Wanneer je fietstassen online wilt kopen, moet je dat wel op tijd doen voordat de fietsvakantie begint. Dat voelt natuurlijk als “ja, logisch, he”, maar je moet er toch maar even aan denken. Wij waren ook zo slim, heel lang geleden.
Ergens begin deze eeuw in de zomer waren wij aan het fietsen door de regen in België. En het was niet een beetje regen, hè, het gutste. Het stroomde, het kolkte, maar het was onze vakantie en dus gingen wij door.

België

Het was tijdens de grote vakantie. Ons gezin bestond uit wij beiden en onze 3 kinderen. En die kinderen hadden 6 weken vakantie. Mijn man had 4 weken vakantie, ik kon mezelf ook wel 4 weken vrij roosteren, maar dan nog zaten we met een opvangprobleem van 2 weken. En we wilden ook nog samen een weekje fietsen. Ik weet niet hoe andere ouders dat deden, maar wij kwamen tot de volgende oplossing.

De eerste week van de grote vakantie gingen de kinderen naar een kamp. Ons geluk was, dat ze alle drie op scouting zaten. En bij scouting organiseerden ze elk jaar een scoutingkamp. Dat was dus de week, dat wij samen konden gaan fietsen.
Daarna gingen we met zijn vijven 3 weken samen op vakantie. Vervolgens nam mijn man een week de kinderen onder zijn hoede en ik de laatste week. Het was altijd een heel gepuzzel.

Maar goed, die eerste week van de grote vakantie hadden we altijd met zijn tweeën en altijd gingen we fietsen. In Nederland hadden we alle provincies wel zo’n beetje gehad. Dus hadden we nu België uitgezocht, omdat we wel eens naar het buitenland wilden.

Fietstassen online aanschaffen is iets wat je maar beter op tijd kunt doen, voordat je begint aan je fietsvakantie

En dan nu die regen tijdens het fietsen

Het heeft de hele week geregend. En zoals gezegd, niet zo’n beetje regen, het gutste uit de lucht. De regen kolkte over de straten, over de kasseien, door de goten en langs onze fietsen. Omdat het zomer was, was het gelukkig niet koud. En ook waaide het niet erg, maar die constante stroom water over ons heen zorgde er wel voor, dat wij nat tot op het bot werden.

Geen enkel fietsjack hield het water zo lang tegen. Mijn vest eronder was zeiknat, maar mijn ondergoed ook. Ik weet nog, dat ik op een gegeven moment, midden op een Belgisch pleintje mijn bh heb uitgewrongen. Er was toch niemand buiten, dus ik kon mijn bh uitkrijgen, door hem via een mouw eruit te trekken. Vrouwen weten hoe dat moet. En mijn spijkerbroek schuimde, dat was ook wel een apart gezicht. Het schuim stond er op, waarschijnlijk van het wasmiddel waarmee ik altijd waste.

Fietstassen online op tijd aangeschaft

Tijdens ons fietsvakanties sliepen we in hotelletjes of bij Bed & Breakfast-adressen. We kwamen altijd wel iets op tijd tegen.

Gelukkig hadden we van tevoren onze waterdichte fietstassen online op tijd aangeschaft. Want wat was ik blij, dat ik droge kleren aan kon doen, toen we aankwamen. Want dat was het ongelooflijke: onze kleren waren helemaal droog gebleven in onze waterdichte fietstassen. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een aanschaf! En zoals mijn plaatselijke fietsenhandelaar adverteert met “geluk zit tussen je benen”, zo zat mijn geluk achterop!

Nog meer lezen over onze reizen en vakanties? Klik dan hier.Ik promoot in dit stukje Fietstas.com. Dat doe ik niet alleen, omdat ze goede spullen verkopen, maar ook omdat, als je iets aanschaft via de link met Fietstas.com, ik er een heel klein beetje geld mee verdien, waarmee ik dit weblog kan bedruipen. Dat geld komt trouwens van Fietstas.com, niet van jullie. Jullie betalen niets extra’s.