Wij deden een dagje Zwolle. Want Zwolle heeft zowel een fantastische boekhandel Waanders als een heel mooi museum De Fundatie. Maar ook een lekker compact centrum met gezellige terrasjes en een prima winkelaanbod in de kleinere straatjes. Wij hebben het heel erg naar ons gehad.

Boekhandel Waanders en Museum de Fundatie

Een dagje Zwolle is niet compleet zonder bezoek aan boekhandel Waanders

Boekhandel Waanders is een hele mooie (en dan bedoel ik ook hele mooie) en hele grote (en dan bedoel ik ook hele grote) boekhandel in een 15e eeuws kerkgebouw. Je weet niet wat je ziet. Die boekhandel alleen al is een dagje Zwolle waard. Ingang: Achter de Broeren 1-3.

Maar ook het museum De Fundatie heeft de laatste jaren goede tentoonstellingen, die je graag wilt zien. Wij waren er voor een beelden-tentoonstelling met Giacometti en Chadwick, Mocht je een dagje Zwolle willen doen, check even de website van het museum.

Dagje Zwolle met verteltheater

En we vielen met onze neus in de boter doordat er die dag een Verhalenfestival in Zwolle werd gehouden met als thema Toeval of Lot. Dit festival wordt georganiseerd door een gezelschap dat hoogwaardige culturele festivals wil houden in de Zwolse binnenstad. Dit festival is er in principe elk half jaar en biedt verteltheater en singer/songwriter-optredens. Als het net zo leuk is als de 4 theaterstukjes, die wij hebben gezien, dan is het echt een aanrader om dat dagje Zwolle te plannen als dit festival er is. Kijk bij Zwolle Unlimited voor meer info over het festival.

Herman Brood Experience tijdens het dagje Zwolle

Dagje Zwolle met Herman Brood

Herman Brood is een geboren Zwollenaar. Daarom is er op de Blijmarkt een Herman Brood Experience, een mooi woord voor een soort van museum over Brood, maar eigenlijk is het een winkel, waar je allerlei parafernalia over Brood kunt kopen. Herman Brood heeft zijn leven goed gedocumenteerd, dus er is van alles te zien. Zelfs tot en met zijn dagboekje, als negenjarige geschreven.

Danny Lademacher, voormalig bandlid van Brood, schreef recent een boekje over zijn leven in de Wild Romance. Leuk voor de echte Broodfan, net als dit museum.

Het centrum van Zwolle

Ik had ook nog even de tijd om het centrum van Zwolle in te lopen op zoek naar leuke éénpitters. In de grote winkelstraat, de Diezerstraat, is het alleen maar ketens wat de klok slaat, dus loop daar ajb voorbij. Ga verder en kijk rond in al die leuke kleine straatjes en steegjes die Zwolle rijk is. Het is een fijn compact centrum, dus je kunt niet verdwalen. En het maakt het dagje Zwolle compleet.

Als je van steden bezoeken houdt, dit is het verslag van ons weekend in Brussel (ja, dat is het buitenland, maar goed te doen vanuit Nederland, maar een paar uur rijden vanaf Amsterdam).