Connect with us

In het kattencafé krijg je kopjes, hoe dan ook

Een kat in een bedje aan de wand van het kattencafe in Haarlem

Horeca

In het kattencafé krijg je kopjes, hoe dan ook

Sinds dierendag 2017 zit er in Haarlem een kattencafé. Op zich geen nieuw idee, maar wel voor Haarlem. In heel Nederland bestaan er 17 kattencafé’s. En in een kattencafé krijg je kopjes. Met koffie natuurlijk, maar ook van de rondlopende katten.

Poes zit voor het raam in het kattencafé in Haarlem

Jippies Kattencafé in Haarlem

Het café in Haarlem is ontstaan dankzij een crowdfundingsactie, waar vele kattenliefhebbers aan hebben meegedaan. De Keizerstraat, waar het café gevestigd is op nummer 10, is een straat midden in de populaire buurt de Vijfhoek. Het is een fijne buurt, een beetje te vergelijken met De Pijp in Amsterdam. Als je de straat uitrijdt, kom je bij de Botermarkt, waar Hudsons Bay is gevestigd in één van de mooiste gebouwen van Haarlem.

Als je binnenkomt in het kattencafé kom je eerst in een voorportaaltje. Daar hangen de huisregels en word je verzocht je handen even te wassen. Hygiëne voor alles. In de huisregels word je ook gevraagd om de katten in hun waarde te laten. Ga ze niet achterna rennen, maak ze niet wakker als ze lekker liggen te slapen, til de katten niet op, dat soort regels en je snapt helemaal waarom die regels zijn opgesteld.
Want hoewel de katten natuurlijk het USP zijn van het café, de Unieke Selling Points, het zijn wel gewoon levende wezens, waar je, zoals met elk levend wezen, met respect mee om moet gaan.

De hele sfeer van het kattencafé ademt gezelligheid. Niet alleen de katten zorgen daarvoor, maar ook de vriendelijke ontvangst en de spelletjeskast. Tel daarbij op, dat ze heerlijke koffie schenken en nog heerlijker taart verkopen, dan snap je, dat het hier goed toeven is. En ook kan je hier prima lunchen. Let wel goed op je broodje tonijn, er zijn kapers op de kust.

Het trapezium voor de katten in het kattencafé in Haarlem

Je moet wel van katten houden

Als je niets met katten hebt, moet je niet naar het kattencafé toe gaan natuurlijk. Want de katten zijn overal. Het zijn er 7 in totaal en als je weten wil hoe ze heten, ga dan even naar de site van Jippies Kattencafé. De katten worden op hun karakter uitgeselecteerd bij asiels in heel Nederland, want ze moeten wel tegen aandacht kunnen. Want aandacht, dat krijgen ze. Hebben ze er even geen zin in, dan hebben ze ook een “CAT’s only”-plekje.

Dat poortje is vlak naast het “PEOPLE only”-plekje, beter bekend als het toilet. En wat ontdekte ik daar? Dat er geen toiletpapier bestaat met katten erop. In plaats daarvan was er toiletpapier met hondjes. Toch een beetje jammer in een kattencafé, waar alles om katten draait. Niet Jippies schuld natuurlijk. Dus hierbij een oproep aan fabrikanten van toiletpapier: doe daar wat aan!

Rapportcijfer Jippies Kattencafé:

  • 1) voel ik me welkom: 9
  • 2) kwaliteit van de koffie: 8
  • 3) inrichting: 8
Poes mag niet krabben en heeft daarom een beschermkap om.

Lees hier waarom ik met rapportcijfers voor horeca werk.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Horeca

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement En
Advertisement

All Kinds of Films

Poster van de film The Favourite

Boeken & Films

films | The Favourite vs Bohemian Rhapsody

By 25 februari 2019
Roma,de film, nanny in auto met kinderen

Boeken & Films

ROMA, film op Netflix

By 22 februari 2019
Uitgebluste moeder met heel wakker kind op bed uit de serie The Letdown

Boeken & Films

Geweldige serie op Netflix: The Letdown

By 9 februari 2019
Michael Douglas als Kominsky

Boeken & Films

Kijktip op Netflix: the Kominsky Method

By 29 december 2018

All Kinds of Posts

To Top