do. jun 30th, 2022

All Kinds of Things is een blog voor 60plussers (zo je wilt, een blog voor ouderen) en gaat over “het goede leven”. Het kan gaan over boeken en films, over reizen, over haken en handwerken, over bakken en koken, over kinderen en ik heb ook een categorie duurzaam. Maar het All Kinds of Things blog gaat ook over shoppen, want met name de kleinere winkels hebben aandacht nodig. Bovendien gaat dit blog voor zestigers soms ook over het onvermijdelijke, het ouder worden.

Je weet dat je 60 bent als je aan een elektrische fiets gaat denken, uit Snorgids voor Vrouwen van 60+

“Het goede leven”

Wat bedoel ik met “het goede leven” en waarom is een blog erover zinvol? Als 60plusser zit je opeens in een levensfase, die echt heel anders is als dat je gewend was. Het leven voor je is korter dan het leven achter je. De kinderen zijn allang het huis uit en je werk wordt minder of is al helemaal opgehouden.

Eindelijk heb je tijd voor al je hobby’s, waar je nooit aan toe bent gekomen. Tijd voor jezelf, voor je partner, tijd om te gaan reizen. Eindelijk heb je tijd voor “het goede leven”.

Maar wat doe je, als je dat lastig vindt, al die tijd? Wat als je moet uitvinden hoe je met al die tijd moet omgaan? Dat “goede leven” klinkt wel goed, maar is het dat ook? Hoe kun je dit nieuwe leven zinvoller maken? Hoe ga je om met deze nieuwe levensfase? Hoe reageer je op een lichaam, dat soms niet meer doet wat jij wil?

Het All Kinds of Things blog probeert je te helpen met deze problematiek.

Ter illustratie van dit blog voor 60plussers, uit Snorgids voor vrouwen van 60+

Blog voor 60plussers

Het idee achter het blog is om tips te geven hoe je zinvol en plezierig deze levensfase ingaat. Want als 60plusser wil je je leven nog steeds zinnig besteden en je hebt ook nog steeds genoeg interesse in allerlei dingen. Als je 60plus bent, ben je nog jong genoeg om leuke dingen te ondernemen.

Ik hoop dat het blog, dat zich laat lezen als een online tijdschrift, een beetje aansluit bij jouw leven, dat je je thuis voelt en dat je het leuk vindt, ook al ben je misschien niet eens 60plus. “Het is maar een cijfer” zeggen ze ook wel eens. Als je je inschrijft voor mijn tweewekelijkse emailing, mis je geen enkel artikel. Je kunt je te allen tijde weer uitschrijven.

Het All Kinds of Things blog voor 60plussers wordt geschreven door Jeannet van der Knaap.

Spreuk uit de Snorgids voor Vrouwen van 60+. Ter illustratie van het blog voor 60plussers

De hier genoemde spreuken staan in de Snorgids voor Vrouwen van 60+, een informatief en interessant boekje met artikelen, weetjes, tips, interviews en citaten voor vrouwelijke zestigplussers. Eerder is er op dit blog voor zestigers een stukje over verschenen. En ook al heet dit een blog voor ouderen te zijn, je bent zo oud als je je voelt, leeftijd is slechts een getal en zestig is het nieuwe veertig. Geniet ervan, van dit “goede leven”.

Trouwens, 1 april 2020 was het blog van All Kinds of Things, of AKOT, zoals ik het ook wel eens noem, officieel 1 jaar in de lucht. Het blogje daarover geeft wat getallen en wat ervaringen.

By Jeannet

5 thoughts on “Blog voor 60plussers over “het goede leven””
  1. Wat een leuke website! Goed om erover te bloggen. En die elektrische fiets is niet alleen voor zestig+ hoor, ik heb er ook 1 en ik ben net 40 geweest :-).

  2. wat grappig ! ik ben 60-plusser, maar het is niet in mijn hoofd opgekomen mezelf een doelgroep te vinden. Wil ik misschien niet weten hoe oud ik ben?

Comments are closed.