za. okt 1st, 2022

Ik schaam me bijna, dat ik dit opschrijf, want het is echt kinderlijk eenvoudig is om deze herfstdecoratie te maken. En dat is ook meteen de reden waarom ik het toch doe: je kunt het gezellig met je (klein-)kinderen maken en toch wordt het geen rommeltje (wat toch al gauw het geval is bij kinderen, zeg nou zelf). Als je de foto’s goed bekijkt, dan weet je al bijna hoe het moet.

herfstdecoratie maken

Herfstdecoratie maken voor binnen

Tja, in feite maak je niets. Je gooit iets in een potje … Doordat je het een beetje mixt en matched is het al meteen een leuk geheel.

Wat heb je nodig?

Om deze supereenvoudige herfstdecoratie te maken heb je nodig:

  • schone glazen (jam-)potjes in allerlei vormen en hoogtes. Ik spaar eigenlijk altijd glazen potjes, want ze komen heel vaak van pas. Als de dagen korter worden en het wordt weer tijd voor kaarsen, dan zijn een paar glazen potjes met een waxinelichtje erin ook meteen heel erg gezellig.
  • kleine plastic herfstdecoratie artikelen, zoals besjes, eikeltjes, pompoentjes, appeltjes e.d. Heb je een wat grotere pot, dan kun je ook iets grotere dingen erin gooien, dus bijv. een dennenappel en een iets grotere neppompoen. Ik kocht bij de Action kleine verpakkingen met dit soort decoratie. Deze herfstdecoratie is eigenlijk bedoeld om in bloemstukken te steken, dus er zitten metalen pootjes aan, maar die trek je er makkelijk uit. Dit soort doosjes kosten slechts 99 cent en je hebt, al naar gelang de hoeveelheid potjes die je wilt vullen natuurlijk, er minstens 3 verschillende van nodig. Koop iets kleins, dus bijv. besjes en eikeltjes, en iets groters, dus bijv. de appeltjes en pompoentjes. Varieer in kleur.
  • kunststoffen herfstbladen in meerdere kleuren. Ook weer bij de Action koop je een zakje met dit soort blaadjes voor maar 77 cent.

Of haal het natuurlijk zelf uit de natuur tijdens je boswandeling met de (klein-)kinderen. Op dit moment (begin september) is er nog nauwelijks iets te vinden, maar naarmate de herfst vordert, kun je van alles op de grond vinden. Zorg wel voor schone spullen, het moet er niet al maanden hebben gelegen, want dan gaat het zo snel rotten in je glas. Ik zou wel kiezen voor de kunststoffen herfstblaadjes, omdat ze zo mooi van kleur zijn, en echte bladeren verleppen gauw en verliezen hun kleur.

En dan het kinderlijk eenvoudige deel

Verdeel al je herfstdecoratie evenredig over de glazen potjes. Let erop dat de kleur een beetje mixt: als het allemaal dezelfde kleur is, is het niet mooi. Geel, rood, bruin e.d. door elkaar dus. Ik merkte dat met name de kunststoffen herfstbladeren veel toevoegen wat sfeer betreft.

Mocht je het helemaal af willen maken, zet er dan ook zo’n oplaadbaar (!) waxinelichtje van LED in. Het is allemaal van plastic dus dat kan niet anders dan zo.

NB: het lijkt net op de foto’s alsof er water in de potjes zit. Dat is niet zo, het zijn ringen in het glas!


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.