vr. jul 1st, 2022

Ogen laseren is iets wat ik mijn hele leven al wil. Maar ik heb het tot nu toe nog steeds uitgesteld. Maar vraag me niet waarom, want eigenlijk moet ik je daar het antwoord op schuldig blijven. Het is gewoon nog steeds niet gebeurd. En dat terwijl er toch legio voordelen zijn te noemen. Hoe jong of oud je ook bent, je ogen laten laseren heeft behoorlijk wat voordelen. Zelfs nu, nu ik bijna 65 ben, zou ik mijn ogen wel willen laten doen. Want mijn contactlenzen zitten zo langzamerhand behoorlijk oncomfortabel. En dat heeft alles te maken met de leeftijd en het feit dat mensen boven een bepaalde leeftijd drogere ogen krijgen. Hieronder noem ik 4 voordelen, waar ik al helemaal blij van wordt. Misschien bedenk je zelf wel nog meer voordelen!

Hoe werkt het?

Een andere term voor ogen laseren is refractiechirurgie. Door middel van een computergestuurde laserstraal wordt de eigen ooglens enigszins dunner gemaakt. Daardoor verandert de kromming van de lens en dus de lichtbreking van de lens, wat zorgt voor verbetering van het zicht. Er zijn op dit moment verschillende technieken. Bij ieder oog wordt door de oogkliniek een afweging gemaakt welke techniek waarschijnlijk het meeste succes zal behalen.

Ogen laseren: 4 voordelen

  1. Als je je ogen laat laseren hoef je geen bril of contactlenzen meer te dragen. Als kind al had ik een loeihekel aan mijn bril. Ik was dan ook al brildragend vanaf mijn zesde. Toen ik eindelijk een volgroeid oog had, op mijn zestiende, kon ik contactlenzen nemen. Wat was dat een bevrijding! Ik kan me zo voorstellen dat als je je ogen laat laseren er net zo’n gevoel zal zijn.
  2. Als je net als ik houdt van zwemmen, dan weet je dat je, als je bijziend bent, in het zwembad niet veel ziet. Je bril kan je tenslotte niet ophouden en je contactlenzen moeten ook uit. Ik voel me dan ook altijd in het zwembad behoorlijk onzeker, want ik herken niemand. Wat zou het heerlijk zijn om alles weer te zien in het zwembad!
  3. Een derde voordeel is, dat je weer je ogen kunt opmaken. Ik gebruik al mijn hele leven geen oogmake-up, omdat er altijd dingetjes ervan in je ogen terecht komen en dus onder je contactlenzen. Nou is dat voor mensen van mijn leeftijd niet meer zo belangrijk. Maar als ik jonger zou zijn, zou ik dit echt een groot voordeel vinden. Met sprekende ogen ben je gewoon aantrekkelijker.
  4. En ook wat kosten betreft is er voordeel van ogen laseren boven bijvoorbeeld een bril of contactlenzen. Als je je ogen laat laseren heb je dat binnen drie jaar terug verdiend.
ogen laseren: 4 voordelen

Ogen testen

Wil je weten of je ogen geschikt zijn om ze te laten laseren, dan kun je een oogtest doen. Toen ik die test deed, ontdekte ik dat het ogen laseren voor mijn ogen niet geschikt is, maar ik kan wel overgaan tot lensvervanging. Bij deze techniek wordt een kunstlens in het oog geplaatst om zowel bijziendheid, verziendheid als cilinderafwijkingen te verhelpen. Dit is wel een duurdere behandeling, maar je hebt wel dezelfde 4 voordelen als bij het ogen laseren. En dat laatste voordeel is dan geen drie jaar, maar acht jaar of tien jaar. Ik heb echter een grote levensverwachting: vrouwelijke Van der Knapen zijn allemaal boven de 90 geworden. Ik heb nog even, als het goed is.


Lees ook:

By Jeannet

One thought on “Ogen laseren: 4 voordelen, waar je blij van wordt!”
  1. Het lijkt mij ook wel ideaal inderdaad. Nooit meer gedoe met een bril of lenzen. Mijn jongste zusje heeft het gedaan en is er heel blij mee. Zelf vind ik het te eng, en teveel gedoe en te duur.

Comments are closed.