Ben je al in De Dakkas geweest, Haarlems nieuwste hotspot? Zo niet, ga! Want je zult niet teleurgesteld worden. Een dagje Haarlem is niet meer volledig als je hier niet bent geweest.

Paviljoen bovenop Parkeergarage De Kamp

Het café of paviljoen zo je wilt staat bovenop het dak van Parkeergarage De Kamp. En het is een kas, hence the name 🙂 Deze parkeergarage staat niet echt midden in het centrum, maar is wel in het centrum. Kom je van buiten Haarlem, volg dan de borden naar Parkeergarage De Kamp.
Als je lopend of met de fiets bent, dan is de entree om naar de Dakkas te gaan wat raar en echt de ingang van een parkeergarage. Je denkt, hè, ben ik wel goed, maar je bent hoogstwaarschijnlijk op de juiste plek.

ingang Parkeergarage De Kamp
voetgangersingang Parkeergarage De Kamp, Haarlem

Pak de lift en ga naar de zesde verdieping. Nog een klein trapje, dan ben je er en kun je je vergapen aan de daken van Haarlem. Je hebt hier een fantastisch uitzicht.

Nadat je een rondje om de kas hebt gemaakt ga dan lekker de kas zelf in, want daar is het gezellig en warm in de winter. In de zomer kan je ook lekker buiten op het terras naar het uitzicht kijken.

Je kunt in de Dakkas lunchen, maar ook gewoon een koffietje drinken. Beiden zijn goed. Het personeel is ondertussen ingewerkt en doet wat het moet doen.

Mocht je met rollend materieel komen (kinderwagen, rolstoel etc.) dan kun je via de parkeergarage erin, dus zoals je met de auto naar binnen rijdt. De laatste etage naar boven naar het paviljoen toe is ook geschikt gemaakt voor rollers.

Muurschildering TelmoMiel

Het lijkt wel of de parkeergarage zelf een tweede hotspot is geworden, want de buitenkant werd eind november 2018 beschilderd met een heel bijzondere muurschildering van het kunstenaarsduo Telmo en Miel. Bij hen lijkt wel de regel te gelden, groot, groter, grootst, want het is een gigantische beschildering. Door de buurt is deze vrouw MonaGaga gedoopt. En dat is ook het Wifiwachtwoord van De Dakkas. Komt alles weer bij elkaar.

Hotspot Parkeergarage De Kamp met MonaGaga en De Dakkas
Parkeergarage De Kamp met MonaGaga en bovenop Paviljoen De Dakkas