Marleen Kookt sinds kort niet alleen in Amsterdam, maar ook in Haarlem. Marleen en haar man zijn de oprichters van het familiebedrijf MarleenKookt in Amsterdam. Zij is de bedenker en kok van de maaltijden. Van maandag t/m vrijdag kookt Marleen verse, gezonde en gevarieerde maaltijden voor iedereen, die geen zin of tijd heeft om zelf uitgebreid in de keuken te staan. De maaltijden worden thuisbezorgd per elektrische bakfiets in porseleinen schalen. Het enige wat je hoeft te doen is de schalen opwarmen.

Marleen Kookt ook in Haarlem
Marleen van MarleenKookt op de bakfiets met op de achtergrond
Molen de Adriaan in Haarlem

Als je geen kok bent

Helaas ben ik geen kok. Ik kijk dan ook altijd jaloers naar mensen die het wel kunnen. Het is niet dat ik het niet zou willen kunnen, maar het zit er gewoon niet bij me in. Ik heb weer andere kwaliteiten, zoals stukjes schrijven 🙂

Bij ons thuis kookt mijn lief. Dat heeft hij altijd gedaan. Sinds zijn studententijd kookt hij voor zichzelf, voor zijn familie en voor zijn gezin. Het geeft hem ontspanning. Na een drukke werkdag vindt hij het fijn om even met iets anders bezig te zijn.

Maar vanwege dat drukke werken is hij er ook vaak niet. En dan zit ik. Want er moet wel iets gezonds in. Meestal maak ik een soepje, dat kan bijna niet mislukken. Of ik laat het vegetarische afhaalrestaurant iets brengen. Maar je wilt toch wel eens iets anders!

MarleenKookt kwam voorbij en ik dacht, dat is iets voor mij. Want niet alleen kookt ze vegetarisch, ze zorgt ook dat de maaltijden gezond, vers en verantwoord zijn. Ze gebruikt weinig zout, suiker en vet, helemaal zoals ik zelf zou willen kunnen koken. Marleen kookt ook vlees en vis en zelfs veganistisch, hoor, maar dat is niet mijn ding.

Vegetarisch gerecht, Ottolenghi's frittata met een touch van Marleen

Vegetarisch gerecht, Ottolenghi’s frittata met een Marleen touch

Marleen kookt lekker

“Ik vind het belangrijk om niet alleen lekker, maar ook afwisselend en gezond te eten. Toen ik zelf een drukke baan en jonge kinderen had vond ik het lastig om hier tijd voor vrij te maken. In mijn omgeving hoorde ik dat meer mensen hier tegenaan liepen”.

Woorden van Marleen, maar ik zou ze zelf ook kunnen hebben gezegd. Ik werkte 60 uur in de week, ik kon niet koken, de kinderen hadden honger en mijn lief was er niet om voor ons te zorgen.
Ik wou, dat MarleenKookt toen al had bestaan. Dan had ik elke keer, als de kinderen vroegen, “Mam, wat eten we vanavond?” (en alle moeders weten, dat ze dat als eerste vragen als ze wakker worden …) gezegd: “Vanavond kookt Marleen weer voor ons!” en dat zij dan opgelucht zouden hebben gereageerd met : “Gelukkig, jij kookt niet. Vanavond eten we lekker!”

Check voor de zekerheid even of je wel in het bezorggebied woont van MarleenKookt, want dat is natuurlijk wel een voorwaarde.

Marleen Kookt ook kindermaaltijden

Kindergerecht, Milde chili sin carne met nacho’s

Sinds kort verleent MarleenKookt een vriendenkorting van 10 euro. Aangezien jullie allemaal vriend van mij zijn, komen jullie in aanmerking voor deze korting. Ik mag zoveel mensen aanmelden, als ik wil. Dit is de code: JEANNET547. Maar kijk ook even op de actievoorwaarden, want deze 10 euro krijg je pas bij je tweede bestelling!


Ik promoot in dit stukje marleenkookt.nl. Dat doe ik niet alleen, omdat ze lekker kookt, maar ook omdat ik hiervoor betaald ben in de vorm van een tegoed voor maaltijden. En ik ben fan geworden, dus mij heeft ze als klant erbij. Ik ben benieuwd of het bij jullie ook zo loopt. Eet smakelijk!