Connect with us

All Kinds of Things BLOG

Lunchtent in Haarlem – Soul Food Café

Soul Food Café is een nieuwe lunchtent in Haarlem

Horeca

Lunchtent in Haarlem – Soul Food Café

In één van de liefste straatjes, de Schagchelstraat, is begin februari op nummer 27 een lekkere lunchtent in Haarlem neergestreken. Soul Food Café kiest voor handgemaakte, biologische en met liefde gemaakte producten.

Helaas wordt zeer binnenkort de stekker uit het project gehaald. Dan houdt Soul Food Café ermee op. (update begin juni 2019)

Deze leuke lunchtent in Haarlem zit in de Schagchelstraat op nr. 27. Hier zie je een inkijkje in de tent.

Lunchtent in Haarlem met ontbijt

Soul Food Café heeft naast de lunchkaart ook een ontbijtkaart. En als je een cadeautje zoekt voor een vriendin, dan kan je hier ook van alles vinden. Wederom producten die met liefde zijn gemaakt.

Delen is het nieuwe hebben, dus werkt Soul Food Café samen met leuke, eerlijke, vaak kleine bedrijfjes uit Nederland, soms lokaal, soms wat verder van Haarlem vandaan.

Hebben jullie ooit van bakkerij Mama gehoord? Onder de naam Mama bakt Karel Goudsblom broden van ecologische tarwe, spelt en rogge zonder toevoegingen. In eerste instantie deed hij dit vanuit zijn eigen keuken maar toen de vraag bleef toenemen, begon hij een echte bakkerij in Zwanenburg.
Soul Food Café heeft dit heerlijke brood op de kaart staan en ook kleine patisserietjes voor bij de koffie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een proeverij van 3 taartjes of cakejes.

Dat Soul Food Café probeert andere wegen te bewandelen blijkt eveneens uit de introductie als eerste in Haarlem van de koffie van het Braziliaanse merk Brazuca. Natuurlijk kun je kiezen uit een lekkere espresso of cappuccino, maar ook zijn de bonen per zak te koop.

En als laatste nog even wat aandacht voor de KaasKampanje van Haarlem, die, je raadt het al, de kaas levert voor deze lunchtent in Haarlem.

Er is een proeverij met keuze uit 3 taartjes of cakejes van Bakkerij Mama. Hier bij Soul Food Café in Haarlem.

Een lunchtent met een leuke gastvrouw

De wervelende kracht achter dit moois is Annette Hendriks. Na een carriëre als styliste en docent Styling koos zij voor een ander pad. Soul Food Café is het logische resultaat van dat andere pad, want Annette is een ware gastvrouw. Bovendien komen haar talenten als styliste ook hier van pas. Het café is in strak zwart/wit uitgevoerd met hier en daar een kleuraccent. De dagelijks verse bloemen steken dus mooi af bij het decor.
Ze wordt geholpen door haar dochter Maud en samen hebben ze enthousiaste plannen met Soul Food Café. Workshops, lezingen, proeverijen, het komt er allemaal aan.

Maar eerst eens even lekker gaan eten in deze lunchtent in Haarlem, waar je meteen bij binnenkomst gedag wordt gezegd. Jullie weten ondertussen hoe belangrijk ik dat vind 🙂

Rapportcijfer Soul Food Café:

  • 1) voel ik me welkom: 9
  • 2) kwaliteit van de koffie: 8
  • 3) inrichting: 8
Leuke kleine en grote cadeautjes heeft Soul Food Café  in Haarlem ook.

Lees hier waarom ik met rapportcijfers voor de horeca werk.

More in Horeca

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Pagina’s

To Top