do. jun 30th, 2022

In Haarlem zit sinds dierendag 2017 een kattencafé. Jippies Kattencafe is een lunchroom, waar 7 katten wonen. Als je nog nooit in een kattencafé bent geweest en je houdt van katten (dit is natuurlijk wel een must) ga dan eens een kopje koffie drinken bij Jippies. Je krijgt er niet alleen een kopje koffie, maar je krijgt ook kopjes van de rondlopende katten.

Poes zit voor het raam in het kattencafé in Haarlem

Jippies Kattencafé in Haarlem

Jippies Kattencafé in Haarlem is ontstaan dankzij een crowdfundingsactie, waar vele kattenliefhebbers aan hebben meegedaan. De Keizerstraat, waar het café gevestigd is op nummer 10, is een straat midden in de populaire buurt de Vijfhoek. Het is een fijne buurt, een beetje te vergelijken met De Pijp in Amsterdam. Als je de straat uitrijdt, kom je bij de Botermarkt, waar een grote Hema is gevestigd in één van de mooiste gebouwen van Haarlem.

Als je binnenkomt in het kattencafé in Haarlem, dan kom je eerst in een voorportaaltje. Daar hangen de huisregels en word je verzocht je handen even te wassen. Hygiëne voor alles. In de huisregels word je ook gevraagd om de katten in hun waarde te laten. Ga ze niet achterna rennen, maak ze niet wakker als ze lekker liggen te slapen, til de katten niet op, dat soort regels en je snapt helemaal waarom die regels zijn opgesteld.
Want hoewel de katten natuurlijk het USP zijn van het café, de Unieke Selling Points, het zijn wel gewoon levende wezens, waar je, zoals met elk levend wezen, met respect mee om moet gaan.

De hele sfeer van Jippies kattencafé in Haarlem ademt gezelligheid. Niet alleen de katten zorgen daarvoor, maar ook de vriendelijke ontvangst en de spelletjeskast. Tel daarbij op, dat ze heerlijke koffie schenken en nog heerlijker taart verkopen, dan snap je, dat het hier goed toeven is. En ook kan je hier prima lunchen. Let wel goed op je broodje tonijn, er zijn kapers op de kust.

Het trapezium voor de katten in het kattencafé in Haarlem

Je moet wel van katten houden

Als je niets met katten hebt, moet je niet naar het kattencafé toe gaan natuurlijk. Want de katten zijn overal. De 7 katten in dit kattencafe in Haarlem worden op hun karakter uitgeselecteerd bij asiels in heel Nederland, want ze moeten wel tegen aandacht kunnen. Want aandacht, dat krijgen ze. Hebben ze er even geen zin in, dan hebben ze ook een “CAT’s only”-plekje.

Dat poortje is vlak naast het “PEOPLE only”-plekje, beter bekend als het toilet. En wat ontdekte ik daar? Dat er geen toiletpapier bestaat met katten erop. In plaats daarvan was er toiletpapier met hondjes. Toch een beetje jammer in een kattencafé, waar alles om katten draait. Niet Jippies schuld natuurlijk. Dus hierbij een oproep aan fabrikanten van toiletpapier: doe daar wat aan! Want bij Jippies Kattencafé in Haarlem wil je uitsluitend katten zien!

Poes mag niet krabben en heeft daarom een beschermkap om.

Lees ook:

By Jeannet

2 thoughts on “Kattencafé Haarlem: voor kopjes en meer”
    1. Hoi Bibi, ja, moet je doen, hoor. Toen ik daar was vertelde de eigenaresse dat ze net een moeder met dochter op bezoek had gehad, die alle kattencafé’s in Nederland aan het bezoeken waren. Lijkt me enig! Dank voor je compliment, gr. Jeannet

Comments are closed.