Wil je naar Parijs met wat oudere kinderen (vanaf 8 jaar zeg maar), dan zijn dit wat leuke en bijzondere ideeën, die ik deze reis (september 2019) heb ontdekt.
Parijs is een fantastische stad en er zijn heel veel dingen te doen met oudere kinderen. Onderaan dit blog staat een link, waar je nog veel meer ideeën kunt vinden.
Maar natuurlijk zijn dit ook dingen om leuk met zijn tweetjes te doen. Of alleen, zoals ik het deed.

Galleries Lafayette

Galleries Lafayette: shoppen met je kinderen in Parijs

Het enorme warenhuis Galleries Lafayette (het zijn er meer tegenwoordig) aan de 40, Boulevard Hausmann, is in trek bij iedere fashionista en iedereen die het leuk vindt om te winkelen. De oudste Lafayette, degene met de Dome, heeft er nu (2019) een attractie erbij. Als je toch gaat shoppen met je kinderen in Parijs, dan is dit dus een leuk idee.

Een enorme glazen loopplank is er gemaakt in de nok van de Dome. Op de derde verdieping staat er een rij, want iedereen wil dit fenomeen meemaken. Per keer kunnen er ongeveer 15 mensen tegelijk op de springplank. De vloer is van glas, dus het is best wel spannend. Ik heb me aan de railing vastgehouden, want je staat wel 16 meter boven de grond. Kijk op Galleries Lafayette voor een impressie.
Toegang is gratis.

Het Atelier des Lumières is heel leuk als je in Parijs met kinderen bent.
Atelier des Lumières

Atelier des Lumières

In een oude gieterij aan de 38 Rue Saint-Maur in het 11e Arrondissement bevindt zich het Atelier des Lumières. Het is een 10 meter hoge ruimte waar door middel van 140 beamers beelden worden geprojecteerd op de muren en vloer van het gebouw. Het is een digitaal museum, maar je kunt het ook zien als een bioscoop, waar je in de “film” wordt ondergedompeld. Je wandelt er rond of gaat lekker tegen een muur aan zitten. Er is ook aan de linkerkant een hoog podium, maar mijn ervaring is, dat je het daar niet goed meemaakt. Bovendien als je in Parijs bent met kinderen moet je blijven bewegen en dat kan hier perfect.

Hun nieuwste projectie met als titel Monet, Renoir … Chagall is te zien vanaf 28 februari 2020 tot 3 januari 2021. Kaarten daarvoor zijn al verkrijgbaar via de website van het Atelier des Lumières. Ze zijn gesloten tot 28 februari 2020.

De kunstenaar Iannuzzi, die de projectie over Vincent van Gogh in 2019 heeft ontworpen, zegt: “Digitale tentoonstellingen kunnen kinderen in Parijs kennis laten maken met kunst en sluiten beter aan bij de belevingswereld van jongeren. Het vormt een mooi opstapje naar het Louvre”.

Deze plek is heel geschikt als je Parijs met kinderen bezoekt. Probeer je de eerste keer dit, en ga je het jaar daarna naar het Louvre!

Als je in Parijs met kinderen bent, is het heel leuk om naar het Musée des Arts Forains te gaan, het Museum voor kermiskunsten.
Musée des Arts Forains

Musée des Arts Forains

Het Musée des Arts Forains aan de 53 Avenue des Terroirs de France in het 12e Arrondissement is een prachtig museum, wat de geschiedenis laat zien van oude kermiscarrousels en andere attracties. De mooiste oude carrousels staan opgesteld, waar je allemaal op mag rijden en in mag zitten. Er zijn leuke ouderwetse spellen te doen, zoals houten balspellen, sjoelen, schieten, een spel waar je kunt laten zien hoe sterk je bent (een soort kop van jut) en veel en veel meer. Je komt de magische wereld rond 1900 binnen met waarzeggers, vuurspuwers, olifanten en luchtballonnen. Als je in Parijs met kinderen bent, mag je dit museum eigenlijk niet missen.

Dit museum is, wat ze noemen, een verborgen juweeltje. Het huist in aan elkaar geschakelde oude wijnopslagplekken (ik dacht dat het een oude remise was) en elke ruimte heeft een andere invalshoek. In de vakanties hebben ze meestal bijzondere acties voor kinderen in Parijs. Kijk voor meer info op de site van het Musée des Arts Forains. Alleen online reserveren.
Toegang volwassene: € 16,00 | kind 4-11 € 8 | kind 0-4 gratis

Meer dingen om te doen in Parijs met kinderen

Natuurlijk heb je de bekende dingen ook nog: de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, het Beaubourg, de Hallen. Maar ik vond nog een leuk lijstje met meer dingen om te doen in Parijs met kinderen, die wat ouder zijn.

Als je nog meer wilt lezen over Parijs? Ik heb een shoppingroute door het 3e Arrondissement gemaakt, een wandeling door het 1ste Arrondissement en daarbij nieuwe winkels ontdekt. En ik heb de Velib-fiets gebruikt en daarbij een uitleg gegeven hoe het werkt. Maar ik zou niet, als ik in Parijs met kinderen zou zijn, gaan fietsen. Het is gewoon veel en veel te druk in het verkeer. En ook een elektrisch stepje zou ik afraden, tenzij je alleen maar langs de Seine rijdt op de Paris Plage, dat is wel leuk. Ik zie dat ook Franse kinderen in Parijs doen.

In ieder geval, er is genoeg te doen in Parijs met kinderen, maar ook zonder, dus geniet van de mooiste stad van de wereld!

Mijn gezicht beschenen in het Atelier des Lumières door een Van Gogh schilderij
De projectie van een Vincent van Gogh-schilderij op mijn gezicht

Zoek je een leuk museum voor kinderen dat wat dichter bij huis is? Het Lisser Art Museum is heel geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7.