do. jun 30th, 2022
Eatily in Parijs

Nieuwe winkels in Parijs vinden is het leukste wat er is, vind ik. Het is 2019, en ik mag 4 dagen in mijn eentje spenderen in de leukste stad van de wereld. Ik kom er geregeld. Eigenlijk sinds de eerste keer dat ik met de Modeacademie naar Parijs ging (en dat was in 1978 …) ben ik verkocht en verknocht aan deze stad. Helaas heb ik er nooit gewoond, maar ik ben er toch wel al 15 keer geweest, schat ik.

Zoeken naar nieuwe winkels in Parijs

Altijd als ik in Parijs ben, loop ik zo mijn routes. Ik ontdek wat er nieuw is en wat er verdwenen is, alhoewel dat altijd moeilijker is. Deze keer liep ik de mij bekende route in het 1ste Arrondissement omgekeerd. Ik begon bij het Louvre en liep via Les Halles naar het Beaubourg. Daarachter begint een straat, die eerst Rue Saint-Merri heet en na 100 meter Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie.

Fleux conceptstore heeft nu al 6 winkels naast elkaar in Parijs

Conceptstore Fleux

In deze straat vind je Conceptstore Fleux. Fleux is één van de toonaangevende nieuwe winkels in Parijs, ook al zit hij er al een aantal jaren. Maar het leuke is, dat Fleux steeds meer uitbreidt. De laatste keer dat ik bij ze was, zo’n anderhalf jaar geleden, waren er nog maar (!) 4 winkels van Fleux, maar er zijn er 2 bij gekomen. Ze zitten allemaal redelijk naast elkaar. De ene winkel heeft als concept Parijs, de andere winkel heeft gadgets als belangrijkste artikel, de volgende winkel is meer van het grote interieur, de vierde is van het kleinere interieur, de vijfde is meer mode en de zesde uiteindelijk is een baby-en kinderwinkel.

Een week voor het bezoek aan Parijs was ik op de Show Up-beurs in Hoofddorp. De Show Up is een trendy inkoopbeurs, waar alles is te vinden op het gebied van klein interieur en gadgets. Dus alles wat ik bij Fleux in de winkel zag, had ik een week eerder bij de Show Up gezien. Met andere woorden: Fleux heeft het allemaal.

Vlak naast Fleux zit mijn vondst van deze 4 dagen, Eataly.

Als je nieuwe winkels in Parijs zoekt, mag je deze niet missen, Eatily

Eataly

Als je zoekt naar één van de nieuwe winkels van Parijs, dan moet je hier echt naartoe. Maar is Eataly wel een winkel? Eigenlijk niet, of althans, niet alleen. Eataly is een restaurant, maar ook een wijnbar. Er is een Italiaanse supermarkt, waar je de mooiste Italiaanse produkten kan kopen, maar ook een pizzeria. Je kunt er koffie drinken, maar ook SMEG-apparatuur aanschaffen. En wijn, heel veel wijn kopen, Italiaanse wijn natuurlijk. Met andere woorden, Eataly heeft alles!

Wat een prachtig concept is dit! Sinds april 2019 zitten ze in een lekker oud pand. Maar zoals je begrijpt is het een enorme winkel. Roltrappen brengen je een etage omhoog of omlaag. Ik ben wel een half uur zoet geweest met kijken wat ze allemaal te koop hebben.

Farfalle met 3 kleuren in strikjes

Maar jammer genoeg, toen ik dacht, ik ga hier lekker een wijntje drinken met wat antipasta erbij, toen duurde het heel lang voordat er iemand naar me toe kwam om te vragen of ik iets wilde eten of drinken.
Nadat ik iemand aan had gehouden, vroeg ik haar of ze Engels sprak. Helaas niet, en vervolgens negeerde ze me totaal. Beetje jammer wel. Maar dat laat onverlet, dat ik enthousiast blijf over het aanbod Italiaanse produkten.

Tegenover Eatily zit Lafayette Anticipations. Dat is weliswaar geen winkel, maar wel zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan. Het is een heel hoge tentoonstellingsruimte, waardoor kunstenaars worden uitgedaagd om die hoge ruimte ook helemaal te vullen. Je kunt het lezen in mijn blog over het 1ste Arrondissement van Parijs.

By Jeannet

2 thoughts on “Nieuwe winkels in Parijs | 2019”
  1. E jeannet. Thanx voor al je blogs. Ik lees ze steeds met interesse en plezier. Zo te lezen, loop je alweer, dus dat is ook goed om te lezen. Liefs, irene

    1. Hoi Ireen, leuk! Dank voor je reactie en ja, ik loop weer. Niet fantastisch, nog steeds niet, en in Parijs heb ik iets teveel gedaan, maar nu, na een paar dagen thuis, gaat het wel weer. Ach ja, een jaar hebben ze gezegd en het is nog pas maar 5 maanden. Maar jij hebt toch ook ooit je enkel gebroken? Je weet er alles van dan. Tot snel, Jeannet

Comments are closed.