vr. jul 1st, 2022
Pastel de Nata

Zoek je de lekkerste Pastel de Nata in Haarlem? Zoek niet verder, want bij A Loja, een Portugese delicatessenwinkel aan de Anegang 5, maken ze ze vers en zijn ze verrukkelijk.

Eigenlijk is dat niet helemaal waar, dat ze bij A Loja de Portugese gebakjes vers maken. Beter is het om te zeggen, dat ze ze vers afbakken. De Pasteis de Nata worden uit Portugal ingevlogen, maar dan zijn ze nog bevroren. Maar dat hindert absoluut niet voor de smaak, want ze zijn echt prima.

A Loja aan de Anegang 5 in Haarlem is een heerlijke Portugese Delicatessenzaak

Wijnen en sardientjes

Bij A Loja hebben ze niet alleen maar Pastel de Nata. Ze verkopen ook doosjes met “gewone” koekjes, wijnen, jam, zeezout, olijfolie, koffie en natuurlijk blikjes sardientjes! Je kent ze wel, die kleine langwerpige blikjes met die mooie afbeeldingen erop.

Jaren geleden ben ik met mijn 2 vriendinnen van de middelbare school een weekje in Lissabon geweest. Daar hebben ze een prachtige winkel, die alleen maar dit soort blikjes verkoopt. De Conserveira de Lisboa bestaat al sinds 1930 en lijkt wel sindsdien ook niet veel veranderd te zijn. Mocht je binnenkort in Lissabon zijn, ga er naartoe, want het is er prachtig!

Waar we toen ook naartoe zijn geweest om de echte Pastel de Nata te eten is naar het walhalla: Pastéis de Belém. Ze staan daar in de rij voor die lekkere Portugese taartjes. Hoewel het een toeristenfuik lijkt, is het dat niet. Ook de Portugezen komen hun pasteis hier kopen. Want hier komen namelijk de allerlekkerste Pastel de Nata vandaan.

Pastel de Nata als herinnering

We hadden toen een heerlijke week in Lissabon en elke keer als ik een Pastel de Nata eet, denk ik eraan. Zeker weten, dat ik daarom vaker koffie ga drinken bij A Loja met zo’n lekker Portugees gebakje erbij. Of ik neem er een aantal mee naar huis en zet ik Portugese muziek van Cristina Branco op. Laat die herinneringen dan maar komen.

Maar binnenkort zal ik van een vlaai genieten, want we gaan weer met zijn drietjes weg naar, je raadt het al, Limburg, om onze 50-jarige vriendschap te vieren. Geweldig toch!


Lees ook:


By Jeannet

One thought on “Pastel de Nata in Haarlem bij A Loja”

Comments are closed.