zo. jan 16th, 2022
dagje zwolle

Doe eens een dagje Zwolle en wandel door de stad met je eigen telefoon en leuke verhalen in je oren. Zwolle Unlimited, een overkoepeling van meerdere culturele organisaties, biedt het hele jaar door interessante en inspirerende audiotours. Sommige tours zijn gratis, voor andere betaal je 4 of 5 euro. Dit jaar (2021) vanaf 18 december tot eind januari 2022 hebben ze daar vijf fantasievolle winterse verhalen aan toegevoegd met Zwolle als decor. Hartstikke leuk om juist nu, met Corona, te doen. De verschillende verhalen zijn te downloaden op je eigen telefoon en zo loop je met je eigen audio én de verhalen in je oren door mooi Zwolle. Zoek je een goede reden om eens naar Zwolle te rijden, dan heb je nu een extra leuk uitje gevonden!

Zwolle heeft trouwens ook een fantastische boekhandel Waanders zowel als een heel mooi museum De Fundatie. De stad heeft een leuke kleine kern met gezellige terrasjes en veel kleinere éénpitters en het is allemaal goed bewandelbaar. Allemaal prima ideeën voor uitjes in Zwolle!

Hieronder noem ik tips die ieder op zich min of meer goed te doen zijn op dit moment. Maar wandelen met een audiotour in je oren is 100% Coronaproof natuurlijk. Een hele goede reden dus om een dagje Zwolle in te plannen!

Dagje Zwolle met audioverteller in je oren

Het is tijd voor de fantasie, voor helden en sprookjes, voor legendes en historische verhalen met Zwolle als decor. Ontdek de monumentale binnenstad van Zwolle met deze audiotours! Gewoon met je mobiele telefoon en twee oortjes in, kun je een audiotour lopen, fietsen of rijden. Coronaproof en heel interessant!

Met de audiotour op je eigen telefoon kun je vijf verschillende winterroutes volgen. Er zijn twee kindervoorstellingen mee te maken en drie volwassen tours (vanaf 12+). Je wordt begeleid door de audioverteller in je oren.

Koop een ticket, zet je koptelefoon op of doe je oortjes in en begin! Je kunt de audiotour lopen zo vaak je wilt, met wie je wilt en zo lang je wilt. Verkrijgbaar tot en met 31 januari 2022.

Een dagje Zwolle is niet compleet zonder bezoek aan boekhandel Waanders
Boekhandel Waanders, Zwolle

Boekhandel Waanders en Museum de Fundatie

Boekhandel Waanders is een hele mooie (en dan bedoel ik ook hele mooie) en hele grote (en dan bedoel ik ook hele grote) boekhandel in een 15e eeuws kerkgebouw. Je weet niet wat je ziet. Die boekhandel alleen al is een dagje Zwolle waard. Ingang: Achter de Broeren 1-3.

Maar ook het museum De Fundatie heeft de laatste jaren goede tentoonstellingen, die je graag wilt zien. En als je het gebouw nog nooit gezien hebt, dan is dat ook de moeite waard. Mocht je een dagje Zwolle willen doen, check even Museum de Fundatie. Dit museum staat trouwens in de top drie van alle uitjes in Zwolle.

Herman Brood Experience tijdens het dagje Zwolle
Herman Brood Museum, Zwolle

Dagje Zwolle met Herman Brood

Herman Brood is een geboren Zwollenaar. Daarom is er op de Blijmarkt, tegenover Museum de Fundatie, een Herman Brood Museum. Het is eigenlijk meer een winkel, waar je allerlei parafernalia over Brood kunt kopen. Herman Brood heeft zijn leven goed gedocumenteerd, dus er is van alles te zien. Zelfs tot en met zijn dagboekje, als negenjarige geschreven. Ook weer één van de leukste uitjes in Zwolle.

Danny Lademacher, voormalig bandlid van Brood, schreef recent een boekje over zijn leven in de Wild Romance. Leuk voor de echte Broodfan, zoals ondergetekende. Ooit (in een ander leven) zat ik bij Herman in de tourbus en zei hij, dat ik goede schoenen aan had (zilvergespoten houten klompen van Jan Jansen). Kijk, dan ben je Broodfan voor je leven ;).

Het centrum van Zwolle

Als je ook nog even de tijd hebt om het centrum van Zwolle in te lopen ga dan op zoek naar leuke éénpitters. In de grote winkelstraat, de Diezerstraat, is het alleen maar ketens wat de klok slaat, dus loop daar ajb voorbij. Ga verder en kijk rond in al die leuke kleine straatjes en steegjes die Zwolle rijk is. Het is een fijn compact centrum en je kunt goed zien dat Zwolle een vestingstad is. De binnenstad wordt omsloten door singels met uitvalswegen via poorten over het water, dus feitelijk kun je er niet verdwalen. En het maakt het dagje Zwolle compleet.

Overnachten in Zwolle doe je bijvoorbeeld in De Koperen Hoogte, een oude watertoren. Als je klikt op hotel met lekker restaurant, dan vind je daar nog meer hotels in bijzondere gebouwen waar je goed kunt eten.

Als je van steden bezoeken houdt, dit is het verslag van ons weekend in Brussel (ja, dat is het buitenland, maar goed te doen vanuit Nederland, maar twee uur rijden vanaf Amsterdam).

Door Jeannet

Een gedachte over “Dagje Zwolle met een audioverteller in je oren!”
  1. Zwolle is inderdaad een geweldige stad! Ik woon er al heel lang en ik ga er nooit meer weg. Leuk je blog.

Reacties zijn gesloten.