Studio Job heeft samen met de Hema een unieke collectie ontworpen, die alleen verkrijgbaar is bij de Hema. Het van oorsprong Nederlandse ‘Studio Job’ staat wereldwijd bekend om zijn artistieke creaties en wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke spelers in de wereld van design en kunst.

Summer Disaster

De collectie ‘Summer Disaster’ is geïnspireerd op de zomer. Maar niet zomaar een zomer, maar een zomer waar dingen mis gaan. Je kan daarbij denken aan té hete temperaturen, smeltende ijsjes, wespen en muggen, worstjes die verbranden op de BBQ en zeeën vol gevaarlijke haaien en enge kwallen. Met een creatieve twist zijn al deze elementen gecombineerd in kleurrijke en typische ‘Studio Job-prints’ op deze echte zomerse musthaves.

Hema en Studio Job zijn een samenwerking aangegaan
Enkele voorbeelden van Studio Job artikelen bij de Hema

Studio Job

Job Smeets, die in 1998 Studio Job oprichtte, is een pionier op het gebied van hedendaagse conceptuele en beeldende kunstvormen. Studio Job combineert traditionele met moderne technieken om zo tot een éénmalig kunstwerk te komen. In het jaar 2000 trad grafisch ontwerpster Nynke Tynagel toe bij Studio Job en op dit moment werken er 30 mensen in de studio.

Het werk van Studio Job heeft in een groot aantal musea over de hele wereld gestaan. Samenwerkingen zijn er geweest met o.a. Swatch, Moooi, het Rijksmuseum, Alessi, het MoMa, Lóréal, Landrover en ga zo maar door.

Nynke Tynagel heeft ondertussen Studio Job verlaten, maar hun laatste gezamenlijke project was deze samenwerking met de Hema.

Hema en Studio Job : Summer Disaster in de tuin

Hema en Studio Job

Dat nu uitgerekend de Hema een samenwerking met Studio Job is aangegaan mag bijzonder heten. Maar na de vlinderdasjes afgelopen kerst van Viktor & Rolf had de Hema de smaak te pakken. Waarom niet vaker echte kunstzinnige ontwerpers vragen mee te werken?

Vanaf 14 april 2020 is de collectie van Studio Job te koop bij de Hema, zowel online als in de winkel.

Als je dan toch deze zomer moet picknicken in je tuin (over een zomerse ramp gesproken, ze hadden geen betere zomer kunnen kiezen … #pandemie) dan kun je het maar het beste doen met leuke bordjes en bekers van Studio Job! Shop ze hier!

En over rampzalige zomers gesproken, wat dacht je van muggen? Wat is het nut van muggen vroeg ik me laatst af. Lees erover.


Dit artikel is een samenwerking.