za. okt 1st, 2022
kledingwinkel Polkadot Haarlem

Wij wonen al 30 jaar in Haarlem, dus ik weet wel wat Haarlem te bieden heeft. Dacht ik. Maar soms kom je opeens tot een verrassende ontdekking. Ik liep door de Kleine Houtstraat, één van de zeven Gouden Straatjes van Haarlem. En ik ontdekte Polkadot, een kledingwinkel in de Kleine Houtstraat, waar ik dus al langs fiets sinds ik in Haarlem woon. En als je van kleur houdt, zoals ik, dan is dit een pareltje.

Kleine Houtstraat

De Kleine Houtstraat is een lange straat in Haarlem waar veel éénpitters hun winkel hebben, veel kledingwinkels, conceptstores en babywinkels. Ook leuke horeca trouwens, ik hou ervan. Het zijn meestal winkels, waar de ondernemer zelf op de vloer staat en die daarom weet wat zijn of haar klant wil. Service staat hoog in het vaandel en gezelligheid is troef. Je snapt het, zo’n winkel zoals die van mij ook was ;).

Ooit, in 2008 en 2009, was de Kleine Houtstraat verkozen tot “leukste winkelstraat van Nederland”. Dat zijn ze ook een tijdje geweest, maar na een paar jaar was de sjeu er een beetje af. Veel kleinere winkeliers konden het niet bolwerken. Kledingwinkels hadden het moeilijk in die tijd, en niet alleen in Haarlem.

Gelukkig is de kentering een paar jaar geleden ingezet en dat is te zien aan de hoeveelheid mensen die door de straat wandelt en fietst. Op dit moment is de Kleine Houtstraat weer één van de leukste winkelstraten van Haarlem. Veel van mijn favoriete winkels zitten er. Zoals chocolaterie Pierre, kampeerwinkel Soelaert en Bink fournituren.

Polkadot is de kleurrijkste kledingwinkel van Haarlem. Kleine Houtstraat 11

Gouden Straatjes

Sinds een half jaar heten de straatjes rondom de Grote Markt de Gouden Straatjes. Het is een verzameling van zeven rustigere winkelstraatjes, waar veel kleinere bijzondere winkels zitten en waar je nog contact kunt maken met de winkelier. Ben je dus op zoek naar een leuke kledingwinkel in Haarlem, bezoek dan de Gouden Straatjes.

Kleurrijkste kledingwinkel in Haarlem

Polkadot is, denk ik, de kleurrijkste kledingwinkel van Haarlem. En al 30 jaar op dezelfde plek in de Kleine Houtstraat. Het is echt raar, dat ik er nog nooit binnengelopen ben. Want ze hebben precies het soort kleding, dat ik leuk vind. Veel kleurige shirts, jurken en vesten en met een knipoog naar de fifties. Merken als Blutsgeschwister, Tante Betsy, Mansted, Emmy e.a. En niet die saaie zwarte, grijze en donkerblauwe mode, die je eigenlijk alleen maar ziet in de grotere ketens. Ik heb een shirt gekocht met het dessin, waar Charlotte, de eigenaresse van Polkadot op de foto bovenaan de pagina, een jurk van aan heeft. Ik ben van plan hem heel vaak te dragen.

Waar ik ook helemaal voor viel waren de sokken van Coucou Suzette. Is je dochter of schoondochter zwanger, dan is dit het meest fantastische cadeau wat je voor haar kunt kopen. Polkadot is de enige kledingwinkel in Haarlem (en in Nederland), die deze sokken verkoopt. Verkrijgbaar in meerdere kleuren (zowel de huidskleur, als de sok zelf) en ze kosten 15 euro. Leuk, hè?

Sokken van Coucou Suzette. Te koop in de Gouden Straatjes van Haarlem

Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.