do. jun 30th, 2022
Overzicht van kinderwinkel Mevrouw Groen in Hilversum

Ze heet Mevrouw Groen en ze woont in ‘t Gooi. Ik heb het over speelgoedwinkel Mevrouw Groen en de winkel zit in Hilversum aan de ‘s Gravelandseweg op nummer 46. Hoewel veel kinderen denken, dat ze echt Mevrouw Groen heet en in die winkel woont, heet ze in het echt anders. Sterker nog, ze zijn met zijn tweeën en ze heten anders. Getrouwd met de winkel en getrouwd met elkaar en allebei superaardig.

De leukste winkel van Hilversum

Dat is mijn bescheiden mening. Want niet alleen zijn de mensen heel aardig en weten ze van de hoed en de rand, maar bovendien heeft Mevrouw Groen hele leuke spullen. Ik herkende behoorlijk wat merken, die ik vroeger ook verkocht heb. Dat maakt me niet helemaal onpartijdig, dat is waar.

Mevrouw Groen verkoopt ook het kinderkledingmerk Claesens.

Claesens, Fresk, Djeco, Jellycat, Sophie de Giraf, Crocodile Creek, Sugar Booger, Bergstein en Mechato om er maar een paar te noemen. Ook heel veel leuke kinderboeken en dingen om het kinderinterieur mee op te leuken. Maar ook stepjes, dekens, muziekdoosjes, loopfietsen, binnenfietsen, muurstickers, sloffen, swaddles, posters, bordjes, slaapzakken, drinkbekers, opbergmanden, kapstokjes, helmen, stoeltjes, leuke wenskaarten, rugzakken, spaarpotten, feestslingers, tafeltjes, sleeptrainers… en eigenlijk nog heel veel meer. En telkens weer vult ze haar assortiment aan met de laatste trends!

Trouwens, Mevrouw Groen is een aantal jaren geleden wel uitgeroepen tot de leukste winkel (dus niet alleen de leukste speelgoedwinkel, nee de leukste winkel, ken je nagaan!) van Hilversum. Dus eigenlijk klopt het wel, wat ik roep.

Maar wat is het allerleukste aan Mevrouw Groen?

Het allerleukste aan Mevrouw Groen zijn de etalages. Je zou er een blokje om voor lopen of er even voor langs rijden. Want wat doet ze dit goed! Elke maand wordt de etalage veranderd in een andere wereld. En bij die wereld hoort dan ook een bijpassend verhaal. Toen ik er was bleek dat Opa Groen jarig was. En Opa Groen was 100 jaar geworden! De eigenaresse van de winkel bedenkt rondom dat thema dan een heel leuk verhaal en maakt dat zichtbaar in de etalage. Hierbij spelen de Jellycat knuffels altijd een grote rol. Dit keer had vos bijvoorbeeld een grijze pruik opgekregen en had het aardvarken een knotje en zat ze lekker in de etalage te haken.

Als je met zoveel lol je etalage maakt, dan moet je je winkel ook met heel veel lol runnen, dat kan niet anders.

Waar ik het meest om moest lachen bij deze etalage van? Het kunstgebit in een glas op tafel (van Mevrouw Groen zelf misschien?). Wat een vondst!

De etalage van kinderwinkel Mevrouw Groen in Hilversum


Dit artikel schrijf ik omdat ik deze winkel zie zitten. Ik word er niet voor betaald. Kleine winkels, de zogenaamde éénpitters, hebben het moeilijk in deze tijd van Internetgeweld en Corona en daarom probeer ik door middel van deze stukjes zelfstandige winkels een beetje te helpen. Shop local, shop offline.

By Jeannet

6 thoughts on “Mevrouw Groen in Hilversum”
    1. Hoi Bianca, dat willen we allemaal! Ik zal het mevrouw Groen doorgeven, misschien zijn er uitbreidingsplannen … denk het niet, hoor. Het is een echtpaar, dit is genoeg voor 2 mensen. Dank voor je reactie, gr. Jeannet

    1. Hoi Nicole, en dat dan elke maand verversen, he! Elke maand heeft ze een ander thema, die vrouw is zo creatief. En de ene keer is het nog leuker dan de andere keer. gr. Jeannet

    1. Hoi Adri, ja, die etalages doet ze goed. Daarmee valt ze echt op. Maar jullie hebben allebei een toffe winkel, hoor! Tot snel weer, gr. Jeannet

Comments are closed.