lekkerplan.nl, een website van een moeder met 2 kinderen en een druk leven. De recepten, die zij aanbiedt, zijn dus goed te doen voor drukke mensen. En mensen, die het graag makkelijk doen, zoals ik. Ik ben van makkelijk, van “ik mik het erin en dan mix ik het en dan gaat het in de oven en dan is het lekker”.
Jullie hebben eerder al de Applecrumble kunnen lezen en het Bananenbrood. Omdat de recepten makkelijk zijn, is het ook leuk om ze samen met kinderen te maken. Zet dan alles alvast klaar en laat hen het “erin mikken”. Het ligt natuurlijk aan de leeftijd van de kinderen of je ze laat helpen met het mixen.

Bakken van de cake met appelmoes, ingrediënten en benodigdheden

  • 230 gram bloem
  • 7 gram kaneel
  • 5 gram gemberpoeder
  • flinke snuf zout
  • 15 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 120 gram yoghurt
  • 400 gram appelmoes
  • 80 ml olijfolie
  • 200 gram roomkaas
  • 14 gram crème fraîche
  • 65 gram honing
  • grote plastic kom
  • mixer
  • weegschaal
  • springvorm 23 cm
  • bakpapier
voor het bakken: het beslag van gekruide cake met appelmoes met de mixerhaken erboven
Het beslag is lichtbruin van kleur, want er zit veel kaneel in.

Het bakken zelf

Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de ring met wat olijfolie in. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer in de grote plastic kom de bloem met de bakpoeder, het zout, de kaneel, de suiker en het gemberpoeder goed door elkaar.
Doe er dan de eieren, de yoghurt, de appelmoes en de olie bij en mix het geheel tot een lichtbruin beslag.
Giet het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven. De baktijd is ongeveer 55 minuten. Hij is gaar, als de breipen die je erin steekt, er weer schoon uit komt, zonder frutsels eraan. (Deze cake is vrij nat, dus kijk goed of hij gaar is. Nog niet gaar na 55 minuten? Bak hem dan gewoon net zo lang totdat die breipen er wel schoon uitkomt).

Als de cake klaar is, laat je hem in de oven afkoelen. Na een uur of 3 haal je hem eruit en laat je hem helemaal afkoelen op het aanrecht.
Als hij helemaal is afgekoeld smeer je het mengsel van roomkaas, crème fraîche en honing er bovenop, als een versierend laagje.

More in Bakken en Koken

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top