do. jun 30th, 2022

Wanneer je passief geld verdient, komt er geld binnen zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Vandaar dat steeds meer mensen de laatste jaren op zoek gaan naar manieren om passief geld te verdienen. Helaas blijkt dit een stuk lastiger dan gedacht. Lukt het jou ook niet om op een passieve manier inkomsten te genereren? Ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar investeer in goud. Probleem is alleen dat de meeste mensen niet weten hoe zij dit aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst lees je namelijk alles over passief geld verdienen met investeren in goud.

Goudprijs stijgt gestaag

Wie een blik op de goudprijs werpt, ziet dat deze het ene moment hoger ligt dan het andere moment. Ondanks deze pieken en dalen stijgt de prijs van goud op de lange termijn. Verwacht niet dat je van de ene op de andere dag ineens zwemt in het geld als je in goud investeert, want dat is niet het geval. De goudprijs stijgt namelijk gestaag. Het is goed mogelijk dat het tientallen jaren duurt voordat je een leuk geldbedrag overhoudt aan goud.

In tegenstelling tot aandelen en cryptomunten is goud een stuk minder gevoelig voor bijvoorbeeld een economische crisis. In economisch onzekere tijden heeft dit edelmetaal bewezen dat het zelfs meer waard kan worden. Vandaar dat goud door veel beleggers wordt bestempeld als een veilige belegging. Je verdient er misschien niet bijzonder veel mee, maar goud is een goede aanvulling op jouw portefeuille met bijvoorbeeld aandelen, obligaties en cryptomunten.

Passief geld verdienen door in goud te investeren

Is investeren in goud passief geld verdienen?

Niet iedereen vindt dat investeren in goud onder passief geld verdienen valt. Dit komt voornamelijk doordat de goudprijs niet bijzonder snel stijgt. Hierdoor duurt het langer voordat een investering je ook daadwerkelijk iets oplevert. Toch zien we de laatste jaren dat de prijs van goud eigenlijk alleen maar gestegen is. De goudvoorraad is hetzelfde gebleven, maar mensen zijn steeds welvarender geworden. Dit – in combinatie met de negatieve rente die je bij vrijwel iedere bank betaalt vanaf een bepaald bedrag – maakt dat steeds meer mensen willen investeren in goud. De vraag neemt toe terwijl het aanbod gelijk blijft. Het gevolg hiervan is dat de inkoop van goud alsmaar duurder wordt. Laat je hierdoor niet weerhouden om te investeren in goud, want het zit er dik in dat de prijs de komende jaren nog verder stijgt.

Goud is makkelijk te verkopen

Als je passief geld wilt verdienen met investeren in goud, verkoop je dit edelmetaal niet direct weer nadat je het gekocht hebt. In dat geval levert het je namelijk weinig tot niets op. Daarom houden de meeste mensen goud een aantal jaar vast. Op een gegeven moment kan het zijn dat je afstand wilt doen van een deel van jouw goud, bijvoorbeeld omdat je geld nodig hebt. Gelukkig is goud inwisselen een fluitje van een cent. Neem jouw goud bij voorkeur mee naar een expert en laat het hier taxeren. Je weet zo niet alleen wat het edelmetaal waard is, maar je kunt het vaak ook direct verkopen.


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.