do. jun 30th, 2022

Dank aan de Zorg is een nieuw initiatief om alle zorgdragers een warm digitaal hart onder de riem te steken.

Heel Nederland draagt momenteel de consequenties van de COVID-19 pandemie. Maar zorgverleners en ondersteunend personeel dragen ook zorg voor de bestrijding van deze crisis. En dat is geen geringe last. Om alle zorgdragers, van medici die in rechtstreeks contact staan met patiënten tot alle ondersteunende krachten te bedanken, is de website www.dankaandezorg.nl gelanceerd.

Mentale gezondheid

Met Dank aan de Zorg zijn al meer dan 2.100 bedankjes online opgehaald en deze realtime afgeleverd op schermen in Nederlandse zorginstellingen. Bijvoorbeeld aan 36 ziekenhuizen voor 38.000 zorgdragers, zoals ik net doorkrijg. Het doel is om 1 miljoen bedankjes te sturen naar zorginstellingen om de mentale gezondheid van onze zorgdragers te versterken. De actie is begonnen in Nederland maar zal ook snel uitbreiden naar Europa en de rest van de wereld.

Twee van de oprichters van het Dank aan de Zorg initiatief zijn medische specialisten. Andere mensen die meewerken zijn aangesloten bij KNMG, Booking.com en McKinsey. Een groeiend aantal ziekenhuizen werkt al met Dank aan de Zorg mee, zoals het Spaarne Gasthuis, AMC en St. Antonius.

Dank aan de Zorg is een nieuw initiatief om onze zorgverleners een digitaal hart onder de riem te steken
Printscreen van www.dankaandezorg.nl

Een bedankje op Dank aan de Zorg

Weet je nog, dat we op 17 maart met zijn allen buiten stonden om de mensen in de Zorg met een applaus te bedanken? Ik riep in één van mijn vorige blogs (Waar een pandemie al niet goed voor is) op, dat we dit eigenlijk elke week zouden moeten herhalen. Want dit zijn de mensen aan het front, die met hun ziel en zaligheid voor iedereen klaar staan en die heel wat ellende over zich heen krijgen.

Half Nederland is min of meer omgevallen nu, dat is vreselijk. Maar als de mensen in de Zorg ook gaan omvallen, dan zijn we pas echt zuur. Laten we zorgen, dat ze bedolven worden onder digitale bedankjes, zodat ze in ieder geval weten, dat Nederland ontzettend dankbaar is voor hun werk en hun inzet. Dank aan de Zorg!

Help je mee? Ga naar de website www.dankaandezorg.nl en laat daar een berichtje (of een foto, een video, een tekening, het mag allemaal) achter. Een simpel “BEDANKT” is ook al prachtig.

Jouw bedankje doet er toe!


En in dat kader: helpen mondkapjes wel of niet, want dat is echt een dilemma. Het ene land zegt dit, het andere land dat. Wat is wijsheid?

By Jeannet

2 thoughts on “Dank aan de Zorg, help je mee?”
  1. Lieve Jeannet, zojuist een boodschap op de dank jeaandezorg site.

    Uistekend idee om dit online te zetten.

    Kus Fons en Henriette

Comments are closed.