Connect with us

Fietsen door de stromende regen

natte kasseien bij het fietsen door de stromende regen

Europa

Fietsen door de stromende regen

Ergens begin deze eeuw in de zomer waren wij aan het fietsen door de regen in België. En het was niet een beetje regen, hè, het gutste. Het stroomde, het kolkte, maar het was onze vakantie en dus gingen wij door.

België

Het was tijdens de grote vakantie. Ons gezin bestond uit wij beiden en onze 3 kinderen. En die kinderen hadden 6 weken vakantie. Mijn man had 4 weken vakantie, ik kon mezelf ook wel 4 weken vrij roosteren, maar dan nog zaten we met een opvangprobleem van 2 weken. En we wilden ook nog samen een weekje fietsen. Ik weet niet hoe andere ouders dat deden, maar wij kwamen tot de volgende oplossing.

De eerste week van de grote vakantie gingen de kinderen naar een kamp. Ons geluk was, dat ze alle drie op scouting zaten. En bij scouting organiseerden ze elk jaar een scoutingkamp. Dat was dus de week, dat wij samen konden gaan fietsen.
Daarna gingen we met zijn vijven 3 weken samen op vakantie. Vervolgens nam mijn man een week de kinderen onder zijn hoede en ik de laatste week. Het was altijd een heel gepuzzel.

Maar goed, die eerste week van de grote vakantie hadden we altijd met zijn tweeën en altijd gingen we fietsen. In Nederland hadden we alle provincies wel zo’n beetje gehad. Dus hadden we nu België uitgezocht, omdat we wel eens naar het buitenland wilden.

Fietsen in België tijdens stromende regen. Dit is een kaart van België

En dan nu die regen tijdens het fietsen

Het heeft de hele week geregend. En zoals gezegd, niet zo’n beetje regen, het gutste uit de lucht. De regen kolkte over de straten, over de kasseien, door de goten en langs onze fietsen. Omdat het zomer was, was het gelukkig niet koud. En ook waaide het niet erg, maar die constante stroom water over ons heen zorgde er wel voor, dat wij nat tot op het bot werden.

Geen enkel fietsjack hield het water zo lang tegen. Mijn vest eronder was zeiknat, maar mijn ondergoed ook. Ik weet nog, dat ik op een gegeven moment, midden op een Belgisch pleintje mijn bh heb uitgewrongen. Er was toch niemand buiten, dus ik kon mijn bh uitkrijgen, door hem via een mouw eruit te trekken. Vrouwen weten hoe dat moet. En mijn spijkerbroek schuimde, dat was ook wel een apart gezicht. Het schuim stond er op, waarschijnlijk van het wasmiddel waarmee ik altijd waste.

Tijdens ons fietsvakanties sliepen we in hotelletjes of bij Bed & Breakfast-adressen. We kwamen altijd wel iets op tijd tegen.

Wat was ik blij, dat ik droge kleren aan kon doen, als we aankwamen. Want dat was het ongelooflijke: onze kleren waren helemaal droog gebleven in onze waterdichte fietstassen. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een aanschaf! En zoals mijn plaatselijke fietsenhandelaar adverteert met “geluk zit tussen je benen”, zo zat mijn geluk achterop!

Nog meer lezen over onze reizen en vakanties? Klik dan hier.Ik promoot in dit stukje Fietstas.com. Dat doe ik niet alleen, omdat ze goede spullen verkopen, maar ook omdat, als je iets aanschaft via de link met Fietstas.com, ik er een heel klein beetje geld mee verdien, waarmee ik dit weblog kan bedruipen. Dat geld komt trouwens van Fietstas.com, niet van jullie. Jullie betalen niets extra’s.

8 Comments

8 Comments

 1. Henk

  16 maart 2019 at 6:58 pm

  Ben de afgelopen weken ook vrijwel elke dag weggereden op de fiets weg naar het station, ach ja, de natuur geeft, de natuur neemt

  • Jeannet

   16 maart 2019 at 8:52 pm

   Hoi Henk, haha, dat is waar. Ik heb mij ooit voorgenomen om nooit vanwege het weer thuis te blijven, maar af en toe wordt dit voornemen wel op de proef gesteld! Gr. Jeannet

 2. Veerle

  17 maart 2019 at 5:09 pm

  Haha wat leuk om te lezen! Doet me denken aan een fietsvakantie in Denemarken, toen regende het ook dagen bakken uit de lucht

  • Jeannet

   17 maart 2019 at 5:29 pm

   Hoi Veerle, leuke reactie, dank je wel. En ja, fietsvakanties zijn leuk, maar je bent wel kwetsbaar buiten, dus als het regent ben je het haasje. Leuk ook Denemarken, ook prima te doen om daar te fietsen. gr. Jeannet

 3. Skincarebynaomi

  17 maart 2019 at 5:53 pm

  Oei wat lijkt me dat vreselijk zeg.. alleen maar regen.. had je het dan niet super koud? En heb je op het punt gestaan om te stoppen en terug te keren?

  • Jeannet

   17 maart 2019 at 8:34 pm

   Hoi Naomi, nee, het was niet koud, het was in de zomer. En we zijn 1 dag eerder naar huis gegaan. Maar hé, dit soort vakanties, daar hebben we het nog over, dat maakt het ook weer heel bijzonder! Dank voor je reactie, gr. Jeannet

 4. Nicole Orriëns

  19 maart 2019 at 8:59 am

  Ik heb altijd liever regen dan wind als ik moet fietsen. Een regencape moet me droog houden : )

  • Jeannet

   19 maart 2019 at 10:25 am

   Hoi Nicole, ja, als je het zo stelt, ik ook eigenlijk. Maar niet alleen die regencape, ook dus een goede fietstas, waar de laptop in droog blijft (om maar iets te noemen). Dank voor je reactie, gr. Jeannet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Europa

All Kinds of Mail

Advertisement En
Advertisement

All Kinds of Baking

All Kinds of Posts

To Top