Connect with us

Gehaakte paaseieren voor een vrolijk Pasen

Gehaakte paaseieren in vrolijke kleuren in een glazen bak

Haken

Gehaakte paaseieren voor een vrolijk Pasen

Gelukkig valt dit jaar Pasen nogal laat, pas op 21 en 22 april. Dus je hebt nog alle tijd om deze leuke kleurige gehaakte paaseieren te maken. Ik hou van kleur, dat zie je, maar deze eieren zijn ook leuk in pastel, of afwisselend in wit en geel, lekkere lentekleuren. Of met groen erbij, nog meer voorjaar. De gehaakte paaseieren zijn makkelijk te maken. Je doet er een dik uur over voor één ei.

Je haakt ze gewoon in het rond en door de vulling van een ei (7 cm) van piepschuim komt de vorm erin. Ik heb deze eieren gekocht bij Pipoos, maar elke hobbywinkel moet ze in deze tijd van het jaar wel hebben. Voor de draad zelf heb ik restjes acryl gebruikt, omdat ik daar nog veel van had. Je hebt niet veel nodig per ei. Maar je kunt dit ook in katoen maken, gebruik dan een wat dikkere soort katoen, dan ben je iets sneller klaar. Met een dunnere soort zul je meer toeren moeten haken om het ei te omvatten. Dan wordt de vijfde kleur, zoals bijvoorbeeld toer 3, maar in plaats van 1 losse doe je er 2.

Tip: Je haakt twee helften, die je op het eind aan elkaar naait. Ik vind het handig om ze tegelijkertijd te haken, want je bent toch aldoor aan het afhechten, dus dat maakt niet uit. En de kans op fouten is kleiner.

Gehaakte paaseieren in vrolijke kleuren, hier nog met ongebruikte eieren

Gehaakte paaseieren, gratis haakpatroon

eerste kleur

Maak een magische cirkel en haak daar 12 vasten in. Maak de cirkel rond met een halve vaste. Haak een ketting van 4 losse (= eerste “stokje”) en haak dan een * half dubbelstokje. (De eerste doorhaal is gewoon, de tweede doorhaal doe je door de laatste 2 lussen.) dan een losse * en herhaal dit totdat je rond bent en sluit de circel met een halve vaste = 24 steken. Hecht dan de draad af en trek ook de magische cirkel zo strak mogelijk aan en hecht af.

tweede kleur

Ga in een andere kleur verder door in te steken in een willekeurige ruimte tussen 2 stokjes. Haak daar een ketting van 3 losse (= eerste “stokje”) en haak dan een half dubbelstokje in diezelfde ruimte en vervolgens een losse. Verder haken alsvolgt: * 2 halve dubbelstokjes, insteken in de volgende ruimte tussen 2 stokjes, en een losse *. Herhalen totdat je rond bent, cirkel sluiten met een halve vaste = 36 steken. Hecht de draden af.
(Noot: met mijn begindraad haak ik altijd het eindje van de draad mee, zodat ik die begindraad dan niet hoef af te hechten, want die is dan al mee gehaakt.)

derde kleur

Ga in een derde kleur verder (of neem je eerste kleur weer) door in te steken in een willekeurige ruimte tussen de gepaarde stokjes. Haak een ketting van 3 losse (= eerste “stokje”) en haak dan in dezelfde ruimte nog 2 halve dubbelstokjes. Herhaal dan de volgende volgorde: * 3 halve dubbelstokjes en een losse *, totdat je helemaal rond bent, sluit met een halve vaste = 48 steken. Hecht je draden af.

vierde kleur

Verder in de vierde kleur in het geval van het voorbeeld althans. Nu moet je even opletten, want je moet lager insteken.
Maak een ketting van 2 losse, dan een half dubbelstokje, maar insteken in de rij eronder, dus tussen de gepaarde stokjes van rij 2, en dan een normaal stokje plus een losse. Ga aldus verder: * stokje, half dubbelstokje (in rij 2 insteken), stokje, losse *, totdat je rond bent, sluit de cirkel met een halve vaste = 48 steken.

Afwerking van de gehaakte paaseieren

Leg dan de 2 verkeerde kanten tegen elkaar (als je tenminste verschil ziet, ik zie het vaak niet 🙂 ) . Naai de 2 helften precies volgens patroon aan elkaar. Laat op het eind een flinke ruimte open, want je ei moet er nog in. Zorg dat het ei met zijn punt omhoog staat, precies daar waar jij je laatste steek zet. Daar moet je namelijk nog een lusje maken om het ei op te kunnen hangen.

Voor een lusje van dezelfde hoogte kun je je vingerdikte gebruiken. Dus lus om vinger, door naad heen steken, lus om vinger, door naad heen steken en nog 1 keer lus om vinger en dan stevig afhechten.

Klaar zijn je gehaakte paaseieren. Vrolijk Pasen!

Gehaakte paaseieren in de ficus opgehangen

Zin om andere dingen te haken? Klik dan hier voor nog meer gratis haakpatronen.

More in Haken

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement En

All Kinds of Travels

Met de bus naar Spanje

Europa

Met de bus naar Spanje

By 29 maart 2019
natte kasseien bij het fietsen door de stromende regen

Europa

Fietsen door de stromende regen

By 14 maart 2019
Het graf van Elvis Presley in Memphis, Tennessee

Reizen

Nashville en Memphis

By 5 maart 2019
Met Countrysterren gelardeerde gitaar op de hoek van Broadwaystreet in Nashville, Tennessee

Reizen

Muziekreis door Amerika

By 1 maart 2019
De buitenkant van de Ridderzaal in Den Haag vanuit het Binnenhof

All Kinds of Popular Posts

To Top