za. okt 1st, 2022

Help! Waar is mijn perzikhuidje gebleven? Er zijn veel redenen waarom het belangrijk is je gezicht tegen de zon te beschermen. De zon zorgt niet alleen voor vroegtijdige veroudering van de huid, maar kan ook zorgen voor extra rimpels en ouderdomsvlekken. Bij een mooie huid denken we vaak aan een heldere gelijkmatige teint. Echter kan door zonbeschadiging de huid vlekkerig, droog en gerimpeld worden. Dus hup, beschermen je prachtige, unieke gezicht! En vooral, take it easy. Stress levert de huid weinig moois op.

Gebruik van zonnebrand

Een inkoppertje, maar zeker niet geheel onbelangrijk. Het dragen van zonnebrandcrème is één van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om je huid tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen. Ultraviolette (uv) stralen kunnen voortijdige veroudering, rimpels en zonnevlekken veroorzaken. Hoewel veel mensen zich bewust zijn van de gevaren van uv-straling, nemen ze niet altijd de nodige voorzorgsmaatregelen om zich te beschermen. De SPF, ofwel zonbeschermingsfactor, geeft aan hoe goed een zonnebrandcrème je huid tegen uv-stralen beschermt. Tijd om een zonnebrandcrème te kopen? Een hogere SPF geeft een betere bescherming, dus is het belangrijk een zonnebrandcrème te kiezen met een SPF van minstens 30. Er is maar één zoals jij, dus bescherm jezelf met liefde.

Sun-proof outfit

Wist je dat wanneer je jouw ogen te lang blootstelt aan de zon, dit staar kan veroorzaken? En dat kun je voorkomen door alleen al een zonnebril te dragen. Ook zijn er een paar verschillende soorten kleding die je kunnen helpen je huid tegen de zon te beschermen. Ten eerste zijn er hemden van dicht geweven stof, die kunnen helpen de zonnestralen tegen te houden. Een andere mogelijkheid is het dragen van een hoed of een ander soort hoofddeksel die je gezicht en nek bedekt. Het dragen van beschermende kleding en het gebruiken van zonnebrandcrème zijn beide goede manieren om zonneschade te voorkomen. Of kies gewoon voor een fijne zelfbruiner voor het gezicht, zodat je je huid optimaal kunt beschermen. Niemand die het verschil ziet!

beschermen tegen de zon moet!

Kies de juiste crèmes om je tegen de zon te beschermen

Hydrateer je huid met de juiste dagcrème! Om je huid van je gezicht tegen de zon te beschermen, heb je een dagcrème nodig die minstens SPF 15 bevat. Het is echter ook belangrijk om een dagcrème te kiezen die ingrediënten bevat die je huid voeden en revitaliseren. Zoek een dagcrème die antioxidanten bevat, zoals vitamine C of groene thee-extract en ook hydraterende ingrediënten zoals aloë vera of glycerine. Of laat je informeren bij de drogist om de hoek. Haastige spoed is zelden goed, dus neem de tijd voor het vinden van de juiste crème. Zorg er bovendien voor dat je een dagcrème kiest die niet-comedogeen is, wat betekent dat hij je poriën niet verstopt. Met deze tips kun je binnen no-time een dagcrème vinden die helpt je huid van je gezicht er op haar mooist uit te laten zien en haar tegelijk beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon.


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.