Bij toeval kwam ik terecht bij de School of Life op het Frederiksplein in Amsterdam. Als je zoekt naar manieren om het leven te begrijpen, zoekt naar manieren om je leven in te richten, zoekt naar levenslessen dus, dan zou je ze wellicht kunnen vinden bij deze School of Life. 

Het is in ieder geval een fijne koffietent. Je zit er heerlijk, het is er niet (te) druk en er loopt goed personeel. En dan heb je mij in ieder geval als klant. Gewoon gedag zeggen bij binnenkomst, je welkom voelen, en 2 meiden die zich gedragen als gastvrouw in plaats van alleen maar achter de koffiecounter staan om orders aan te nemen. En ook nog een hele lekkere kaastosti serveren met champignons, perfect!

School of Life op het Frederiksplein in Amsterdam

School of Life, de boekwinkel

Het kan zijn dat het komt, dat die meiden zich meer betrokken voelen om het je naar de zin te maken, omdat er ook een boekwinkel aan verbonden is. In die boekwinkel staan filosofische boeken van bekende en (zeker voor mij) onbekende denkers.

Ik dacht dat ik niets had met filosofie, maar in het koffiegedeelte liggen boeken, waarin gelezen kan worden. Ik las een boek met de titel Big Ideas for Curious Minds. Het is een boek, geschreven voor kinderen en daarom in makkelijk te begrijpen Engels geschreven. Het boek probeert uitleg te geven aan prangende vragen als “Waarom ben ik eigenlijk boos?” of “Wil ik deze fiets (of enig ander ding, dat we zouden willen hebben) eigenlijk wel echt hebben?”.  En als die uitleg dan is gegeven, volgt er een bladzijde over een filosoof, die dit al eerder heeft uitgedacht. Ik had op dat moment het hele boek willen lezen, heel leuk!

School of Life, cursussen

Tja, het heet niet voor niets School of Life, dus ze geven ook curcussen en workshops.  Onderwerpen als “Ontwerp je toekomst” of “De kunst van het sociaal zijn” spreken mij al behoorlijk aan, maar er zijn meer onderwerpen, waar ik wat mee zou kunnen. Later, in een ander stukje, meer daarover. 

Toeval of lot?

En hoe grappig is het, dat ik komend weekend naar een theaterfestival ga in Zwolle met de titel Toeval of lot! Het heeft zo moeten zijn!