De jongen in de sneeuw – Samuel Bjork

de jongen in de sneeuw samuel bjork

Boekbespreking van het boek “De jongen in de sneeuw” geschreven door Samuel Bjork. Het is een thriller en speelt zich af in Noorwegen.

Ik hou ervan om voor de afwisseling een thriller te lezen. Gewoon, omdat het niet al te moeilijk is. Gewoon een beetje een hapklare brok, ontspanning dus. Maar deze thriller is gewoon niet de moeite waard om je tijd aan te spenderen. Het is slecht geschreven, geen originele karakters, veel herhalingen, want lezers worden geacht dom te zijn en weinig boeiend.

Aanwijzingen

Het leuke van het lezen van een thriller of detective is toch om, naarmate het verhaal vordert, zelf te ontdekken wie het gedaan heeft. Je krijgt aanwijzingen, het verhaal gaat een zekere kant op en je weet, dat je nadat je nog ongeveer 1/5e te gaan heb, je alle aanwijzingen wel moet hebben gehad.

Vergeet het maar, want dat gebeurt niet bij De jongen in de sneeuw. Hoewel je die titel wel in je achterhoofd moet houden, introduceert Samuel Bjork pas 20 bladzijden voor het einde van het verhaal de dader en dat vind ik zo waardeloos! Volkomen uit het niets komt de dader uit de lucht vallen. Hoe kan ik als lezer dat nou ontdekken!

Ik zal het niet verklappen, want wie weet wil je na deze fantastische boekbespreking van mij het boek nog lezen … en ik ben natuurlijk niemand. Op de cover staat dat het een “briljante pageturner” is, “ijzingwekkend en subliem” en “verrekte spannend”. Goede aanprijzingen dus.

Het boek is te koop in de boekwinkel, maar stond ook bij bol.com onder mijn naam te koop. Hij is ondertussen verkocht en de opbrengst is naar het KWF gegaan. Was dit boek tenminste nog ergens nuttig voor.

Embleem van KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon

2 gedachten over “De jongen in de sneeuw – Samuel Bjork”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *