vr. jul 1st, 2022
omslag van het boek van Michelle Obama, mijn verhaal

Het boek Michelle Obama, mijn verhaal, is in 2018 uitgekomen. Ongeveer tegelijkerijd is zij uitgeroepen tot de meest bewonderde vrouw van de Verenigde Staten van 2018. Het is een prachtig boek en een prachtige vrouw!

Boek Michelle Obama, haar jeugd

In het boek Michelle Obama vertelt ze over haar jeugd in Chicago aan de South Side. Over haar tijd aan Highschool, waar ze behoort tot de slimste van de klas en over haar vervolgstudie rechten. Haar strijd als zwart meisje en vrouw en haar doorzettingsvermogen en slimheid zorgen ervoor dat ze bij een vooraanstaand advocatenkantoor kan komen werken. Daar ontmoet ze de liefde van haar leven Barack Obama.

Barack Obama en Michelle Robinson in Kenya in 1992, foto uit het boek Michelle Obama
Barack Obama en Michelle Robinson in Kenya, 1992

Barack Obama

Ze vertelt over haar relatie met Barack. Hij zit vol met ideeën en inzichten en voelt een sterke drang om de wereld te veranderen. Dat maakt hem niet de ideale huwelijkspartner, want hij is altijd onderweg. Maar ze bewondert en houdt van hem. Ze trouwen en krijgen twee kinderen. Doordat Barack altijd weg is, is zij degene die de zorg voor de kinderen op zich moet nemen. Dat ze dat zwaar vindt moge duidelijk zijn. Helemaal omdat ze haar baan moet opgeven en zich ook opwerpt in het gevecht om de gunst van de kiezer. Elke werkende moeder zal zich herkennen in haar gevoel hierover.

Het Witte Huis

De jaren in het Witte Huis en haar doel om de kinderen van Amerika gezonder te leren eten en meer te laten bewegen zijn fijn om te lezen. Wat Michelle Obama gedaan heeft als First Lady is bewonderenswaardig. Ze heeft jonge zwarte vrouwen het vertrouwen gegeven door hen te laten zien wat mogelijk is, als ze in zichzelf geloven.

Biografieën las ik vroeger met veel plezier. Totdat ik de biografie van Paul McCartney las en vlak daarna die van David Bowie. Ik was fan van ze, maar na het lezen van die boeken zijn ze van hun voetstuk afgevallen, wat een vervelende nare mensen.
De biografie van Michelle Obama heeft het tegenovergestelde gedaan. Zij staat bij mij nu op een voetstuk, ik ben nu fan. Het boek is goed geschreven, met vaart, zonder al te veel politieke uitwijdingen en zeer persoonlijk. Ze is voor Amerikaanse begrippen bescheiden genoeg en ze ziet ook haar mindere kanten. Michelle Obama is een goed mens. En het boek Michelle Obama, mijn verhaal, is een goed boek.
Voor mij is ze daarom ook de meest bewonderde vrouw van de Verenigde Staten.

Het boek Michelle Obama is volop verkrijgbaar

Ik zie het boek in alle boekhandels staan, zelfs bij mijn sigarenwinkeltje op de hoek, dus hij is ruim voorradig. De uitgever heeft zijn best gedaan, terecht. Je kunt hem natuurlijk ook bij bol kopen, maar dan kan je hem niet even inkijken en voelen, is minder leuk, vind ik.


Nog meer boekbesprekingen lezen: ga naar BOEKENLIJST 2019Als je via de link naar Bol een boek koopt, verdien ik een heel klein beetje geld daarbij. Dat geld komt van Bol, niet van jullie. Van dat geld kan ik dit blog bedruipen.

By Jeannet

16 thoughts on “Boek Michelle Obama, mijn verhaal”
 1. Ik heb dit boek al vaker voorbij zien komen en ben er erg nieuwsgierig naar… Misschien iets voor in de zomer 🙂

  1. Hoi Nadia, dank voor je reactie en dit is zeker een fijn boek om achter elkaar te lezen, dus voor in de vakantie. Het boek staat al maanden in de boeken top 10, dus veel vrouwen vinden dit een goed boek. gr. Jeannet

 2. Wat jammer dat bepaalde celebs van hun voetstukken vallen na het lezen van een biografie. Michelle Obama is een vrouw over waar we het 50 jaar later nog steeds gaan hebben!

  1. Hoi Manon, ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Ze is een rolmodel voor ons allemaal (alhoewel ik nooit de rol van presidentsvrouw zou willen hebben … :)) . Dank voor je reactie, gr. Jeannet

  1. Hoi Amelie, jij bent toch ook een lezer? Ik werd helemaal fan van haar, terwijl ik het boek las. En idd inspirerende vrouw. Dank voor je reactie, gr. Jeannet

 3. Michelle lijkt me een fijn en oprecht mens. Ik vind de Obama’s sowieso erg sympathieke mensen. Een van de beste presidenten en First Ladies die de USA heeft gehad. Zeker als je kijkt naar wat er nu zit.

  1. Hoi Daniella, dank voor je reactie. Haar prestaties zijn bijzonder, omdat ze als firstlady niet een echte duidelijke werkomschrijving heeft gehad. Dus dat ze het hele “obese”-vraagstuk op de kaart heeft gezet en daarbij heeft meegedragen aan een oplossing, dat is super interessant om te lezen. Na het boek was ik helemaal een fan. gr. Jeannet

 4. Lijkt me een fijn boek. Een oprecht mens en tegelijk in mijn ogen power vrouw.

  Ik keek nog bij je blog over besluit winkel, maar deze was onvindbaar.
  Je winkel… Zou een gelukswinkel een leuk idee zijn. Over het onderwerp weet ik veel. Wil dan wel. Persoonlijke gesprekjes. Online veel doen is letterlijk belastend voor mijn hoofd en persoonlijke ontmoetingen geven mij altijd energie.

  1. Hoi Marieke, leuk dat je reageert! En goed dat je dat even zegt, van dat het blog over de winkelopheffing weg is. Dat is idd waar, ik heb hem min of meer per ongeluk weggegooid, zag ik ook gisteren. Ik moet nog even kijken hoe ik dat oplos, komt goed.
   En je voelt dat goed: ik ben nu een fan van Michelle Obama. Misschien is het boek wat te positief, want ze heeft het zelf geschreven, maar al met al denk ik dat het wel redelijk klopt. Gr. Jeannet

Comments are closed.