Insulated bottle op zijn Engels

Dopper komt met een insolated bottle, een isoleerfles op zijn Nederlands. Tja, als je de wereld wil veroveren zul je je marketing daarop moeten richten, dus de term is in het Engels. Het flesje belooft je hete drankje 9 uur heet te houden en je koude drankje 24 uur koud. Ik heb het niet getest, want ik ga ervan uit, dat zij dat uit den treure gedaan hebben. 

Het herbruikbare Dopper-flesje kennen we zo langzamerhand allemaal wel, denk ik. Het plastic flesje dat vanuit Haarlem heel Nederland en zelfs de hele wereld wil veroveren. 
Het zijn fijne flesjes: ik houd van de grootte van de mondopening, precies goed. Je kunt van het flesje zelfs een glaasje maken door de helft ervan af te schroeven, maar er zijn weinig mensen die dat doen. Ik gebruik altijd zo’n kleintje, prima maat. Hij past makkelijk in je tas of zelfs in je achterzak als je gaat wandelen (dat voelt in het begin een beetje raar, maar daar raak je aan gewend!). 

Saving the planet is hot (and cool)

Maar marketing is altijd wel een dingetje. Hun slogan op dit nieuwe isoleerflesje is namelijk: saving the planet is hot (and cool). Ik snap de associatie, maar ik erger me hier aan. Het lijkt net of “saving the planet” een trend is nu, iets wat wel weer over waait. Alsjeblieft niet!! 
Vergeet die stomme zin en koop en gebruik zo’n dopper (gewoon of als isoleerfles), als je hem nog niet hebt. Dan heeft onze Boyan Slat iets minder te doen met zijn Ocean Cleanup

De foto is trouwens genomen bij Sissy Boy, dus daar kun je ze kopen, maar ze hebben ook hun eigen website, waar alle varianten van de Dopper beschikbaar zijn. De Insolated is er alleen in donkergrijs en lichtgrijs.