di. aug 16th, 2022
Restaurant De Dakkas in Haarlem

Ben je al in De Dakkas geweest, de nieuwste hotspot van Haarlem? Een dagje Haarlem is niet meer volledig als je hier niet bent wezen lunchen, we doen eindelijk een beetje mee … Als er mensen bij mij op bezoek komen, die bijvoorbeeld komen winkelen in Haarlem, dan neem ik ze altijd mee hier naartoe. Niet alleen is het eten en drinken er goed, je hebt er ook een fantastisch uitzicht over Haarlem, want ja, het café De Dakkas staat bovenop een parkeergarage!

Paviljoen bovenop Parkeergarage De Kamp

Het café of paviljoen zo je wilt staat bovenop het dak van Parkeergarage De Kamp. En het is een kas, hence the name 🙂 Deze parkeergarage staat niet echt midden in het centrum, maar is wel in het centrum. Kom je van buiten Haarlem, volg dan de borden naar Parkeergarage De Kamp.
Als je lopend of met de fiets bent, dan is de entree om naar de Dakkas te gaan wat raar en echt de ingang van een parkeergarage. Je denkt, hè, ben ik wel goed, maar je bent hoogstwaarschijnlijk op de juiste plek.

ingang Parkeergarage De Kamp
voetgangersingang Parkeergarage De Kamp, Haarlem

Pak de lift en ga naar de zesde verdieping. Nog een klein trapje, dan ben je er en kun je je vergapen aan het fantastische uitzicht over de stad Haarlem. Nadat je een rondje om de kas hebt gemaakt ga dan lekker de kas zelf in, want daar is het gezellig en warm in de winter. In de zomer kan je ook lekker buiten op het terras naar het uitzicht kijken.

Je kunt in de Dakkas in Haarlem lunchen, maar ook gewoon een koffietje drinken. Beiden zijn goed. Het personeel is ondertussen ingewerkt en doet wat het moet doen.

Mocht je met rollend materieel komen (kinderwagen, rolstoel etc.) dan kun je via de parkeergarage erin, dus zoals je met de auto naar binnen rijdt. De laatste etage naar boven naar het paviljoen toe is ook geschikt gemaakt voor rollers.

Muurschildering TelmoMiel als extra hotspot in Haarlem

Het lijkt wel of de parkeergarage zelf een tweede hotspot in Haarlem is geworden, want de buitenkant werd eind november 2018 beschilderd met een heel bijzondere muurschildering van het kunstenaarsduo Telmo en Miel. Bij hen lijkt wel de regel te gelden, groot, groter, grootst, want het is een gigantische beschildering. Door de buurt is deze vrouw MonaGaga gedoopt. En dat is ook het Wifiwachtwoord van De Dakkas. Komt alles weer bij elkaar.

Hotspot Parkeergarage De Kamp met MonaGaga en De Dakkas
Parkeergarage De Kamp met MonaGaga en bovenop Paviljoen De Dakkas

Winkelen in Haarlem

Winkelen in Haarlem doe je in de grotere straten, zoals de Grote Houtstraat (babykleding in Haarlem bij Room24), de Zijlstraat en de Barteljorisstraat, allen bekend van Monopoly. Kleinere winkels vind je in de Warmoesstraat, de Kleine Houtstraat (Theewinkel in Haarlem), de Gierstraat, de Veerstraat, de Anegang (Pastel de Nata in Haarlem) de Schagchelstraat en de Koningstraat (Duurzame cadeautjes bij Nyhavn).

En als je nog meer plekken wilt vinden in Haarlem, schaf dan dit boekje aan, dan heb je alles bij elkaar:

By Jeannet

One thought on “Hotspot in Haarlem, De Dakkas”

Comments are closed.