Connect with us

All Kinds of Things BLOG

Leuke serie op Netflix: The Letdown

The Letdown

Boeken & Films

Leuke serie op Netflix: The Letdown

Er is weer een leuke serie op Netflix te bekijken, the Letdown. Een Australische serie met hilarische grappen en goed gedoseerde humor. De Luizenmoeder kan hier nog wat van opsteken.

Waar gaat het over?

The Letdown gaat over Audrey en haar 2 maanden oude baby Stevie. Op zich met het bekende plaatje: goede baan, zwanger en nu moeder. De serie vertelt, wat er dan met haar gebeurt. Het laat echt zien wat het is om een kersverse moeder te zijn. Het verhaal is buitengewoon realistisch, wat zorgt voor herkenbare momenten voor iedere jonge moeder (en oudere moeder, want “we hebben het allemaal mee moeten maken”).

Audrey moet wennen aan haar nieuwe leven als moeder. Haar omgeving heeft zo goed als niet in de gaten waar ze allemaal mee worstelt. Vrienden feesten gewoon door zonder haar en laten haar min of meer stikken. Haar man is een goedwillende lieverd, die niet goed weet hoe te handelen.
Gelukkig gaat ze naar een praatgroep voor jonge moeders. Daar ontmoet ze 6 vrouwen die allemaal min of meer door dezelfde fase heengaan, maar dan ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen problemen. Een van de jonge moeders bijvoorbeeld is alleenstaand met een kind van een donor, wat zo zijn eigen problemen meebrengt. En een van de andere moeders is een Instagram-moeder, die alles door een roze bril ziet. Maar ondertussen ook niet helemaal weet hoe het moet.

Leuke serie op Netflix: the Letdown laat het leven zien van jonge moeders, zoals het echt gebeurt. Op deze foto de hoofdrolspeelster met de Instagram-moeder.

Uitgeputte moeder

Alle zeven delen van de serie gaan echt op de problemen van Audrey in, maar met af en toe hilarische momenten en gortdroge humor. Het is net alsof je naar je eigen leven (of je vroegere leven natuurlijk) kijkt, maar dan met humor.

Als je zwanger bent dan neem je je van alles voor, wat je zult gaan doen als het kind er eenmaal is. Je leest elke avond voor, je luistert alleen maar naar Mozart, je wordt nooit boos, oftewel je gaat alles beter doen dan je ouders. Maar de realiteit is anders. De foto, waarop een uitgeputte moeder ligt te slapen met naast haar een zeer wakker kind, is zo precies hoe het is.

Niet alleen moeders kunnen deze leuke serie op Netflix waarderen. Ook vaders zullen er de lol van inzien. Helemaal als je door die eerste maanden als jonge ouder heen bent en er van een afstandje op terug kan kijken. Het is gewoon hartstikke grappig.

Deze leuke serie op Netflix krijgt tweede seizoen!

Het goede nieuws is dat deze leuke serie een tweede seizoen krijgt. 31 juli 2019 staat het tweede seizoen geprogrammeerd voor Netflix. En daar heb ik ontzettend zin in!

Nog meer goede series kijken? Wat dacht je van de Kominsky Method (Netflix) of Killing Eve (NPO)?

14 Comments

14 Comments

 1. Jasmin

  9 maart 2019 at 7:21 am

  Goeie smaak, Jeannet. Allemaal toppers!

  • Jeannet

   9 maart 2019 at 10:08 am

   Hoi Jasmin, leuk dat je reageert. En dank voor het compliment. Ik houd me aanbevolen voor tips trouwens, he? Gr. Jeannet

 2. Beauty By Bibi

  6 mei 2019 at 9:25 am

  Lijkt me een goede! Thanks voor de tip!

 3. Emma

  6 mei 2019 at 4:31 pm

  Ja, dit is inderdaad zeker een aanrader! 🙂

 4. Manon

  6 mei 2019 at 5:15 pm

  He dat klinkt best leuk! Bedankt. 🙂

 5. Zoe

  6 mei 2019 at 5:23 pm

  Super tips! Dankjewel

 6. Melissa

  6 mei 2019 at 6:19 pm

  Luizenmeoder nooit gekeken maar klonk wel erg grappig

 7. Henk

  6 mei 2019 at 6:33 pm

  Ik heb geen Netflix, maar klinkt als een erg leuke serie, misschien toch eens Netflix nemen?

 8. Véronique

  6 mei 2019 at 8:42 pm

  Ik kijk altijd mee omdat het me niet zo boeit wat er op is. Denk niet dat dit mijn man zijn smaak is

 9. Caroline

  7 mei 2019 at 7:04 am

  Goede tip, die gaan we zeker opzoeken en bekijken.

 10. debbie

  7 mei 2019 at 7:45 am

  leuk! die ga ik onthouden!

 11. Danique

  7 mei 2019 at 9:03 am

  Leuke tip! Ga ik eens kijken

 12. Ilona Wielinga

  1 juli 2019 at 10:48 am

  Oeh het klinkt als een leuke serie, heb ‘m direct toegevoegd aan mijn lijst. Ik dacht altijd dat komedie niet zo mijn ding was, tot ik begon aan orange is the new black. Vind dat zo onwijs leuk, dus wellicht is dit ook een leuke serie voor tussendoor.

  • Jeannet

   1 juli 2019 at 11:57 am

   Hoi Ilona, Ja, Oranje is the new Black is ook een geweldige serie, daar heb ik ook van genoten. De Letdown is jammer genoeg niet zo uitgebreid, het zijn maar korte afleveringen, maar genoeg om van te genieten en zo fijn, dat er nu een tweede seizoen is. Eind deze maand begint ie op Netflix. Helaas ben ik dan op vakantie, maar ik kan me al verheugen op mijn terugkomst, dan staat ie lekker klaar voor me! Dank voor je reactie, gr. Jeannet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Boeken & Films

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Pagina’s

To Top