vr. jul 1st, 2022

Hoe vaak ontdek je nou een leuke koffietent? Op zoek tijdens een rondwandeling door Den Haag liepen we over het Noordeinde. Als je denkt aan Den Haag, dat denk je aan deftig, stijf, koninklijk, parelkettingen, hotel Des Indes, dure auto’s, dat soort dingen. Dus het was een enorme verrassing, dat er in die winkelstraat in Den Haag, een anders dan anderen (lees niet stijve) leuke koffietent zit op nummer 91.

Leuke koffietent in Den Haag, Lola Bikes & Coffee

Geen middle of the road koffietent

Veel koffietentjes zien er hetzelfde uit. Het lijkt wel of ze allemaal bij dezelfde groothandel hun interieur hebben uitgezocht. Meestal is de kaart en de koffie ook nogal middle of the road. En de onvermijdelijke appeltaart, die slap en smaakloos is. Ik mijd deze tenten, zonde van mijn geld, dan maar geen koffie. Nul redenen ook voor mij om daarover te schrijven.

Dus als je dan eens iets nieuws ontdekt, dan moet dat onderzocht worden. Gelukkig bleek Lola inderdaad een hele leuke koffietent en dan nog wel in het stijve Den Haag.

Lola Bikes & Coffee, anders dan anderen

Zoals je kunt aflezen uit de naam is het niet alleen Coffee wat ze verkopen. Sterker nog, het gaat bij Lola eigenlijk om de Bikes. Lola begon in 2012 als een fietscafé, een ontmoetingsplek voor wielrenners. Hier ontstond ook de Lola Cycling Club.
In het voorjaar van 2018 kondigde de oude eigenaar van Lola aan, dat hij ermee ophield. Dankzij een geslaagde crowdfundingsactie, opgezet door twee klanten van het fietscafé, is het gelukt deze leuke koffietent, annex fietsclub voort te zetten.

Bij Lola Bikes & Coffee hangen de fietsen aan de muur

Leuke koffietent in Den Haag met fietsen aan de muur

Wie nu als toevallige passant langs de koffietent wandelt, denkt dat het gewoon een tentje is, waar je lekkere koffie kan krijgen met eventueel een broodje of wat zoets. Eenmaal binnen zie je, dat er een fietsenreparatie-werkplaats achterin de zaak is en dat er wel heel veel fietsen staan of hangen.
Het is tegenwoordig hip om als conceptstore een fiets aan je muur te hebben hangen. Bij Lola is het gelukkig geen concept, bij Lola hoort het.

Dus als je de volgende keer door Den Haag wandelt en je zin hebt in een leuke koffietent, stop dan even bij Lola Bikes & Coffee aan het Noordeinde. Kijk rond, ga lekker zitten en bestel een goede cappuccino, want dat is ie, goed. Want ik wijd er niet voor niets een blog aan.


Lees ook:

By Jeannet

14 thoughts on “Leuke koffietent in Den Haag”
 1. Wij komen nooit in Den Haag, althans, eerst wel een bij de familie van mijn man, maar verder niet. Ik moet zeggen ik heb het niet zo op drukte, laat mij maar lekker in het noorden in de rust en ruimte 😉 Het koffietentje ziet er wel super leuk uit, met die fietsen enzo, heb het nog nooit gezien.

  1. Hoi Nadia, ik snap het hoor. Je hebt stadsmensen en plattelandsmensen. Maar ik als stadsmens verlang ook naar het platteland. Het zal toch andersom ook wel zo zijn? Dank voor je reactie in ieder geval, gr. Jeannet

 2. Mijn blik viel direct op het schilderij. Is het een foto uit Indonesië. Het klinkt (en ziet eruit) als een gezellig koffietentje. Naast de kwaliteit van de koffie is dat ook waar ik naar kijk. De atmosfeer moet fijn en gezellig zijn. Niet te trendy en zeker niet te chique (al kan dat ook weleens leuk zijn). Een soort van ‘buurthuis’-achtige sfeer vind ik fijn. Ik kan het niet anders omschrijven. Ik word altijd erg blij van mijn favoriete koffietentje in Utrecht: Orloff.

  1. Hoi Rory,grappig dat je dat zegt, van die foto. Want je denkt eerst, dat er iemand staat, maar gelukkig is er niemand herkenbaar in beeld, privacy-gevoelige informatie … Het zal idd wel een koffieboer zijn, en misschien uit Indonesie, weet ik niet. Wij vonden het er erg buurthuisachtig, zoals jij het omschrijft, dus ik denk, dat het jou ook zal aanstaan. Wie weet, mocht je eens in Den Haag zijn binnenkort, op het Noordeinde zitten ze. Dank voor je leuke reactie, gr. Jeannet

  1. Hoi Vicky, ik was er al eerder geweest, maar door de wandelroute begreep ik pas hoe het centrum eruit ziet. Was een leuke rondwandeling, hoor! Dank voor het reageren, gr. Jeannet

  1. Hoi Nicole, leuke reactie, dank je wel. Kom je er wel eens dan? Ik nooit, want ik dacht dat Den Haag alleen maar stijf was en deftig. Niet dus! gr. Jeannet

 3. Ziet er uit als een super tentje!
  Bij die fietsen dacht ik idd , “ohjeej, weer zo’n concept” haha, maar tof dat het gewoon bi jee bedrijfsvoering hoort.

  1. Hoi Lotte, ja, dat had ik in eerste instantie ook. Bekend concept, zeg maar. Maar je ziet het niet op de foto’s , maar ze hebben er een fietsenreparatie-afdeling! Dank voor je reactie! gr. Jeannet

Comments are closed.