Hoe vaak ontdek je nou een leuke koffietent?
Op zoek tijdens een rondwandeling door Den Haag liepen we over het Noordeinde. Als je denkt aan Den Haag, dat denk je aan deftig, stijf, koninklijk, parelkettingen, hotel Des Indes, dure auto’s, dat soort dingen. Dus het was een enorme verrassing, dat er in die winkelstraat een anders dan anderen, lees niet stijf, hele leuke koffietent zit op nummer 91.

Leuke koffietent in Den Haag, Lola Bikes & Coffee

Lola Bikes & Coffee, anders dan anderen

Veel koffietentjes zien er hetzelfde uit. Het lijkt wel of ze allemaal bij dezelfde groothandel hun interieur hebben uitgezocht. Meestal is de kaart en de koffie ook nogal middle of the road. Ik mijd deze tenten, zonde van mijn geld, dan maar geen koffie. Nul redenen ook voor mij om daarover te schrijven.

Dus als je dan eens iets nieuws ontdekt, en dan nog wel in het stijve Den Haag, dan moet dat onderzocht worden. Gelukkig bleek Lola inderdaad een hele leuke koffietent.

Zoals je kunt aflezen uit de naam is het niet alleen Coffee wat ze verkopen. Sterker nog, het gaat bij Lola eigenlijk om de Bikes. Lola begon in 2012 als een fietscafé, een ontmoetingsplek voor wielrenners. Hier ontstond ook de Lola Cycling Club.
In het voorjaar van 2018 kondigde de oude eigenaar van Lola aan, dat hij ermee ophield. Dankzij een geslaagde crowdfundingsactie, opgezet door twee klanten van het fietscafé, is het gelukt deze leuke koffietent, annex fietsclub voort te zetten.

Bij Lola Bikes & Coffee hangen de fietsen aan de muur

Leuke koffietent met fietsen aan de muur

Wie nu als toevallige passant langs de koffietent wandelt, denkt dat het gewoon een tentje is, waar je lekkere koffie kan krijgen met eventueel een broodje of wat zoets. Eenmaal binnen zie je, dat er een fietsenreparatie-werkplaats achterin de zaak is en dat er wel heel veel fietsen staan of hangen.
Het is tegenwoordig hip om als conceptstore een fiets aan je muur te hebben hangen. Bij Lola is het gelukkig geen concept, bij Lola hoort het.

Dus als je de volgende keer door Den Haag wandelt (in een aparte blog staat een leuke rondwandeling met koninklijke allure), stop dan even bij Lola Bikes & Coffee aan het Noordeinde. Kijk rond, ga lekker zitten en bestel een goede cappuccino, want dat is ie, goed. Want ik wijd er niet voor niets een blog aan.

Rapportcijfer Lola Bikes & Coffee:

  • 1) voel ik me welkom: 8
  • 2) kwaliteit van de koffie/het eten: 9
  • 3) inrichting: 10