do. jun 30th, 2022
boekenlijst 2019

Een boekenlijst voor 2019 vind ik handig, omdat het me een leidraad geeft om te lezen. Welke boeken zijn interessant en plaats ik op mijn boekenlijst. Ik lees wat anderen aanraden, dus ik hou van het boekenpanel van DWDD en ik heb ook altijd iets aan Top Tiens. Dat kan in de krant zijn, maar ook in boekwinkels zie je het vaak.

Onder elk boek staat een link naar mijn boekbespreking, als ik het boek tenminste al gelezen heb. 
Mijn boekbespreking geeft je een indruk van wat ik van het boek vond, maar mijn mening is maar mijn mening. Overal op het internet kan je recensies vinden en daarom is dit mijn boekenlijst 2019 en waarschijnlijk niet jouw boekenlijst 2019. Doe ermee wat je niet laten kan 

Zou je dit boek al meteen aan willen schaffen, dan staat er een link achter naar Bol. En hoe makkelijk dit ook is (ik ben de laatste die dit niet erkent), het leukste is toch om een boek in een echte boekwinkel te kopen. Zo kom je ook nog eens op andere ideeën. Niet alleen de boekverkopers verstaan hun vak, maar ook kan je zelf lekker struinen.

Boekenlijst 2019, ook te koop bij boekhandel Waanders in Zwolle
Boekhandel Waanders in Zwolle

Mooie boekwinkels

Mijn winkel zat vroeger tegenover een hele mooie boekwinkel, Van Rossum in de Beethovenstraat 32 in Amsterdam. Maar ook in Haarlem, waar ik woon, heb je een hele goede boekwinkel, De Vries van Stockum, op de Gedempte Oude Gracht 27. In Zwolle ben ik laatst in een enorme kerk geweest, waar boekhandel Waanders zit, Achter de Broeren 1-3. Ook heel leuk om lekker een paar uurtjes in te vertoeven. Ze hebben er ook een lekkere leestafel en je komt ongetwijfeld met heel veel meer aankopen thuis dan je in eerste zin bedacht had. Maakt niet uit, boeken zijn heerlijk.

Deze lijst is alles behalve volledig en wordt maandelijks veranderd. Er komen immers altijd mooie leuke aparte interessante boeken op de markt.

Boekenlijst 2019, dit is hem

 • Nino Haratischwili, Het achtste leven (krijg ik net van een FBvolger door, die “in tijden niet zo’n mooi boek had gelezen”, daar krijg je dan meteen zin in, he?)
 • BOEK KOPEN
 • Fjodor Dostojewski, Misdaad en Straf, nieuwe vertaling
 • BOEK KOPEN
 • Margaret Atwood, Het verhaal van de dienstmaagd
 • BOEK KOPEN
Op de boekenlijst 2019 mag zeker Margaret Atwood niet ontbreken
Voor- en achterkant van de omslag van De Testamenten door Margaret Atwood

Het jaar is bijna ten einde, dus alle boeken zijn nu ook wel gelezen. Ben wel sinds kort lid geworden van de Bibliotheek, dus ik hoop in 2020 nog meer te lezen. En heb je tips voor deze lijst? Ik hou me aanbevolen!Ik hou van boekwinkels, daarom promoot ik ze met dit stukje. Maar ik promoot ook Bol. Als je iets aanschaft via de linken met Bol, verdien ik er een heel klein beetje geld mee, waarmee ik dit weblog kan bedruipen. Dat geld komt trouwens van Bol, niet van jullie. Jullie betalen niets extra’s.

By Jeannet

6 thoughts on “Boekenlijst 2019, aanraders”
  1. Hoi Moon, ik kreeg hem net ook door van iemand anders. Offensief tegen Bol, lijkt me een goede ontwikkeling! Dank voor de tip! kus, Jeannet

  1. Hoi Mirjam, het lijkt me een heel interessant boek, omdat het gaat over “als je weet wanneer je dood gaat, ga je dan anders leven?” Bijzonder thema, toch? Dank voor je reactie, gr. Jeannet

  1. Hoi Dee, woon je ook in Haarlem, net als ik? En ja, De Vries (of Van Stockum & De Vries tegenwoordig) heeft een prachtige kinderafdeling, de leukste afdeling van de hele boekenwinkel, vind ik altijd. Dank voor je reactie, leuk, gr. Jeannet

Comments are closed.