Wraps van MarleenKookt

Marleen Kookt sinds kort niet alleen in Amsterdam, maar ook in Haarlem. Marleen en haar man zijn de oprichters van het familiebedrijf MarleenKookt in Amsterdam. Zij is de bedenker en kok van de maaltijden. Van maandag t/m vrijdag kookt Marleen verse, gezonde en gevarieerde maaltijden voor iedereen, die geen zin of tijd heeft om zelf uitgebreid in de keuken te staan. De maaltijden worden thuisbezorgd per elektrische bakfiets in porseleinen schalen. Het enige wat je hoeft te doen is de schalen opwarmen.

Marleen Kookt ook in Haarlem
Marleen van MarleenKookt op de bakfiets met op de achtergrond
Molen de Adriaan in Haarlem

Als je geen kok bent

Helaas ben ik geen kok. Ik kijk dan ook altijd jaloers naar mensen die het wel kunnen. Het is niet dat ik het niet zou willen kunnen, maar het zit er gewoon niet bij me in. Ik heb weer andere kwaliteiten, zoals stukjes schrijven ๐Ÿ™‚

Bij ons thuis kookt mijn lief. Dat heeft hij altijd gedaan. Sinds zijn studententijd kookt hij voor zichzelf, voor zijn familie en voor zijn gezin. Het geeft hem ontspanning. Na een drukke werkdag vindt hij het fijn om even met iets anders bezig te zijn.

Maar vanwege dat drukke werken is hij er ook vaak niet. En dan zit ik. Want er moet wel iets gezonds in. Meestal maak ik een soepje, dat kan bijna niet mislukken. Of ik laat het vegetarische afhaalrestaurant iets brengen. Maar je wilt toch wel eens iets anders!

MarleenKookt kwam voorbij en ik dacht, dat is iets voor mij. Want niet alleen kookt ze vegetarisch, ze zorgt ook dat de maaltijden gezond, vers en verantwoord zijn. Ze gebruikt weinig zout, suiker en vet, helemaal zoals ik zelf zou willen kunnen koken. Marleen kookt ook vlees en vis en zelfs veganistisch, hoor, maar dat is niet mijn ding.

Vegetarisch gerecht, Ottolenghi's frittata met een touch van Marleen

Vegetarisch gerecht, Ottolenghi’s frittata met een Marleen touch

Marleen kookt lekker

“Ik vind het belangrijk om niet alleen lekker, maar ook afwisselend en gezond te eten. Toen ik zelf een drukke baan en jonge kinderen had vond ik het lastig om hier tijd voor vrij te maken. In mijn omgeving hoorde ik dat meer mensen hier tegenaan liepen”.

Woorden van Marleen, maar ik zou ze zelf ook kunnen hebben gezegd. Ik werkte 60 uur in de week, ik kon niet koken, de kinderen hadden honger en mijn lief was er niet om voor ons te zorgen.
Ik wou, dat MarleenKookt toen al had bestaan. Dan had ik elke keer, als de kinderen vroegen, “Mam, wat eten we vanavond?” (en alle moeders weten, dat ze dat als eerste vragen als ze wakker worden …) gezegd: “Vanavond kookt Marleen weer voor ons!” en dat zij dan opgelucht zouden hebben gereageerd met : “Gelukkig, jij kookt niet. Vanavond eten we lekker!”

Check voor de zekerheid even of je wel in het bezorggebied woont van MarleenKookt, want dat is natuurlijk wel een voorwaarde.

Marleen Kookt ook kindermaaltijden

Kindergerecht, Milde chili sin carne met nacho’s

Sinds kort verleent MarleenKookt een vriendenkorting van 10 euro. Aangezien jullie allemaal vriend van mij zijn, komen jullie in aanmerking voor deze korting. Ik mag zoveel mensen aanmelden, als ik wil. Dit is de code: JEANNET547. Maar kijk ook even op de actievoorwaarden, want deze 10 euro krijg je pas bij je tweede bestelling!


Ik promoot in dit stukje marleenkookt.nl. Dat doe ik niet alleen, omdat ze lekker kookt, maar ook omdat ik hiervoor betaald ben in de vorm van een tegoed voor maaltijden. En ik ben fan geworden, dus mij heeft ze als klant erbij. Ik ben benieuwd of het bij jullie ook zo loopt. Eet smakelijk!

Door Jeannet

32 gedachte over “Marleen Kookt in Amsterdam en Haarlem”
 1. Net als voor Marleen is koken mijn hobby. Wat heerlijk als je er dan je beroep van kunt maken. Ik heb gelijk de site bekeken en heel veel heerlijks voorbij zien komen. Wat zal dat allemaal heerlijk geuren zeg. Waarom ik het uit zou willen proberen als ik zelf van koken hou? Tja, ik heb sinds kort een vegetarische puber en als er een ding lastig is, dan is het wel vegetarisch koken. En als er een ding is waar het water mij bij uit de mond liep, dan waren het wel de vegetarische gerechten van Marleen en haar crew. Chapeau!

  1. Hoi Wilma, Weet je, dat ik altijd gedacht heb, dat jij ook niet van koken hield! Maar dat doe je dus wel. Maar vegetarisch is dus moeilijk, en heel goed van je dochter dat ze geen vlees meer wil eten, scheelt heel veel CO2 in de lucht … Ik hoop dat je wint,ik ga voor je duimen. gr. Jeannet

 2. Ik ben niet bekend met Marleen maar ben erg nieuwsgierig geworden.
  Koken is niet mijn hobby maar eten wel:)
  Groetjes,
  Marjolein

  1. Hoi Marjolein, leuk dat je meedoet. Ik ken er meer, die niet van koken houden en wel van eten … Ik hoop dat je wint. En zo niet, je kunt altijd MarleenKookt een keer proberen met de kortingscode van 5 euro, die in het blog wordt genoemd. Scheelt toch weer. Dank en duimen dat je wint! Je weet het 24 april a.s. gr. Jeannet

 3. Oeps, je hebt helemaal gelijk. Bij deze reactie zet ik het goede emailadres. Sorry voor de verwarring.
  De kortingscode had ik bij onze laatste bestelling helemaal vergeten, maar hopelijk denk ik er de volgende keer wel aan! Groetjes, Wendy

  1. Hoi Wendy, ja, jouw naam ken ik wel, en je email ook! Gelukkig en je doet natuurlijk gewoon mee nu. Ik hoop dat je wint, ik zal duimen voor je. gr. Jeannet

 4. Koken is zeker niet mijn hobby! Maar eten wel!
  Als we nou Marleens hobby รฉn mijn hobby combineren…. Lijkt me heerlijk!!
  Dikke kus!!

   1. Hier is Marleen altijd een succes. De kinderen zoeken graag naar een smoes voor mij om niet te hoeven koken ๐Ÿ˜‰
    Eerlijk is eerlijk, de porties zijn voor ons niet te groot. We zijn met vijf (kinderen van 4, 6 en 8) en eten zonder moeite 5 volwassen porties op, of 3 volwassen en 3 kindermaaltijden.

   2. Hoi Wendy, leuk dat je reageert. En goed om te horen dat jullie Marleen al goed kennen, haha! Dat is de smoes, die ik waarschijnlijk ook had gehoord, als MarleenKookt er vroeger al was geweest, toen mijn kinderen nog die leeftijd hadden. Heb je de kortingscode gezien in het blog? Die kan je zoiezo gebruiken, denk ik.
    Zou het kunnen, dat je met een ander emailadres in mijn mailinglijst staat? Dit emailadres ken ik niet. En je moet ingeschreven staan op de mailinglijst om mee te doen met de winactie. Laat even weten ajb. En anders kun je je hier inschrijven. Dank je wel! groeten, Jeannet

 5. Ik had al eerder goede verhalen gehoord over Marleen van een gezin dat helemaal enthousiast was, maar toen kwam er weer van alles tussen en was ik er weer over vergeten. Goed dat je me deze reminder stuurt en dan ook nog met een win-actie! Superleuk. Ik hoop dat ik win ๐Ÿ™‚

  1. Hoi Clara, leuk dat je reageert! Wij vonden het ook smakelijk, haar eten en ik hoor om me heen dezelfde berichten. En ik hoop natuurlijk ook dat je wint! ๐Ÿ™‚ Maar ja, ik gun het iedereen … Je kunt zoiezo de kortingscode gebruiken voor 5 euro korting, is mooi meegenomen. Staat in het blog. Gr. Jeannet

 6. Wij werken allebei fulltime en bestellen dan ook best vaak eten. Het liefst ergens waarbij het op de fiets bezorgd wordt, want die brommertjes maken teveel lawaai en rijden vaak gevaarlijk. Het nadeel van veel eten is dat het te zout en vet is, dus ik ben wel nieuwsgierig naar deze heerlijke maaltijden!

  1. Hoi Monique, leuk dat je gereageerd hebt en je hebt ingeschreven voor de Nieuwsbrief. Gezellig, weer iemand erbij, welkom! En ja, fulltime werken en daarna nog koken is best een opgave. Ik weet er alles van. MarleenKookt wordt op electrische bakfietsen gebracht en ze kookt met weinig zout, vet en suiker. Hoop dat je wint! En anders kun je ook nog de actiecode uit het blog gebruiken. Is toch lekker 5 euro korting! gr. Jeannet

 7. Hi Jeanet,

  natuurlijk waag ik ook een kansje. lijkt me heerlijk. heb de website nav jouw artikel bekeken en denk dat ik het sowieso een keer ga proberen. zie de bakfietsen hier vaak door de buurt flitsen ๐Ÿ™‚

  Grtjs! marie anne

  1. Hoi Marie.Anne, wat leuk dat je reageert. En wij gaan ook vaker Marleen eten, het is lekker en handig en verantwoord, vind ik ook heel belangrijk. Duimen nu, dat je wint! En anders kun je ook die actiecode gebruiken, he? Scheelt toch weer 5 euro. gr. Jeannet

 8. Ik ben heel benieuwd naar Marleens kookkunsten! Na jaren koken kun je wel eens nieuwe inspiratie gebruiken en als je dan ook nog gezellig samen kan eten zonder in de keuken te staan… hรฉt recept voor een mooie avond!

  1. Hoi Ils, niemand kan beter koken dan jij, ben ik bang … ๐Ÿ™‚ Maar het is gewoon lekker om voor je te laten koken. Ik hoop dat je wint, kus, Jeannet

 9. Nou, wรกt een goed idee! Ik heb meteen besteld vanmorgen. En keurig binnen de afgesproken tijd kwam er een jongeman met een tasje langs. In porselein servies zat het eten. Heerlijke couscous-schotel,tortilla met vulling en een klein slaatje (kindermaaltijd), heerlijke toetjes. En voldoende ook, per persoon.
  Ik heb mijn man en een van de kinderen getrakteerd. En hij was er reuze blij mee. Ik had gezegd dat er een verrassing was vanavond, en die was er, vonden zij ook!
  Een heel goed idee om af en toe te doen, en eigenlijk enorm luxueus om het eten zรณ aangereikt te krijgen, in servies en keurig afgedekt. Zelfs bij de tortilla een bakpapiertje bijgevoegd. Het enige dat ik moest doen was: opwarmen.
  Heerlijk gegeten en een absolute aanrader.
  Senk Snet.

  1. Hoi Manna, wat goed om te lezen. Het bevalt mij ook goed, dus ik ben ook fan. Het is gewoon heel lekker om af en toe niet te hoeven koken. Dank voor je review, want dat is het eigenlijk ๐Ÿ™‚ kus, Jeannet

  1. Hoi Janneke, lijkt me een goed plan, je laten verwennen. Of dat nou door Marleen gebeurt of ieder ander … dat is wat een mens nodig heeft, toch? Ik hoop dat je wint, gr. Jeannet

 10. Wat een leuke winactie! Zou Marleen zo lekker kunnen koken dat iedereen aan tafel het lust? Zo frustrerend als je na een dag werken hebt gekookt en er wordt met lange tanden gegeten ๐Ÿ™

  1. Hoi Astrid, ja, dat weet ik nog wel, die lange tanden. Bij mij lustten ze ook nooit iets. Maar ik vind al die plaatjes op de site van MarleenKookt er erg appetijtelijk uit zien. En ze hebben ook kinderporties, dus ik zou het gewoon een keertje proberen, als ik jou was. Die kortingscode van 5 euro heb je in ieder geval (zie blog). Maar wie weet, win je het etentje wel, ik zal voor je duimen! Dank voor je reactie, gr. Jeannet

 11. Het lijkt mij gewoon heerlijk dat, als je thuis komt vanuit je werk, je dus niet meer hoeft te koken maar gewoon de schaal in de oven zet!
  Kun je dus rustig nog even wat leuks doen met je kind. (Voorlezen, met de blokken spelen, nog even kleuren..) Zo begin je heel ontspannen aan de avond! !

  1. Hoi Amber, dat is ook gewoon heerlijk. Helemaal als je de hele dag hebt gewerkt, je moe bent en nog van alles moet doen waaronder koken! Ik hoop dat je wint! gr. Jeannet

 12. Marleen kookt is de uitvinding van de eeuw! Beste tip die ik ooit als moeder heb gekregen, maak er graag gebruik van. Over paar maanden verhuizen we naar Muiden, hopelijk gaat ze daar ook ooit nog bezorgen.

  1. Hoi Eva, wat grappig, uitvinding van de eeuw! Ik zou dan zoiezo de kortingsactie gebruiken, scheelt weer 5 euro, maar wie weet win je ook wel net op tijd dat etentje, haha. Ik hoop het voor je, dank voor het reageren. Gr. Jeannet

 13. Nou aan deze wedstrijd doe ik graag mee!
  M’n moesje is weer lekker een weekje op vakantie, dus wie weet bestel ik komende week al wel even wat voor mijn zoontje en mij. Het klinkt iig alsof het ook “dreumesvriendelijk” is dit eten! En ik hoef jou (dus) niet uit te leggen hoe welkom het kan zijn om niet te hoeven koken, al heb ik wel de skills..

  Leuk stukje ook trouwens Snettie ๐Ÿ˜‰

  1. Hoi Joor, dat snap ik, dat je meedoet. Het zijn best grote porties, dus voor niet zulke grote eters (dus je kind en jij) dan heb je ws aan 1 portie voldoende. Mijn lief en ik hadden teveel aan twee porties. Wij zijn niet van die grote eters. Als je de kortingscode gebruikt, die in het blog staat, krijg je 5 euro korting. Ik weet alleen niet of ze het dan gratis thuis bezorgen. Moet je even op letten. kus Jeannet

 14. Lekker hoor! Ik wil graag dat Marleen een keer voor mijn vrienden kookt. Hoef ik niet in de keuken te staan en kan ik met het hele gesprek meedoen.

  1. Hoi Pieter, je bent de eerste, die reageert op de winactie, heel goed! Daarom alleen al zou je moeten winnen ๐Ÿ™‚ Maar nee, we spelen het spel eerlijk. Ik wacht, totdat alle reacties binnen zijn. Men heeft de tijd tot 16 april, succes! gr. Jeannet

Reacties zijn gesloten.