Donna Wilson is een Engelse ontwerpster, die de meest vrolijke kussens, knuffels, kleding en servies maakt. Het moge duidelijk zijn: ik ben fan. Ze heeft helaas niet veel verkooppunten in Nederland, ik heb ze net even nagelopen. Veel winkels verkopen het servies, maar voor kussens, knuffels en kleding ben je helaas genoodzaakt om het online te kopen bij haar eigen webshop

Inspiratiebron

Ik vind het altijd wat hoogdravend klinken: zij is mijn inspiratiebron, maar in feite is het wel zo. Donna Wilson maakt zulke leuke en mooie dingen, dat ik inderdaad door haar ge├»nspireerd raak om ook knuffels te gaan maken. Vandaar dat ik mezelf een cadeautje heb gegeven in de vorm van een knuffel, die ik bij haar webshop gekocht heb. Als je iets echt graag wilt hebben, dan ben je dus bereid om die 12 pond verzendkosten te betalen. 

Ontmoet knuffel Party Parrot

Dus ik heb Party Parrot gekocht. Dacht ik toch echt, dat ik een uil had aangeschaft? Haha, foutje, maar dat neemt niet weg, dat ik goed kan zien hoe de knuffel gemaakt is. De vleugels, de pootjes en het staartje worden meegenaaid in de naad, maar de kam en de snavel worden, lijkt wel, met de hand erop genaaid. Moeilijke klus, aangezien ze behoorlijk stevig zijn opgevuld. 

35 Knitted animals and other creatures

Donna Wilson maakt ook breipatronen voor knuffels. En natuurlijk heb ik dat boek ook aangeschaft. Robin Red Breast staat op de pennen en komt daar binnenkort vanaf. Kan ie Party Parrot vergezellen. En binnenkort kunnen jullie van mij dus knuffels verwachten. Ik ben enorm geïnspireerd! En natuurlijk ga ik haar niet na-apen. Daar houd ik niet van. Wat het wel gaat worden, dat zit in mijn hoofd. Mijn Rietveld-academie-achtergrond vraagt, dat ik eerst eens even wat ontwerpen ga maken en ga zitten strepen en veranderen. Het zal dus wel even duren, maar dat het gaat gebeuren, dat staat vast. Nu heb ik de tijd!