Connect with us

All Kinds of Things BLOG

Italiaanse les in Amsterdam

Martine Berghuijs van La Moka

Europa

Italiaanse les in Amsterdam

Wil je Italiaanse les in Amsterdam? En niet op een schoolse manier, maar zoals je met een vriendin praat? Gezellig, aan de keukentafel met een lekkere cappuccino voor je neus? Ga eens met Martine Berghuijs van La Moka praten (en de eerste keer kan dat gewoon in het Nederlands hoor!).

La Moka, conversazione con caffè!
La Moka is de naam van dit koffiezetpotje

La Moka

La Moka is de naam van het bedrijfje van Martine. En alleen al om haar vaker te zien zou ik Italiaanse les in Amsterdam willen nemen. Maar ik ben met Spaans bezig in Haarlem, gewoon omdat ik daar woon, dus het is een beetje onhandig.

Ze is een schat van een vrouw en ik mag me gelukkig prijzen dat ze bij mij in de winkel kwam werken. Want zo hebben we elkaar ontmoet. Haar moeder woonde in de buurt van De Kinderkleding Winkel (zo heette mijn winkel voordat hij All Kinds of Things Conceptstore ging heten *)). Zij zag het briefje op het raam hangen, waarop stond, dat we mensen zochten. Ik dacht meteen, YES, die neem ik aan, toen Martine binnen stapte om te komen solliciteren.

En dat ga jij ook zeggen, als je Martine ontmoet: YES, of SÌ, natuurlijk!
Ze spreekt vloeiend Italiaans en weet het ook op een heldere rustige en geduldige manier uit te leggen. Het gaat bij Martine dan ook om converseren. Gewoon zoals het bij Italianen aan de keukentafel ook toe gaat. Geen hoogdravende teksten ontleden, geen rijtjes naamvallen uit je hoofd leren, gewoon op een makkelijke manier in een ontspannen omgeving Italiaans leren. Zoals ze het zelf zegt op haar website La Moka:

“Want praten als de Italianen, daar heb je niet veel woorden voor nodig, maar wel regelmatige oefening en een beetje lef“.

Martine geeft Italiaanse les in Amsterdam West op een gezellige niet schoolse manier
Martine Berghuijs in All Kinds of Things Conceptstore

Italiaanse les in Amsterdam West

Martine woont in Amsterdam West. Ze kan les geven bij jou aan de keukentafel, in je eentje of met meerdere mensen, maar het kan eventueel ook bij haar. En dan maakt ze dus voor jou die lekkere espresso of cappuccino, wat je wilt. De ondertitel van La Moka luidt niet voor niets: Conversazione con caffè.

Dus doe je mee? Zodat je volgend jaar zomer eindelijk een beetje je verstaanbaar kunt maken in Italië? Volgens Martine is het echt niet heel moeilijk, Italiaans. Facile!
NB: je eerste Italiaanse weetje: La Moka is niet de koffie zelf, maar zo heet het koffiepotje!


*) Deze winkel bestaat niet meer. Kleine ondernemers, de zogenaamde éénpitters, hebben het heel moeilijk en ik ben eind 2018 gestopt, omdat ik niet meer tegen het internetgeweld kon. Dat er meer winkels zullen omvallen, kan niet uitblijven. Deze week nog schreef ik over Knutsel Frutsel, een speelgoedwinkel in Amsterdam Zuid, die ook de noodklok luidt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Europa

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top