vr. jul 1st, 2022

Het totaal gerenoveerde Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem gaat vooralsnog open op 25 november 2020! Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de inrichting van de tentoonstelling. En hoewel het pand aan de buitenkant nog niet klaar oogt, gaat het museum wel open (als Corona de boel niet in de war schopt). Om een hele interessante kunstinstallatie te realiseren is het Museum op zoek naar namen. Wil je jouw naam in het Museum, lees dan alsjeblieft nog even door.

Kunstinstallatie met jouw naam in het Museum

Het werkt als volgt: de kunstinstallatie is een projectie van namen. Al deze namen zijn van mensen die, net als jij en ik, een open geest hebben. Het zijn mensen die open staan voor een ander en proberen te leven zonder vooroordelen. Dit kunstwerk is een alsmaar groeiend kunstwerk, elke naam die erbij komt wordt geprojecteerd. Je kunt je voorstellen dat hoe meer namen het Museum heeft, hoe spectaculairder de installatie wordt. Dus wil je jouw naam in het Museum van de Geest? Voor tien euro kan je een naam laten projecteren. Het kan je eigen naam zijn, maar ook bijvoorbeeld de naam van je moeder, of de naam van je overleden schoonvader. De naam van je vriend of vriendin kan ook, man of vrouw, kinderen enz. Maar je kunt natuurlijk ook de naam van je hond of kat, je broer of zus, buurman – alles kan. Het idee erachter is dat degene die geprojecteerd zijn een open geest hebben (of hadden) en de missie van het Museum ondersteunen.

Jouw naam in het Museum van de Geest?

Missie Museum van de Geest

Het Museum van de Geest staat voor openheid en begrip. Dit laat het Museum zien met zijn permanente tentoonstelling en met deze beoogde kleurrijke kunstinstallatie die is verbonden aan de Universele Verklaring van de Open Geest. Alleen met jouw deelname kan het Museum dit realiseren. Support hun missie, doneer nu en zorg dat jouw naam in het Museum van de Geest | Dolhuys is te zien. Ga naar: https://museumvandegeest.nl/projecten/opengeest/ en doe mee.

Het Museum van de Geest wordt particulier gefinancierd en ontvangt geen subsidie van de overheid. Het is daarom voor een belangrijk deel afhankelijk van particuliere donaties en acties zoals deze. Het heeft een dependance in De Hermitage in Amsterdam.


Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem
Het Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem

By Jeannet