Kinderwinkel Knotsknetter zit in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Op nummer 100, dus lekker makkelijk te onthouden. Knotsknetter heeft niet alleen kinderkleding, maar ook veel speelgoed en veel andere kindergerelateerde artikelen. Denk dan aan spenen, Dopperflessen, eetbordjes, muziekdoosjes, wekkertjes, dat soort dingen. Ook kun je naar de kapper bij Knotsknetter en wel op woensdag en zaterdag.

Kinderwinkel Knotsknetter heeft ook een kinderkapper op woensdag en zaterdag

Kinderwinkel: bijna alles is er

De eigenaar van kinderwinkel Knotsknetter is Adri van der Tang. Adri is een rechtdoorzee-type, ik houd er van. Ze zegt wat ze denkt en ze meent wat ze zegt. En je voelt je er meteen welkom, daar houd ik ook van.
De laatste maanden ben ik best wel vaak bij haar op bezoek geweest en altijd vroeg ze of ik iets wilde drinken. Thee zet ze zelf, koffie wordt bij de buurman gehaald en als je op het juiste tijdstip komt haalt ze de kurk uit een fles. Noot: dit doet ze natuurlijk alleen maar bij mij 🙂

Kinderwinkel Knotsknetter is een vrolijke kinderwinkel met een enorme sortering. Want Adri koopt de leukste dingen in.
Kocht ik vroeger in mijn kinderkledingwinkel (All Kinds of Things Conceptstore in de Beethovenstraat in Amsterdam) slechts 4 kleuren Bergstein regenlaarsjes in, Adri koopt bijna alle kleuren in, lijkt wel.
En ook hele leuke babycadeautjes zag ik bij haar te koop. Leuke kleine speeltjes, maar ook prachtige katoenen dekentjes annex omslagdoeken in de mooiste kleuren.
Ik ben bijvoorbeeld een fan van ontwerper/tekenaar Ingela Arrhenius. Knotsknetter verkoopt een aantal artikelen met haar signatuur. Bijvoorbeeld een blikken kinderserviesje of babouschka-poppetjes, maar dan op zijn Ingela’s. Die zie je verder nergens.

De wand met rugzakken bij Knotsknetter

Knotsknetter verkoopt ook rugzakjes. Had ik vroeger in de winkel 3 varianten, bij Knotsknetter is er een hele wand. De een nog leuker dan de ander. Je kunt bijna niet kiezen. En dat geldt voor meer dingen: heel veel Djeco, het Franse speelgoedmerk, waar wij ook veel van verkochten. Adri heeft nog veel meer. Adri heeft alles!

Webshop

Knotsknetter heeft ook een webshop, alhoewel het persoonlijke contact met de klanten haar grote voorkeur heeft. Maar ja, als je in Groningen woont, snap ik, dat je niet altijd even snel naar Amsterdam kan komen. Maar mocht je toch in Amsterdam zijn, ga dan alsjeblieft naar de winkel, want haar aanbod in de winkel is vele malen groter dan in de webshop.

Kom dus gezellig naar de winkel, want je raakt niet uitgekeken en je maakt kennis met Adri, want die is er vrijwel altijd. En als je er dan bent, doe haar dan de groeten van me, dat vindt ze leuk, en jij ook, wedden?

De baby-tjes van Maileg zijn om op te vreten zo leuk

Wil je lezen waarom All Kinds of Things Conceptstore niet meer bestaat, lees dan mijn blog hierover. Gelukkig leeft de naam All Kinds of Things nog voort.Dit artikel schrijf ik omdat ik deze winkel zie zitten. Ik word er niet voor betaald. Kleine winkels, de zogenaamde éénpitters, hebben het moeilijk in deze tijd van Internetgeweld en daarom probeer ik door middel van deze stukjes zelfstandige winkels een beetje te helpen. Shop local, shop offline.