vr. jul 1st, 2022

Bij een plastic tafelkleed denk ik altijd aan zomerse taferelen: een picknicktafel, bekleed met een fleurig zeiltje of een balkon met een tafeltje erop met een vrolijk printje. Maar plastic tafelzeil is niet alleen leuk in de zomer. Er bestaan ook andere seizoenen waar tafelzeil heel goed kan worden gebruikt, bijvoorbeeld een zeil waar op getekend kan worden. En dat is altijd leuk!

Mexicaans tafelzeil

Elk jaar bestel ik een nieuw tafelzeiltje. Voor mij begint het voorjaar pas als ik de tuin heb opgeruimd, alle planten heb weggegooid die de winter niet hebben overleefd en een nieuw zeiltje heb gekocht.

Uit mijn oude winkel staat er een grote tafel in de tuin. Die tafel is niet mooi, dus ik gooi er een Mexicaans zeiltje overheen. Er zijn op dat moment nog geen bloeiende planten, dus de tuin knapt er meteen van op. Ook als ik vanuit de keuken naar beneden kijk, de tuin in, word ik er vrolijk van.

Plastic tafelkleed voor kinderen

Vroeger, toen ik nog kinderfeestjes organiseerde, gebruikte ik ook altijd een vrolijk plastic tafelkleed over de tafel. Want je weet hoe dat gaat op feestjes: je let even niet op en hup, er gaat iets om. Het natte doekje lag dan ook al klaar voor dit soort akkefietjes.
Wij lieten de kinderen op kinderfeestjes zelf hun taart maken. De kinderen vonden het leuk om te doen en wij hoefden geen dure taart aan te schaffen. We kochten een eenvoudige hotelcake en allerlei snoepjes en dergelijke om de cake mee te beleggen. Slagroom is natuurlijk een perfecte basis om snoepjes in te duwen, maar het kan ook met aardbeienjam. Tumtummetjes en kleine smarties zijn perfect voor deze bezigheid. En als je dan een tafelzeil hebt, waarop allerlei snoepjes staan voorgedrukt, maakt dat het plezier helemaal volmaakt.

In welk jaargetij je kinderen ook jarig zijn, dat maakt niet uit. Zo’n gezellig plastic tafelkleed maakt er meteen een feestje van.

Plastic tafelkleed om op te tekenen, zoals hier bij een buffet. Schrijf op het kleed wat er in de schalen zit.

Plastic tafelkleed als schoolbord

Wat je ook kunt doen om kinderen te vermaken is tafelzeil gebruiken waar je op kunt tekenen. Er bestaat een tafelzeil, die helemaal uni zwart is, waarop je perfect met krijt of met krijtstiften kunt schrijven en tekenen. Ik ken een kinderdagverblijf waar ze over alle tafels zo’n plastic tafelkleed hebben liggen met krijtjes ernaast. De kinderen kunnen de hele dag hun gang gaan en het is er met 1 veeg weer af te wassen. Het heeft het idee van een schoolbord, zeg maar.

Maar ook als er geen kinderen meer in huis zijn, zoals bij mij, is dit plastic tafelkleed hartstikke leuk. Want heb je een keer een lopend buffet, dan kun je op je tafelkleed opschrijven wat er in de schaal ernaast zit. En schrijf je per ongeluk olijfen, dan kan je het gewoon makkelijk wegvegen en je fout herstellen.

En mocht je nog een strookje tafelzeil overhebben, nadat je je tafelkleed op maat hebt geknipt, dan kun je er bijvoorbeeld nog een portemonneetje van maken of een pennenetui/toilettas.

Zo zie je, je kunt alle tafelzeilen bijzetten, op allerlei manieren en in elk seizoen!


Lees ook:

By Jeannet

One thought on “Plastic tafelkleed, niet alleen leuk in de zomer!”

Comments are closed.