Connect with us

Hulp bij het bakken van brood of cake

Net uit de oven: bananenbrood

Koken

Hulp bij het bakken van brood of cake

Ik kan het gebruiken, hoor, hulp bij het bakken. Eigenlijk altijd, want ik vind mezelf een waardeloze bakker. Ik probeer het al jaren, maar waar het ook aan ligt, het baksel komt er niet goed genoeg uit. Ik geef vaak de oven de schuld, maar meestal heb ik dan zelf iets verkeerd ingesteld. “Kom nou eens voelen”, zeg ik dan tegen mijn lief “dit is toch niet heet! Die oven wordt niet warm! Hoe kan ik daar nu iets in maken!” Waarop mijn lief mij bijna meelijdend aankijkt en zegt: “ja, maar hij staat ook op ontdooien … ” of woorden van gelijke strekking.

Hulp bij het bakken van een pakje Bio Mix van Dille & Kamille

Hulp bij het bakken van een bananenbrood

Ik probeer het de laatste tijd met wat ik noem “Mik & Mix”- recepten, en dat gaat meestal goed, alhoewel ik eigenlijk vaak nog steeds niet tevreden ben.

Maar, zoals je misschien al zal begrijpen, deze keer had ik hulp bij het bakken in de vorm van een pakje Bananenbrood Bio Mix van Dille & Kamille. En natuurlijk ging het niet helemaal gesmeerd, want zo ben ik nou eenmaal:

Mijn lief had het pakje Bananenbrood al zien staan en had al bananen gekocht. Heel meedenkend natuurlijk, maar ze moesten eerst nog even bruin worden. Dus het duurde een paar dagen voordat ik kon beginnen met bakken. Toen ik de verpakking las, bleek dat er 5 bananen nodig waren. Naar de winkel en 2 al redelijk bruine bananen gekocht. Hier denk ik dan altijd bij, dat die winkel wel blij zal zijn als iemand 2 overrijpe bananen koopt, want morgen kunnen ze ze weggooien. Maar dat terzijde.

Maar ja, gisteren had ik geen tijd om te bakken. Vandaag moest het dan toch echt ervan komen. Ik had de bananen, het pakje van Dille ( de hulp bij het bakken ) en de eieren die erin moeten had ik ook, dat wist ik. Wat moet er nog meer in: zonnebloemolie! Shit, heb ik niet, wij gebruiken alleen maar olijfolie. Dus wederom richting winkel om olie te kopen. Zou het er dan eindelijk van komen?

Bananenbrood, het bakken

Eerst moesten de bananen met schil en al 30 minuten in de oven. “En ik dacht, dat dit makkelijk zou worden!”, was mijn eerste gedachte. Maar natuurlijk was dit een voorbarige gedachte, want de rest was echt makkelijk. De bananen lieten zich als een slappe “je weet wel” uit de schil pellen, dat ziet er heel grappig uit.

En zo komen de bananen er na het bakken in de schil uit te zien, lekker slap

Daarna was het een kwestie van de olie met de eieren en de bananen mixen en het bakmeel er beetje bij beetje doorroeren. Zo stond het althans op de verpakking, maar ik heb gewoon alles gemixed, dat ging ook goed, gelukkig. En ook het bakken in die rotoven ging gewoon goed.

Conclusie: het ligt niet aan die oven, het ligt gewoon aan mij (en aan de juiste bakmix)!

Hulp bij het bakken van een wortelcake

Ik had tegelijkertijd ook een pakje Wortelcake Bio Mix gekocht. Die wortels heb ik al een tijdje in de koelkast liggen, dus ik moet heel snel aan de bak. Ik houd jullie op de hoogte, want iedereen kent die grap met het konijn en de worteltjestaart. Maar eigenlijk heb ik er alle vertrouwen in dat deze hulp bij het bakken ook gaat helpen.



Ik promoot in dit stukje Dille & Kamille. Als je iets aanschaft via de linken met Dille & Kamille, verdien ik er een heel klein beetje geld mee, waarmee ik dit weblog kan bedruipen. Dat geld komt trouwens van Dille & Kamille, niet van jullie. Jullie betalen niets extra’s.

8 Comments

8 Comments

  1. Amelie van Writings by Amelie

    7 maart 2019 at 11:43 pm

    Dit is wel iets dat ik ook bij Dille & Kamille zou zoeken!

    • Jeannet

      7 maart 2019 at 11:59 pm

      Hoi Amelie, ja, he? Alhoewel ze niet zoveel van deze mixen hebben, hoor, maar toch klopt het, je hebt gelijk. Leuk dat je reageerde, gr. Jeannet

  2. Manon

    7 maart 2019 at 11:59 pm

    Nou, bij ons lukt cake gewoon nooit. Ook al doe ik het volgens het boekje, het lukt nooit.

    • Jeannet

      8 maart 2019 at 12:02 am

      Hoi Manon, ik had dat ook, echt. Maar dit pakje lukte gewoon, het kan natuurlijk beginnersgeluk zijn geweest. En dit is geen cake, maar brood, misschien scheelt dat ook. Ik ga volgende week Wortelcake maken, reuze benieuwd of die ook goed gaat. gr. Jeannet

  3. Véronique

    11 maart 2019 at 6:45 am

    Het lijkt me zo vies, hahahaha. Maar misschien komt dat omdat ik bananen niet lekker vind. Ik kook ook altijd zo chips weer wat vergeten hop naar de winkel.

    • Jeannet

      11 maart 2019 at 12:25 pm

      Haha, ja, je hebt bananenlovers en bananenhaters, daar ben ik ook achter. Woensdag a.s. heb ik een blogje over wortelcake. Ik eet hem “as we speak”, heeeel lekker! Of hou je ook niet van wortels, haha? gr. Jeannet

  4. SANDRA

    13 maart 2019 at 7:26 am

    Ik heb nog nooit mixen bij Dille en Kamille gekocht, maar ga het wel eens proberen. Een tijdje geleden kocht ik een silliconen bakvorm en wat ben ik daar gelukkig mee!

    • Jeannet

      13 maart 2019 at 11:04 am

      Hoi Sandra, dank voor je reactie. Moet je echt doen, ze zijn bij mij allebei goed bevallen. Vanmiddag komt het blogje van de wortelcake online. En ik snap, dat je enthousiast wordt van die bakvorm, fijn he? gr. Jeannet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Koken

All Kinds of Mail

Advertisement En
Advertisement

All Kinds of Baking

All Kinds of Posts

To Top