Duurzame cadeautjes vind je bij Nyhavn in Haarlem. Nyhavn is één van mijn favorieten en de winkel is gevestigd in het centrum, op loopafstand van de Grote Markt, in de Koningstraat, op nummer 15.
De sfeer is goed, je voelt je er welkom en het aanbod is perfect als je op zoek bent naar cadeautjes.

Duurzame cadeautjes bij Nyhavn in Haarlem

Duurzame cadeautjes

Hoe vaak heb je dat nou niet, dat je niet weet wat je in vredesnaam voor iemand moet kopen! Iedereen heeft alles al. Vraag het aan je vriendin: “wat wil je voor je verjaardag?” Wedden dat ze zegt: “Geen flauw idee!”. En ook bij de gebruikelijke cadeaumomenten in het jaar, bijv. moederdag of vaderdag, heb je ook geen flauw idee, wat je moet kopen voor iemand.

Ga dan naar Nyhavn! Je kunt daar echt van alles vinden. Het is een bijna bonte verzameling van allerlei artikelen, waarvan de ene nog origineler is dan de andere. Denk aan klein meubilair, kaarsen, sieraden, vintage artikelen, zeep, plantjes en papier, maar bijv. ook hergebruikte juttersgeluk-vondsten. En daar komt ook meteen de aap uit de mouw: bij Nyhavn is alles duurzaam en/of fairtrade. Veel artikelen hebben een tweede leven als een designproduct gekregen, hoe goed is dat?

Zodoende is het fijn om te weten, dat je hier goed slaagt voor je duurzame cadeautjes en dat je ook nog de juiste boodschap aan de ontvanger meegeeft. Een betere wereld begint uiteindelijk bij jezelf!

Allerlei leuke varianten van duurzame cadeautjes bij Nyhavn in Haarlem

Fairtrade koffie

Nyhavn heeft ook nog een goede koffiehoek, het is tenslotte een conceptstore. Ga lekker voor het grote raam zitten en kijk hoe de mensen door de Koningstraat lopen en fietsen en geniet van die prima cappuccino, die natuurlijk ook Fairtrade is.

Kijk ook eens bij Kweek Design, een zelfde soort winkel. Iets meer richting design, maar allemaal hergebruikte en daardoor duurzame artikelen.


Dit artikel schrijf ik omdat ik deze winkel zie zitten. Ik word er niet voor betaald. Kleine winkels, de zogenaamde éénpitters, hebben het moeilijk in deze tijd van Internetgeweld en daarom probeer ik door middel van deze stukjes zelfstandige winkels een beetje te helpen. Shop local, shop offline.