Connect with us

Locals Coffee in de Pijp in Amsterdam

Locals Coffee, etalageraam

Horeca

Locals Coffee in de Pijp in Amsterdam

Locals Coffee is een klein tentje op de hoek van de Eerste Jacob van Campenstraat en de Frans Halsstraat in de Pijp in Amsterdam. Shop local is een term, die vaak gebruikt wordt om lokale ondernemers te ondersteunen. De kleine ondernemers worden vaak ondergesneeuwd door de Internetreuzen en dus kunnen ze alle hulp gebruiken, die ze maar wordt aangeboden. Maar dan heb ik het over winkels. Horeca daarentegen houdt zich uitstekend staande, want dat kun je niet vinden op Internet. Vandaar dat er tegenwoordig ook zoveel koffietentjes in winkelstraten te vinden zijn. Alle leegstaande panden zijn door horeca opgevuld, niets anders werkt nog meer.

Locals Coffee kan het helemaal zelf

Locals Coffee kan het helemaal zelf, want deze koffietent en lunchplek is heel fijn. Je kunt er heerlijk in de zon zitten en de boterhammen zijn perfect. Ja, boterhammen, gewoon zo’n lekkere dikke verse boterham met beleg erop. Dat doen ze gewoon goed.

Het koffietentje zit er nog niet zo lang, sinds 2018. Je vindt er de bekende laptoptikkende millinials (ja, het is wel Amsterdam, en ja, het is wel de Pijp) alsook toeristen. En omdat je hier midden in de Pijp zit en niet in de Ferdinand Bol zie je in verhouding veel buurtbewoners. Die komen hier hun eerste koffie drinken, want Locals heeft een leuke aanbieding: kom je voor 9 uur ’s ochtends, dan is de koffie slechts 2 euro.

Bij binnenkomst zei het meisje achter de bar me meteen gedag (ik was gezien, heel goed). Na mijn opmerking, dat ik eigenlijk alleen iets wilde eten, wees ze me meteen de kan met vers water. Als ik wilde, kon ik mezelf een glas water inschenken. Dat is toch een geweldige service?

De fooienpot van Locals heeft als tekst BE KIND

Bij het afrekenen was ik al van plan om fooi te geven, want het was me allemaal heel goed bevallen. Ik was echter blij verrast toen ik de fooienpot zag. De tekst op de fooienpot luidde namelijk: BE KIND. En dat is altijd de lijfspreuk geweest van mijn oude kinderkledingwinkel All Kinds of Things.

En ook al kan Locals Coffee het zelf, een fijne koffietent wil iedereen graag weten.

Rapportcijfer Locals Coffee:

  • 1) voel ik me welkom: 9
  • 2) kwaliteit van de koffie/het eten: 9
  • 3) inrichting: 7

Nog meer fijne adressen in Amsterdam voor koffie? Klik hier.

Heerlijke lunch met bietenhumus bij Locals Coffee in De Pijp

More in Horeca

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement En

All Kinds of Travels

Met de bus naar Spanje

Europa

Met de bus naar Spanje

By 29 maart 2019
natte kasseien bij het fietsen door de stromende regen

Europa

Fietsen door de stromende regen

By 14 maart 2019
Het graf van Elvis Presley in Memphis, Tennessee

Reizen

Nashville en Memphis

By 5 maart 2019
Met Countrysterren gelardeerde gitaar op de hoek van Broadwaystreet in Nashville, Tennessee

Reizen

Muziekreis door Amerika

By 1 maart 2019
De buitenkant van de Ridderzaal in Den Haag vanuit het Binnenhof

All Kinds of Popular Posts

To Top