vr. jul 1st, 2022

In onzekere tijden als de huidige zoeken we allemaal naar antwoorden op de vragen die we hebben. Als je ‘s nachts niet kunt slapen, omdat je ligt te denken over allerlei doemscenario’s, dan zoek je naar nieuws. Naar nieuwe inzichten, nuchtere rapporten, goed geïnformeerde nieuwsberichten.

Wandelen met de hond in onzekere tijden

Niet kunnen slapen

Gisteren was ik energiek en vol enthousiasme: ik zou dit virusvarkentje wel eens even gaan wassen. Mijn werksituatie was tenslotte nauwelijks veranderd, want ik werk al ruim een jaar thuis. En als ik niet aan de computer zit, probeer ik me thuis te amuseren. Ik lees een boek, ik ga zwemmen, ik ga wandelen (we ontdekken allemaal wandelgebieden nabij Haarlem), doe vrijwilligerswerk, pas op een hond, leer Spaans, help iemand met Nederlands, leer piano spelen en haak terwijl ik tegelijkertijd series kijk op Netflix.

Behalve het zwemmen en het oppassen op de hond gaat alles gewoon door.

Maar vannacht kwam het binnen, dat virusvarken. Wat als mijn lief ziek wordt, kan ik hem dan wel verzorgen? Hoe ga je daarmee om? Kan ik dan nog wel bij hem in de buurt komen? Hoe verzorg je thuis een Corona-patiënt, zonder zelf slachtoffer te worden, want dan ben je nog verder van huis? Is het wel verstandig om nu alle sociale contacten op te schorten? Wat gebeurt er na 1 juni a.s.? Wat als dit allemaal veel langer gaat duren? Mijn middelste gaat een huis kopen. Is dat nu wel de juiste tijd? Wat als … en wat als …, het ging maar door, ik kon niet meer ophouden met doemdenken. Onzekere tijden, wat doe je ermee?

Facebook in onzekere tijden?

Nieuwsvoorziening in onzekere tijden

Vanwege mijn werk aan dit blog zit ik veel op Facebook. En dus komen er veel berichten op me af over sluitingen van bedrijven. Iedere ondernemer zit nu enorm in de shit. Ik heb enorm met ze te doen, het is voor sommige het einde van hun al jaren met liefde, zweet en tranen opgebouwde bedrijf. Ook al zijn veel ondernemers heel creatief aan het bedenken, wat ze kunnen doen. Die zorgen heb ik gelukkig niet in deze onzekere tijden. Wat dat betreft, ontspring ik de dans.

Maar de nieuwsberichten op Facebook zijn ook gekleurd. Niet alles is even goed gefundeerd, er is veel ruis, zal ik maar zeggen, veel onderbuik verhalen.

Daarom zoek ik goede nieuwsvoorziening in deze onzekere tijden. Zoals een artikel in De Volkskrant met de titel: “3 weken op de waakvlam en daarna vrolijk verder? Vergeet het maar.” Of een artikel over “De hele dag binnen blijven vraagt veel van ons … (met handige tips om Zen te blijven” in Trouw.

Ik zou het allemaal willen lezen, al die artikelen, want ik zoek antwoorden en ik wil weer kunnen slapen. Want ik geloof, dat als ik goed geïnformeerd ben, ik dan betere keuzes kan maken in deze onzekere tijden. Ik ben er aan toe:

Probeer Blendle Premium 1 maand gratis: voor het hele verhaal‎


Dit artikeltje heeft een affiliate.

By Jeannet

One thought on “Onzekere tijden, wat kun je doen?”
  1. Het zijn inderdaad gekke tijden en de informatievoorziening is nog verwarrender. We krijgen zo veel informatie. Ook hoe andere landen met het virus om gaan. En dan al die meningen. Ik begrijp goed dat mensen het spoor bijster raken en niet goed kunnen slapen.

Comments are closed.