Connect with us

All Kinds of Things

Glamping op de Veluwe in Emst

Nederland

Glamping op de Veluwe in Emst

We hebben een hele leuke glamping op de Veluwe ontdekt. Deze minicamping heeft slechts zes safaritenten, die ruim verspreid over het terrein staan met lekker veel privacy en veel rust en ruimte om je heen. Als je een safaritent wilt huren op de Veluwe, kijk dan eens bij Minicamping Uylkenshof in Emst.

Wat is glamping?

Volgens de (Engelse) wikipedia is glamping een samenvoeging van “glamoureus” en “camping”, en beschrijft het een kampeerstijl met voorzieningen en, in sommige gevallen, resort-stijl diensten die meestal niet geassocieerd worden met “traditioneel” kamperen.

Glamping kan in een safaritent, of in een yurt, een boomhut of in een pipowagen, als het maar met luxe is omgeven. De safaritenten op Uylkenshof zijn dat allemaal.

Je kunt een safaritent huren op de Veluwe bij Minicamping Uylkenshof in Emst

Safaritent huren op de Veluwe

Op Minicamping Uylkenshof staan 6 lekkere ruime safaritenten voor je klaar. Alle tenten staan op ruime afstand van elkaar, zodat je geen last hebt van je buren. De safaritenten zijn allemaal voorzien van een woonkamer met volledig uitgeruste keuken, een (ouders-) slaapkamer met een hemelbed, een kleinere slaapkamer met twee bedden, een heerlijke bank om op te ontspannen, een vaste douche en toilet en perfect werkend internet.

Bovendien staat er buiten onder de grote luifel een heerlijke picknicktafel. Dus zelfs als het regent, dan kun je hier nog lekker zitten en genieten van je uitzicht. Even een persoonlijke noot: ik geniet altijd het meest van kamperen als het een beetje regent en ik heerlijk beschut in mijn tentje of onder mijn luifel naar het geluid van de regen kan luisteren. Het is het ultieme relaxen.

Als je kiest voor glamping, dan kies je voor luxe met een keuken met alles erop en eraan

Het voordeel van glamping

Als je een safaritent gaat huren is je kleding en je boeken (of E-reader natuurlijk, als je die hebt) het enige wat je mee hoeft te nemen. Handdoeken en een lakenpakket kun je van tevoren bij Uylkenshof regelen, dus dat scheelt sjouwen.

En dat is dan ook meteen het grote voordeel van glamping boven het traditionele kamperen. Alles staat al klaar! Je hoeft geen tent op te zetten, je hoeft niet te sjouwen met tenten, klapstoeltjes en gastoestellen en je hebt een lekkere bank waar je je meteen op kunt gaat nestelen. Boekje, kopje thee, niets meer aan doen!

Kies je voor glamping op de Veluwe, dan kies je ook voor natuur en rust. Wandelen en fietsen kan volop in de buurt. Minicamping Uylkenshof is ook een perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan Paleis het Loo, het Kröller Müller Museum, de Apenheul of Thermen de Veluwse Bron.

Minicamping Uylkenshof in Emst

Dat Minicamping Uylkenshof in 2018 een 9,3 heeft behaald als “Beste Mini-
Camping” op Zoover geeft wel aan dat de eigenaar er alles aan doet om het zijn gasten naar de zin te maken. Alle reviews over deze glamping op de Veluwe zijn juichend: de camping krijgt het stempel “fenomenaal”.

Hebben we je een beetje lekker gemaakt? Dat hopen we, want deze glamping op de Veluwe is echt een juweeltje. Als je boekt, vertel het ons, dan komen we gezellig langs en drinken we samen een glaasje onder je luifel in de ondergaande zon. Nu al zin in!

Glamping op de Veluwe bij Minicamping Uylkenshof in de ondergaande zon

Ik schreef al eerder een stukje over Kampeervakanties zijn terug naar de Natuurvakanties om uit te leggen, dat kamperen een hele fijne manier is om dicht bij de natuur te leven.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nederland

All Kinds of Mail

Wie ben ik?

All Kinds of Facebook Likes

Advertisement
Advertisement
Advertisement EreadersEreaders

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top