vr. jul 1st, 2022
boekomslag van Samuel Bjork

Boekbespreking “De jongen in de sneeuw” geschreven door Samuel Bjork. Deze thriller speelt zich af in Noorwegen. Ik hou ervan om voor de afwisseling een thriller te lezen. Gewoon, omdat het niet al te moeilijk is. Gewoon een beetje een hapklare brok, ontspanning dus. Maar deze thriller is gewoon niet de moeite waard om je tijd aan te spenderen. Het is slecht geschreven, geen originele karakters, veel herhalingen (want lezers worden geacht dom te zijn) en weinig boeiend.

Boekbespreking, de aanwijzingen in De jongen in de Sneeuw

Het leuke van het lezen van een thriller of detective is toch om, naarmate het verhaal vordert, zelf te ontdekken wie het gedaan heeft. Je krijgt aanwijzingen, het verhaal gaat een zekere kant op en je weet, dat je nadat je nog ongeveer 1/5e te gaan heb, je alle aanwijzingen wel moet hebben gehad.

SPOILER-ALERT niet verder gaan, als je van plan bent dit boek te lezen.

Vergeet het maar, want dat gebeurt niet bij De jongen in de sneeuw. Hoewel je die titel wel in je achterhoofd moet houden, introduceert Samuel Bjork pas 20 bladzijden voor het einde van het verhaal de dader en dat vind ik zo waardeloos! Volkomen uit het niets komt de dader uit de lucht vallen. Hoe kan ik als lezer dat nou ontdekken!

Ik zal het niet verklappen, want wie weet wil je na deze fantastische boekbespreking De jongen in de Sneeuw nog lezen … en ik ben natuurlijk een nobody, geen recensent. Op de cover staat dat het een “briljante pageturner” is, “ijzingwekkend en subliem” en “verrekte spannend”. Goede aanprijzingen dus.

Het boek is te koop in de boekwinkel, maar stond ook bij Bol onder mijn naam te koop. Hij is ondertussen verkocht en de opbrengst is naar het KWF gegaan. Was dit boek tenminste nog ergens nuttig voor.

Boekbespreking, De jongen in de Sneeuw; Embleem van KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon

Gelukkig heb ik nu een paar goede boeken gelezen. Voor 2019 had ik een boekenlijst gemaakt met boeken die ik heb gelezen en nog wil lezen. En ik weet nu al dat ze stuk voor stuk veel beter zijn dan deze Samuel Bjork. Helaas valt deze boekbespreking van De jongen in de Sneeuw niet erg in zijn voordeel uit.

Kijk voor andere spannende boeken eens op Huis van Alex: dit blog heeft vaker tips over goede spannende boeken, zoals bijvoorbeeld Inferno van Dan Brown. En dit is wel een ouderwetse pageturner, zoals alle boeken van Dan Brown.


Lees ook:

By Jeannet

4 thoughts on “Boekbespreking De jongen in de Sneeuw”
  1. Sommige boeken zijn zo slecht geschreven dat je er niet doorheen komt. De biografie van Eberhard van der Laan bijvoorbeeld, ben ik op een derde mee gestopt omdat ik het taalgebruik niet meer aankon…

    1. Hoi Adru (tikfoutje of expres?), maakt niet uit. En ja, zonde he! Ik kan je wel vertellen wat er gebeurde met Eberhard … bah flauwe mop, sorry. Vond trouwens het boek van Michelle Obama juist weer goed geschreven, heeft ze zelf gedaan (met een paar vrouwen achter zich, die opletten), is leuke biografie. See you, gr. Jeannet

Comments are closed.