De nieuwste Sinterklaasfilm 2020 is De Grote Sinterklaasfilm met in de hoofdrol Bram van der Vlugt. De inmiddels 86-jarige acteur kroop van 1986 tot en met 2010 jaarlijks in de huid van de goedheiligman. Ook Chris Tates en Wesley Mutsaars spelen weer mee, net als vorige jaar in De Brief voor Sinterklaas. En niet te vergeten Erica Terpstra als de Burgemeester en Peter R. de Vries als de rechercheur. De film is vanaf 7 oktober 2020 te zien in meerdere bioscoopzalen in Nederland.

Ook dit jaar mag ik weer een WINACTIE aan deze leuke gezinsfilm koppelen. Je kunt 4 kaartjes winnen en lekker met het hele gezin naar de film. Lees snel verder:

Lucio Messercola

Toen ik las dat Lucio Messercola de producent was van deze film moest ik eventjes hardop lachen. Want niemand minder dan Lucio heeft ons jarenlang in de Beethovenstraat geholpen met onze Sinterklaasviering. En we hebben daar behoorlijk veel pret mee gehad.

(Mijn winkel All Kinds of Things vh De Kinderkleding Winkel was gevestigd in deze straat in Amsterdam Zuid en ik regelde Sinterklaas altijd. Tenslotte zat ik zelf in het bestuur van de Winkeliersvereniging Γ¨n ik had een kinderwinkel.)

Het hele productieteam van Messercola Producties kwam dan aan in een prachtige koets met paarden, Sinterklaas voorop. We hadden wel 8 Pieten indertijd, dat was ongekend voor ons als winkelstraat. Die 8 Pieten varieerden van paars tot geel en van bruin tot wit. We hadden zelfs twee meisjespieten.
Het eerste jaar dat zij het deden, stonden er wel 200 ouders met kinderen te wachten. Ik was een soort opperstalmeester en moest met de kinderen zingen en de spanning een beetje opwekken en uitrekken. Maar ik had me een beetje verkeken op de teksten van de Sinterklaasliedjes. In hoofdlijnen wist ik het wel, maar ik brabbelde met de meeste liedjes gewoon maar een beetje mee. Helaas had ik wel een microfoon in mijn handen, dus ik werd door die kinderen hartelijk uitgelachen. De jaren daarna heb ik me gelukkig gerevancheerd en kende ik alle teksten uit mijn hoofd.

Lucio Messercola heeft Italiaanse roots, maar is in Nederland geboren. Hij is de jongste producent van Nederland en zijn vorige productie, La Famiglia, is te zien op Netflix. La Famiglia gaat over een familie van Italiaanse immigranten met een restaurant, maar ook met duistere praktijken. Maria Goos schreef het scenario.

Sinterklaas en Americo

De Grote Sinterklaasfilm 2020

DΓ© Sinterklaasfilm 2020 heet De Grote Sinterklaasfilm 2020 en gaat over een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Al doen Kim Kado, Marco Marsepein en Willem Wortel nog zo hun best, het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te vallen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel Γ©cht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikki, een ondernemend meisje, hoort van de problemen en vertrouwt het niet helemaal. Ze gaat op onderzoek uit en komt in spannende situaties terecht. Gaat het haar lukken om het kasteel, en daarmee het Sinterklaasfeest te redden?

Erica Terpstra als burgemeester in De Grote Sinterklaasfilm 2020
Bekijk de TRAILER van De Grote Sinterklaasfilm 2020 met o.a. Erica Terpstra als burgemeester | Copyright Daniel Kroll Fotografie

WINACTIE: win 4 kaartjes voor De Grote Sinterklaasfilm 2020

Wat moet je doen om die 4 gratis kaartjes voor deze gezellige familiefilm te winnen? Laat in de comments weten waarom je naar deze Sinterklaasfilm wilt: vind je het belangrijk dat een feest als Sinterklaas blijft bestaan, vind je het belangrijk om samen met je gezin iets gezelligs te doen of heb je nog een andere reden? Laat het hieronder weten!

Meedoen kan tot en met 9 oktober 2020. Als je gewonnen hebt krijg je op 10 oktober bericht. De verloting is altijd heel eerlijk, ook al staat er geen notaris naast πŸ™‚ Misschien kan ik vragen of Sinterklaas himself de trekking doet? Wie weet! Doe je mee?

De Grote Sinterklaasfilm 2020 is vanaf 7 oktober 2020 te zien in meerdere theaterzalen in Nederland.


Sint en Piet van Messercola Producties, de producenten van de nieuwste Sinterklaasfilm 2020
Sint en Piet met Jeannet in de Beethovenstraat in een tijd dat Pieten nog heel zwart waren!