Connect with us

All Kinds of Things

Naar Parijs met kinderen

Europa

Naar Parijs met kinderen

Wil je naar Parijs met wat oudere kinderen (vanaf 8 jaar zeg maar), dan zijn dit wat leuke en bijzondere ideeën, die ik deze reis (september 2019) heb ontdekt.
Parijs is een fantastische stad en er zijn heel veel dingen te doen met oudere kinderen. Onderaan dit blog staat een link, waar je nog veel meer ideeën kunt vinden.
Maar natuurlijk zijn dit ook dingen om leuk met zijn tweetjes te doen. Of alleen, zoals ik het deed.

Galleries Lafayette

Galleries Lafayette heeft iets leuks

Galleries Lafayette is een enorm warenhuis (het zijn er meer tegenwoordig) aan de 40, Boulevard Hausmann, in trek bij iedere fashionista en iedereen die het leuk vindt om te winkelen. De oudste Lafayette, degene met de Dome, heeft er nu (2019) een attractie erbij.

Een enorme glazen loopplank is er gemaakt in de nok van de Dome. Op de derde verdieping staat er een rij, want iedereen wil dit fenomeen meemaken. Per keer kunnen er ongeveer 15 mensen tegelijk op de springplank. De vloer is van glas, dus het is best wel spannend. Ik heb me aan de railing vastgehouden, want je staat wel 16 meter boven de grond. Kijk op Galleries Lafayette voor een impressie.
Toegang is gratis.

Het Atelier des Lumières is heel leuk als je in Parijs met kinderen bent.
Atelier des Lumières

Atelier des Lumières

In een oude gieterij aan de 38 Rue Saint-Maur in het 11e Arrondissement bevindt zich het Atelier des Lumières. Het is een 10 meter hoge ruimte waar door middel van 140 beamers beelden worden geprojecteerd op de muren en vloer van het gebouw. Het is een digitaal museum, maar je kunt het ook zien als een bioscoop, waar je in de “film” wordt ondergedompeld. Je wandelt er rond of gaat lekker tegen een muur aan zitten. Er is ook aan de linkerkant een hoog podium, maar mijn ervaring is, dat je het daar niet goed meemaakt.

Tot het einde van 2019 is er de projectietentoonstelling over Vincent van Gogh. Samen met de erbij gezochte muziek van bijvoorbeeld Vivaldi is het een oog- en oorstrelend gebeuren en zeer de moeite waard. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen.
De kunstenaar Iannuzzi, die de projectie heeft ontworpen, zegt: “Digitale tentoonstellingen kunnen kinderen kennis laten maken met kunst en sluiten beter aan bij de belevingswereld van jongeren. Het vormt een mooi opstapje naar het Louvre”.
Deze plek is heel geschikt als je Parijs met kinderen bezoekt. Probeer je de eerste keer dit, en ga je het jaar daarna naar het Louvre!

Als Vincent van Gogh afgelopen is komen er nog twee korte meeslepende projecties. Al met al duurt het ongeveer een uur en de projectie-tentoonstelling in het Atelier des Lumières loopt continu door. Online reserveren is aan te bevelen.
Toegang volwassene € 14,50 | kind 5-25 € 9,50 | kind 0-5 gratis.

Als je in Parijs met kinderen bent, is het heel leuk om naar het Musée des Arts Forains te gaan, het Museum voor kermiskunsten.
Musée des Arts Forains

Musée des Arts Forains

Het Musée des Arts Forains aan de 53 Avenue des Terroirs de France in het 12e Arrondissement is een prachtig museum, wat de geschiedenis laat zien van oude kermiscarrousels en andere attracties. De mooiste oude carrousels staan opgesteld, waar je allemaal op mag rijden en in mag zitten. Er zijn leuke ouderwetse spellen te doen, zoals houten balspellen, sjoelen, schieten, een spel waar je kunt laten zien hoe sterk je bent (een soort kop van jut) en veel en veel meer. Je komt de magische wereld rond 1900 binnen met waarzeggers, vuurspuwers, olifanten en luchtballonnen. Als je in Parijs met kinderen bent, mag je dit museum eigenlijk niet missen.

Dit museum is, wat ze noemen, een verborgen juweeltje. Het huist in aan elkaar geschakelde oude wijnopslagplekken (ik dacht dat het een oude remise was) en elke ruimte heeft een andere invalshoek. In de kerstvakantie zijn er speciale activiteiten. Kijk voor meer info op de site van het Musée des Arts Forains. Alleen online reserveren.
Toegang volwassene: € 16,00 | kind 4-11 € 8 | kind 0-4 gratis

Meer dingen om te doen in Parijs met kinderen

Natuurlijk heb je de bekende dingen ook nog: de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, het Beaubourg, de Hallen. Maar ik vond nog een leuk lijstje met meer dingen om te doen in Parijs met kinderen, die wat ouder zijn.

Als je nog meer wilt lezen over Parijs? Ik heb een shoppingroute door het 3e Arrondissement gemaakt, een wandeling door het 1ste Arrondissement en daarbij nieuwe winkels ontdekt. En ik heb de Velib-fiets gebruikt en daarbij een uitleg gegeven hoe het werkt. Maar ik zou niet, als ik in Parijs met kinderen zou zijn, gaan fietsen. Het is gewoon veel en veel te druk in het verkeer. En ook een elektrisch stepje zou ik afraden, tenzij je alleen maar langs de Seine rijdt op de Paris Plage, dat is wel leuk.

In ieder geval, er is genoeg te doen in Parijs met kinderen, maar ook zonder, dus geniet van de mooiste stad van de wereld!

Mijn gezicht beschenen in het Atelier des Lumières door een Van Gogh schilderij
Jeannet van Gogh (ahum)

More in Europa

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top