Connect with us

All Kinds of Things

Overweeg je een dagje naar Zwolle te gaan? Doen!

hoekpand in het centrum van Zwolle

Boeken

Overweeg je een dagje naar Zwolle te gaan? Doen!

Wij deden een dagje Zwolle. Want Zwolle heeft zowel een fantastische boekhandel Waanders als een heel mooi museum De Fundatie. Maar ook een lekker compact centrum met gezellige terrasjes en een prima winkelaanbod in de kleinere straatjes. Wij hebben het heel erg naar ons gehad.

Boekhandel Waanders en Museum de Fundatie

boekhandel Waanders in kerkgebouw

Boekhandel Waanders is een hele mooie (en dan bedoel ik ook hele mooie) en hele grote (en dan bedoel ik ook hele grote) boekhandel in een kerkgebouw. Je weet niet wat je ziet. Die boekhandel alleen al is een bezoek aan Zwolle waard.

Maar ook het museum De Fundatie heeft de laatste jaren goede tentoonstellingen, die je graag wilt zien. Wij waren er voor de beelden-tentoonstelling met Giacometti en Chadwick, maar die eindigt op 6 januari 2019. Mocht je naar Zwolle willen, check even de website van het museum.

En we vielen met onze neus in de boter doordat er die dag een Verhalenfestival in Zwolle werd gehouden met als thema Toeval of Lot. Dit festival werd georganiseerd door een gezelschap dat hoogwaardige culturele festivals wil houden in de Zwolse binnenstad. Het volgende festival is eind mei/begin juni 2019 en luidt de zomer in met straattheater, verteltheater en singer/songwriter-optredens. Als het net zo leuk is als onze 4 theaterstukjes, dan is het echt een aanrader om dat weekend naar Zwolle te gaan. Kijk bij Zwolle Unlimited voor meer info over het festival.

Ik had ook nog even de tijd om het centrum van Zwolle in te lopen op zoek naar leuke éénpitters. In de grote winkelstraat, de Diezerstraat, is het alleen maar ketens wat de klok slaat, dus loop daar ajb voorbij. Ga verder en kijk rond in al die leuke kleine straatjes en steegjes die Zwolle rijk is. Het is een fijn compact centrum, dus je kunt niet verdwalen. Heel fijn om te doen.

Als je van steden bezoeken houdt, zeer binnenkort het verslag van ons tripje naar Brussel (ja, dat is het buitenland, maar goed te doen vanuit Nederland, maar een paar uur rijden vanaf Amsterdam).

More in Boeken

All Kinds of Mail

Wie ben ik?

All Kinds of Facebook Likes

Advertisement
Advertisement
Advertisement EreadersEreaders

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top