Connect with us

All Kinds of Things BLOG

Het webshopje van mrsdejong

gehaakte omslagdoek van mrsdejong

Haken

Het webshopje van mrsdejong

Want dat is het, een webshopje. Het is een webshopje met zelfgehaakte artikelen, zoals babyballen met rammelaar, babysokjes en nu ook pannenlappen in allerlei kleuren. Er zitten 25 producten in, waarvan er 6 gratis haakpatronen zijn en 1 boek. Maar juist omdat het zo klein is, geniet ik des te meer van mijn verkopen. En dat gebeurt dus af en toe. Dat maakt mijn dag!

Want, dat weten jullie ondertussen geloof ik wel, mrsdejong, dat ben ik zelf. Met een beetje hulp van mijn buurvrouw, want dat is de echte breikoningin van de buurt.

De breikoningin

Mijn buurvrouw breit en haakt de hele dag door, zonder moe te worden. Deze keer had ze een prachtige plaid gehaakt van gekruisde stokjes, een steek die ikzelf nog nooit had gebruikt, maar die niet moeilijk is. Haken is gewoon niet moeilijk, ik zeg het elke keer. Om de gekruiste stokjes te maken, sla je bij het insteken eerst een steek over, haakt dan het eerste stokje en het stokje daarna haak je in de steek, die je over hebt geslagen.

Opzetten doe je met haaknaald 7 en dubbele draad, 86 lossen. Haak eerst een toer gewone stokjes en terug een toer vasten. Daarna begin je met de gekruisde stokjes. Vergeet niet dat de terugtoer altijd een vastentoer is. Dus heen gekruisde stokjes, terug vasten. Zo houdt het haakwerk een vaste vorm en hangt het minder uit. Het leukste is om de verschillende kleuren niet op volgorde te gebruiken, maar wat meer “at random”.

Ze is er vijf dagen mee bezig geweest en ze gebruikte dunne gemêleerde wol. In totaal gebruikte ze 13 bollen à 100 gram. Het plaid meet ongeveer 80 cm bij 180 cm. Ik was onder de indruk.

in het webshopje van mrsdejong zitten ook deze ouderwets gebreide babysokjes

De babysokjes van mrsdejong

Eén van onze bestverkopende producten in onze oude winkel (All Kinds of Things Conceptstore in Amsterdam) waren de babysokjes van mrsdejong. Mooie ouderwets gebreide babysokjes in drie basiskleuren, die echt goed aan bleven zitten. Ook die werden door mijn buurvrouw gemaakt.

Het webshopje met 25 producten

Het webshopje van mrsdejong heeft maximaal 25 producten te koop. Als je zelf een gratis webshopje wilt kun je kiezen voor www.mijnwebwinkel.nl. Het is een heel eenvoudig webshopje, makkelijk in te richten en logisch van opbouw. Maar als je meer dan 25 producten hebt moet je gaan betalen. En daar heeft mrsdejong geen zin in, natuurlijk.

Als je meer van het zelf haken en breien bent, kijk dan vooral eens in de categorie handwerken van dit blog. Daar vind je ook diverse andere haakpatronen, waar je lekker mee aan de slag kunt.

More in Haken

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

mrsdejong

Pagina’s

To Top