Connect with us

All Kinds of Things BLOG

Beelden in Amsterdam bij Art Zuid

Art Zuid in Amsterdam Zuid

Horeca

Beelden in Amsterdam bij Art Zuid

Zoek je een tentoonstelling van beelden in Amsterdam, ga dan naar Art Zuid, de 2-jaarlijkse beeldententoonstelling in Amsterdam Zuid. Vanaf 17 mei 2019 tot en met 15 september 2019 is deze openbare (en dus gratis toegankelijke) beeldenroute van maar liefst 80 kunstwerken te zien.
De beelden staan voornamelijk in de middenbermen van de Apollolaan en de Minervalaan, maar ook op de Zuidas en een deel van de Breitnerstraat, De Lairessestraat en het Museumplein. Zelfs op het Stadionplein, het Hygiëaplein en het Van Tuyll van Serooskerkenplein is werk te zien.

Beelden in Amsterdam, de wandelroute

Begin met je wandelroute bij Station Zuid, de perfecte start. Loop eerst richting De Boelelaan in zuidelijke richting. Tussen de enorme kantoorgebouwen op de Zuidas staan een drietal kunstwerken opgesteld. Verderop op het Mahlerplein is een fototentoonstelling te zien. Het loont de moeite om nog even door te lopen naar het Gershwinplein, want het strandbeest dat daar te zien is, is een echte blikvanger. Keer dan weer terug richting Station Zuid en bekijk de muurschildering in de tunnel onder de Strawinskylaan.

Loop verder over de lommerrijke Minervalaan met hele dure huizen (het heet hier niet voor niets de Goudkust) tot over het water van de Stadionkade. Hier begint de eigenlijke route. De beelden staan op grasstroken in de openbare ruimte. Wandel rustig rechtdoor richting Apollolaan. Daar aangekomen zie je ook het Paviljoen van Art Zuid zelf staan. Hier is informatie en een routemap te krijgen over de beeldenroute.

Bekijk dan alle beelden op het plein voor het Hilton Hotel. Daarna sla je linksaf de Apollolaan op en bekijk je de sculpturen die opgesteld staan tot het Monument Indië Nederland aan het Olympiaplein. Keer dan weer om (je doet dit stuk dus twee keer) en loop na het plein rechtdoor over de Apollolaan. Vervolgens steek je de Beethovenstraat over. De route loopt nog door tot de Stadionweg bij de Apollohal.

Michiel Romeyn en Jhim Lamoree, de curatoren van Art Zuid 2019

De curatoren van Art Zuid

Je komt van alles tegen op deze beeldenroute, die is samengesteld door de curatoren van Art Zuid 2019 Michiel Romeyn en Jhim Lamoree.

Quote van Lamoree en Romeyn over Art Zuid

De beeldenroute biedt een prikkelende afwisseling aan contrastrijke beelden, sommige uitgesproken figuratief, andere bijna abstracte uitingen van figuratieve kunst, en vrolijk stemmende installaties. (persbericht Art Zuid)

Ik zag een manshoge van hout gemaakte duim en ingewikkelde ook uit hout gemaakte figuren, waarbij je fantasie de vrije loop op gaat. Maar ook zag ik op de klassieke leest geschoolde beelden als een liggend naakt en een yogadame. Op elkaar gestapelde herten, maar ook kubistische plastiek en een grote Japanse cartoonhond. Er is een vrolijke gekleurde plastic tunnel en waarschijnlijk de absolute publiekstrekker is een blauwe slierten-installatie, waar je doorheen mag lopen.

Voor meer informatie ga je naar de website van Art Zuid zelf.

Deze route van beelden in Amsterdam Zuid is ook heel leuk om met kinderen te bezoeken

Beelden in Amsterdam voor kinderen

Deze beeldenroute staat in de buitenlucht en de beelden zijn veelal figuratief en sommigen zelfs uitgesproken vrolijk en kleurrijk. Dat maakt deze route met beelden in Amsterdam Zuid ook heel aantrekkelijk om met kinderen te bezoeken. Er is zelfs een aparte Art Zuid Camp voor kinderen van 5 t/m 12 jaar in de vakanties. De perfecte manier om kinderen bij kunst te betrekken en hen zich te laten interesseren in het gedachtegoed van de kunstenaars.

Beethovenstraat

De bekende winkelstraat de Beethovenstraat ligt min of meer in het centrum van de Art Zuid beeldententoonstelling. Er zitten tal van koffietenten zoals Coffee Company, Starbucks en Joe & the Juice (lees eerst mijn blog over koffietenten) en lunchplekken, dus voor die welkome pauze is de Beethovenstraat heel geschikt. En zwaai dan, als je bij nummer 19 bent, nog even naar mijn oude pandje. Er komt een herenmodezaak in en ze heten Gallery Tailors. Ik wens ze heel veel succes in mijn pandje.

De gebruikte foto’s komen uit de persmap van Art Zuid en zijn gemaakt door fotograaf J.W. Kaldenbach.

More in Horeca

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

mrsdejong

Pagina’s

To Top