De familietentoonstelling Dinomakers is vanaf nu tot en met 23 augustus 2020 te zien in het Teylers Museum in Haarlem. Verwonder je over schilderijen, tekeningen, toverlantaarnplaatjes, fossielen en modellen, die het veranderende beeld van dino’s en ander prehistorisch leven laten zien. In de zomervakantie is er veel te doen rondom de tentoonstelling.

Beeldcredits header: Iguanodon, 1907, onderdeel van een serie (later) beschilderde terracotta dinomodellen, Duitsland, Collectie Museon, Den Haag

Ignaz Johann Berger (toegeschreven), Megatherium cuvieri, ca. 1856
Aquarel op papier
Verworven door Teylers Museum in 2019 met steun van de BankGiro Loterij
en Teylers Museum Vrienden Fonds

Dinomakers

Miljoenen jaren geleden krioelde de aarde al van het leven. Wezens die geen mens ooit heeft gezien. Het enige bewijs dat we hebben zijn fossielen: versteende resten van planten en dieren. Vaak niet meer dan een dijbeen, een kies of een pootafdruk. Wie maakt daar een dino van? De tentoonstelling Dinomakers geeft een overzicht van twee eeuwen paleokunst: de spannende en verrassende verbeelding van dino’s en ander prehistorisch leven door kunstenaars en wetenschappers. Ontdek in Teylers Museum de mooiste en opvallendste creaties.

Mark P. Witton, Deinonychus rodeo, 2019 Digitale kunst © Mark P. Witton, te zien op Dinomakers in het Teylers Museum in Haarlem
Mark P. Witton, Deinonychus rodeo, 2019
Digitale kunst
© Mark P. Witton

Zomervakantie 2020

Voor kinderen is er tijdens de zomervakantie van alles te doen in het teylersmuseum.nl. Workshops over Dino’s met de titel Kunst en Vliegwerk zijn er een aantal weekenden: 18-19 juli, 25-26 juli en 1-2 augustus. Kijk onder: wat is er te zien en te doen, voor meer informatie.

Voor 4+ kinderen is er een schaduwworkshop met als titel Schaduwen van Jurassic World, in het Teylers Museum
Schaduwen van Jurassic World in het Teylers Museum

Corona

Reserveren voor het Teylers Museum moet via de website van het museum.

Pootafdrukken in Haarlem

En heb je de pootafdrukken al gezien, die door heel Haarlem verspreid liggen? Ze zijn levensgroot! Dan zie je pas hoe groot die dinosauriërs waren! Kom kijken naar de tentoonstelling Dinomakers in het Teylers Museum in Haarlem en ontdek nog veel meer dingen, die je nog niet wist over dinosauriërs.

Pootafdruk van een T. Rex?, te zien in Haarlem bij het Teylers Museum terzake van de tentoonstelling Dinomakers

Het L.A.M. in Lisse is ook een leuk museum voor kinderen. Het is een aansprekelijk kunstmuseum met als thema eten & drinken.